Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 18 » ЗА КРОК ДО ВИРІШЕННЯ КОНФЛІКТУ
18:11
ЗА КРОК ДО ВИРІШЕННЯ КОНФЛІКТУ

Проблему, яка виникла після затвердження технічної документації з нормативно-грошової оцінки земель м.Заставна, намагалися вирішити неодноразово. Навіть на одній із минулих сесій це рішення депутати відмінили, але прокурор району змушений був подати до суду і справу вирішили не на користь орендодавців. Закон — є закон.

Двадцять сьома сесія Заставнівської міської ради VI скликання, як і очікувалося, була вкрай напруженою. Адже орендна плата (особливо за водне плесо) стрімко зросла. Користувачі ставків, звісно, «обурені» — великі податки фактично не дають змоги працювати. На засідання прийшов також прокурор Заставнівського району Андрій Никифорук, який висловив власну думку з цього приводу. Як посадовець, він зобов’язаний дотримуватись «букви закону». Але, як громадянин, розуміє становище підприємців.

Микола Семенюк запропонував вихід із ситуації. Застосувати пільговий коефіцієнт 0,05 для всіх об’єктів. Але за рахунок встановлення відсотків від грошової оцінки землі (від 3 до 12%) можна буде коригувати кінцевий розмір орендної плати у кожному конкретному випадку. Василь Радиш зауважив, що рішення з кожного конкретного випадку повинно прийматися на сесії міської ради, аби виключити корупційну  складову. У кінцевому результаті вирішили не закривати сесію, комісійно вирішити всі питання, а остаточне рішення ухвалити на другому пленарному засіданні.

На запрошення міського голови Ярослава Цуркана у роботі брав участь керівник підприємства «Чернівціжитлобуд» Василь Мороз. До речі, саме ця організація будує багатоквартирний будинок на «аеродромі». Як заявив Василь Гаврилович, усі зобов’язання, які вони дали міській владі, виконуються. Ось і тепер, за формулою 50/50 профінансують роботи із прокладання другої вітки міського водогону через «дачі». Нині депутати виділили 420 тисяч гривень, аби розпочати ці роботи. Аналогічну суму надасть і «Чернівціжитлобуд». Загальна вартість із проведення водогону, за нинішніми цінами, становить понад 1700 тисяч гривень. Планується восени, при уточненні бюджету, виділити решта коштів аби зняти напругу, коли місто при «прориві» залишалося без води на кілька днів.

Депутати заслухали звіт про виконання міського бюджету за І квартал 2015 року та внесли зміни до нього на подальший період. Реагуючи на численні звернення заставнівчан, внесено зміни до титульних списків з ремонту вулиць райцентру. Традиційно левова частка рішень припала на земельні питання. Зокрема, позитивно вирішилося питання про виділення учасникам бойових дій в зоні проведення АТО земельних ділянок для будівництва індивідуальних будинків. Для цього міська рада внесла зміни до генерального плану Заставни, звернувшись до відповідних інстанцій.

Для відшкодування різниці між тарифами та фактичною вартістю центрального водопостачання та водовідведення, прийнята відповідна міська програма зі стабілізації цінової політики у цій сфері.

На розгляд депутатам надійшли ідентичні клопотання про надання земельної ділянки в оренду для встановлення та експлуатації модульної котельні на території Заставнівської гімназії від двох організацій — Заставнівського ПП «Надпредтеплосервіс» та ТОВ «Укрспецтепло-Чернівці». Після тривалого і напруженого обговорення вирішили відправити ці питання на довивчення. Справа в тому, що ТОВ «Укрспецтепло-Чернівці» пропонує забезпечувати тепловою енергією частину абонентів райцентру за нижчими цінами. Але Заставнівському ПП «Надпредтеплосервіс» надали у довгострокову оренду всі теплотраси. Тому, щоб не «наламати дров», це питання вивчать поглиблено.

Вкотре депутати повернулися до питання гуртожитку, який ще донедавна був міським готелем. Мова здебільшого йшла про мешканців, які отримали інше житло, але кімнати у гуртожитку звільняти не спішать. Але знову згоди не було досягнуто. Одні вважають, що потрібно дати місячний термін аби вони звільнили житло, інші вказували на те, що за роки конфлікту сім’ї «розрослися» і кімнати їм потрібні. Вирішили відправити це питання на довивчення.

Голова постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики і правових питань Іван Козак зачитав відкритий лист до свого колеги Ігоря Михайлюка. Більшістю голосів його ініціативу підтримали.

За пропозицією депутатів міська рада звернулася до мешканців райцентру, будинки яких прилягають до річки Совиці, аби вони очистили береги від сміття, яке там зібралося. Адже у випадку великих опадів можливе підтоплення цих територій.

В.БАЛАНЕЦЬКИЙ, редактор районного радіомовлення

Переглядів: 450 | Рейтинг: 0.0/0