Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 20 » ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ НЕВИННО УБІЄННИХ
14:33
ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ НЕВИННО УБІЄННИХ

У ніч, з 12 на 13 червня 1941 року 98 сімей із м.Заставна, а це 300 чоловік, були підступно забрані із рідних домівок і вивезені до далекого та холодного Сибіру.

Біля Чорного Хреста відбувся мітинг-реквієм, куди прийшли керівники району, міста, представники  установ та організацій, активні громадяни, які хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв політичних репресій та до підніжжя поклали квіти, запаливши лампадки. Настоятель Свято-Миколаївської церкви, отець Дмитро відслужив поминальну Панахиду і вкотре відзначив жертовність українського народу в ім’я кращого майбутнього неньки-України.

Як сказала ведуча Л.Стасюк, 74 роки віддаляють нас від того трагічного дня, який мав місце в історії Заставнівщини. На той час найстарішому заставнівчанину було 80 років, а найменшому — лише декілька місяців.

Слово надала міському голові Я.Цуркану, який наголосив, що ми безмежно вдячні попереднім поколінням за віру, мужність, принциповість, патріотизм. Слід пам'ятати, що за наше сьогодення і незалежність віддано мільйони життів. І гідним вшануванням їх пам'яті буде вільна і сильна Україна. 
Ярослав Васильович щиро подякував настоятелю Свято-Миколаївської церкви, отцю Дмитру,  парафіянам, громадськості, які у цей день  прийшли на це святе місце, щоб схилити голови перед пам’яттю земляків,  родині підприємця Я.Мельника, які займалися благоустрієм території біля Чорного Хреста, а родині Мартинюків — за споминання загиблих краян.

На завершення мітингу пам’ять невинно убієнних вшанували поминальним хлібом.

Л.БАЛАНЕЦЬКА, О.ОСТАПОВИЧ

Переглядів: 434 | Рейтинг: 0.0/0