Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 22 » ЗАХИСТ ДЕРЖАВИ — НАЙГОЛОВНІШИЙ ПРІОРИТЕТ СЬОГОДЕННЯ
20:48
ЗАХИСТ ДЕРЖАВИ — НАЙГОЛОВНІШИЙ ПРІОРИТЕТ СЬОГОДЕННЯ

На тому тижні, при голові районної державної адміністрації Юрію Кітарю, відбулася нарада, на якій обговорили проблеми, що виникають у ході мобілізації до лав Української Армії. До участі у ній запросили керівників районних відділу міліції та прокуратури і, звичайно, Кіцманського об’єднаного військового комісаріату.
Заступник голови райдержадміністрації Василь Молдован наголосив на особистій відповідальності голів місцевих рад за вручення повісток мобілізованим. На нараду запросили голів окремих сільських рад, де остання хвиля мобілізації практично майже не відбувається. Але з’явились керівники сіл, де кількість населення мала, а тому і мобілізовувати майже немає кого. А голови окремих великих сіл, які фактично усунулися від цієї справи, не приїхали. Присутні почули інформації про кількість мобілізованих у попередніх п’яти хвилях мобілізації — у розрізі всіх населених пунктів.
Як заявив військовий комісар Василь Масьовський, Буковина за показниками шостої хвилі мобілізації на останньому місці. А Заставнівский і Кіцманський райони «пасуть задніх» у області. Нині є можливість допомогти нашій армії і не воюючи на передовій. Відбувається набір у інженерні війська, які працюватимуть на будівництвах, відновлюватимуть споруди тощо. Це дозволяє заробити, при цьому на  роботі за мобілізованим зберігається місце та заробітна плата. Найголовніша проблема, на думку військового комісара, недостатня інформованість населення. Потрібно проводити бесіди на місцях, переконувати людей у необхідності захищати державу, адже ворог ніколи не приховував, що не зупиниться і має намір просуватися далі вглиб України.
Військовий комісар Василь Масьов­ський погодився з пропозицією голови районної державної адміністраціїм Юрія Кітаря спільно виїхати у найбільш «проблемні» села, зустрітися з їх головами, на місці з’ясувати причини нинішньої ситуації та знайти шляхи вирішення.

Віктор БАЛАНЕЦЬКИЙ, редактор районного радіомовлення

Переглядів: 466 | Рейтинг: 0.0/0