Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 24 » ЗІ СВЯТОМ ВЕСНИ ВАС ЩИРО ВІТАЄМО
18:30
ЗІ СВЯТОМ ВЕСНИ ВАС ЩИРО ВІТАЄМО

8 березня люди в нашій країні відзначають Міжнародний жіночий день. Представниці найкращої половини людства приймають найщиріші вітання від дорогих і близьких людей. Цього дня прийнято дарувати листівки, квіти, подарунки, а дівчаткам — ще й іграшки, цікаві сувеніри. Міжнародний жіночий день призначений спеціально для того, щоб вкотре зробити приємне своїй мамі, сестрі, бабусі, подрузі, вчительці.
Напередодні у районній книгозбірні відбулося чергове засідання клубу «Золотий вік». Директор ЦБС Л.Стасюк, на правах господині, усіх привітала з наступаючим весняним святом — 8 Березня. Ведучі — М.Запаранюк і А.Ткач прочитали чимало поетичних рядків, сказали багато гарних слів про жінку, маму, дружину, бабусю, вчительку, сестру, подругу. До привітань приєднався і заступник голови райдержадміністрації В.Зюлковський, який обдарував чарівних і милих заставнівчанок найтеплішими, найщирішими словами та улюбленими весняними квітами — тюльпанами.
 У заході брала участь і голова районного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка, відповідальний секретар обласної газети «Голос краю» С.Масловська, яка жінок порівняла з квітами, теплим весняним сонечком, безмежною блакиттю неба. У райбібліотеці склалася давня традиція — зустрічатися на засіданнях клубу «Золотий вік», на яких обговорювати найцікавіші моменти життя. Присутнім бажала блиску в очах, надалі залишатися чарівними, вродливими, щоб у сім’ях панували затишок, комфорт і добрий настрій.
Згадала й постать Т.Шевченка, який у своїх поетичних рядках оспівав культ жінки, матері та берегині, читаючи уривки з його безсмертної і неоціненної спадщини.
Зупинилася і на волонтерській діяльності, до якої причетні чимало членів вищезгаданого клубу. Розповіла про процес приготування домашніх страв на обійсті заставнівчанки М.М’якоти, їх відправлення на Схід України, де вони вкрай необхідні нашим солдатам, які день і ніч відстоюють цілісність держави.
Її думку продовжила й В.Бурденюк, яка також допомагала у приготуванні смачних домашніх страв, із середини  бачила увесь кулінарний процес.
Ведучі чимало слів присвятили й Т.Шевченкові — визначному українському поетові, класику світової літератури. Його можна назвати першим трибуном, що своїм мистецьким генiєм вiдчув знущання над жiночою честю i тому з такою силою змалював всю глибiнь їхнього трагiзму. У своїх творах поет з великою нiжнiстю та глибокою любов'ю описує життя жiнки. Навiть на нещасних покриток не кидає каменем, а аналiзує обставини, що довели їх до того стану.
На засіданні від бібліографа райбібліотеки О.Мартинюк почули й про нову книгу В.Поцілуйка «З гумором і серйозно. Розповіді тітки Комарихи та інші оповідання». У її читанні прозвучали окремі оповідання, які підняли настрій присутнім.
У читальному залі райбібліотеки прозвучали вірші, присвячені жінці, у виконанні учнів Заставнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, українські народні пісні представила юна бандуристка М.Пазюк, учениця Заставнівської музичної школи (викладач Г.Мінтенко). Твір Т.Шевченка «Садок вишневий коло хати» прочитала О.Куксанова, яка на захід прийшла із своєю бабусею Людмилою Степанівною Куксановою. Із великим задоволенням слухали поетичні рядки відомої поетеси В.Піцек.
Чергове засідання клубу «Золотий вік» відбулося за сприяння міського голови Я.Цуркана, який подбав і за квіти, якими обдарували чарівних заставнівчанок.

Л.БАЛАНЕЦЬКА

Переглядів: 472 | Рейтинг: 0.0/0