Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 23 » ВШАНОВУВАЛИ ВЕТЕРАНІВ І МАТЕРІВ
11:56
ВШАНОВУВАЛИ ВЕТЕРАНІВ І МАТЕРІВ

9 травня для мільйонів українців залишається днем пам'яті та шани тим, хто здобув Перемогу, днем доблесті та героїзму наших ветеранів. Мужність і самовідданість старшого покоління на полях битви і на трудовому фронті в ім'я перемоги над нацизмом — істинний приклад патріотизму для нащадків.

Напередодні Дня пам’яті і примирення та 70-ї річниці Перемоги, у райбібліотеці відбулося чергове засідання клубу «Золотий вік», куди запросили ветеранів, дітей війни, людей, які сумлінно працювали у різних сферах, а нині перебувають на заслуженому відпочинку. Події того часу вони бачили власними очима. Саме  їм  довелося піднімати зруйновані міста і села, розбудовувати економічний потенціал держави. Вони віддали свої найкращі роки тому, що ми зараз маємо і буде у нас у майбутньому.

Усіх присутніх щиро вітала директор ЦБС Л.Стасюк. Ведуча — М.Запаранюк чимало цікавого розповіла про травневі свята, увагою не оминувши 70-річчя Перемоги, День матері. На захід прийшов начальник відділу культури В.Барабащук, який передав найщиріші привітання від голови райдержадміністрації Ю.Кітаря, присутнім бажав здоров’я, життєвих гараздів та злагоди.

Бібліотекар А.Ткач зачитала поетичні рядки наших земляків, у яких оспівується Матір, складається шана ветеранам — героям Другої світової війни. Добре слово сказали і учні Заставнівської гімназії, які також завітали на це свято, щоб повіншувати і вшанувати.

Активний учасник клубу «Золотий вік» М.Котуш подякувала організаторам і привітала ветеранів, яких з кожним роком залишається все менше і менше. Ветераном Другої світової війни був і її чоловік В.Котуш, який, на жаль, відійшов у безмежну вічність. Він має чимало унікальних робіт, які незабаром прикрасять «Заставнівську світлицю».

Із 90-річчям привітали відомого заставнівчанина, ветерана М.Сметанюка, бажаючи довгих і щасливих років життя.

Окрасою засідання стали музичні композиції, які виконали К.Якимик, А.Ткач, тріо у складі Т.Гаврилюк, М.Гаврилюк і О.Рудої. Додали настрою юні бандуристки — учениці Заставнівської музичної школи Н.Пазюк і М.Пазюк (клас викладача Г.Мінтенко). З увагою слухали вірші О.Дриги, які читав його син Іванко.

Свою майстерність, знання відомих пісень демонстрували К.Домітращук, тріо у складі В.Михайлюк, К.Гулько і Ф.Галілей.

Опісля бесіда продовжилася за запашним чаєм, про що подбали працівники райбібліотеки.

Переглядів: 355 | Рейтинг: 0.0/0