Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 26 » «ЗАСТАВНІВСЬКА ЮШКА»
19:32
«ЗАСТАВНІВСЬКА ЮШКА»

М.НЕРУБАЦЬКА, О.ОСТАПОВИЧ (фото)

У понеділок, 21 вересня, на центральній площі райцентру відбулося Свято юшки. І хоч погода не тішила (дощ і похолодання), скуштувати рибної юшки та смаженої рибки завітали витривалі та оптимістично налаштовані краяни. Разом з громадою були голова Заставнівської райдержадміністрації Юрій Кітар, голова районної ради Дмитро Скігар, голова Кіцманської райдержадміністрації Іван Друцул та його перший заступник Юрій Косар. У великих казанах кипіла смачна юшка. 
За кращу цьогоріч змагалися кухарі-рибоводи Іван Скибінський (с.Доро­шівці) та Микола Вікірюк (с.М.Кучурів). У рамках фестивалю проводилися конкурси: між рибалками сіл району на презентацією продукції (І місце — у кафе-бару «Долина», приватний підприємець Анатолій Лесько, с.Юрківці, сільський голова Марія Семерчанська, ІІ — у Марії Ковалик і Михайла Галяри с.Вербівці, сільський голова Олексій Литинський).

Між кухарями ВПУ №24 на краще оформлення страв з риби перемога дісталася кухарю Тетяні Юзефович за страву «Морська екзотика» за оригінальність і фантазію. 
Після того, як члени журі скуштували юшки, яку запропонували конкурсанти, Диплом за І місце вручили Івану Скибінському, за ІІ місце — Миколі Вікірюку. Вітаємо!
У рамках фестивалю проходив і районний конкурс авторської та бардівської пісні «Наш Заставнівський пісенний край», який відбувся вперше. Митці подарували присутнім гарний настрій та позитивні емоції.

Переглядів: 1191 | Рейтинг: 0.0/0