Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 15 » Буковина виконує план поставки техніки до зони проведення АТО на 100% — Віталій Чурай
12:51
Буковина виконує план поставки техніки до зони проведення АТО на 100% — Віталій Чурай

В області продовжуються заходи із проведення 6 хвилі часткової мобілізації. Так, на сьогодні Чернівецька область виконала завдання на 31%. Про це поінформував обласний військовий комісар Віталій Чурай під час брифінгу для представників місцевих ЗМІ.
«Стосовно виконання плану із призову на строкову службу до лав ЗСУ в районах, найкращі показники демонструють Кельменецький (50% виконання плану), Вижницький, Путильський  та Новоселицький райони, гіршим є стан справ у Сокирянському, Заставнівському, Кіцманському та Герцаївському районах», — зазначив військовий комісар.
Інформуючи журналістів, Віталій Чурай відзначив, що Буковина — єдина із областей України, яка план поставки техніки до зони проведення АТО виконує на 100%. Наразі фахівці займаються ремонтом бойових машин, які знаходяться у військових частинах.
Відтак обласний військовий комісар повідомив, що задля активізації мобілізаційної роботи на теренах області впродовж тижня було проведено цілу низку заходів. Зокрема, це наради з головами райдержадміністрацій, представниками Новодністровська та Чернівців, робота з військово-лікарськими комісіями.  На нараді в Департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації було звернуто увагу головних лікарів медичних закладів області на необхідність термінового підтвердження поставленого діагнозу особам призивного та мобілізаційного віку. Також за участі керівництва обласної державної адміністрації було проведено наради з силовими структурами, де було наголошено на відповідальності за ухилення від мобілізації та її неякісне проведення.
«На сьогодні вже складено понад 190 адмінпротоколів стосовно військовозобов’язаних, керівників підприємств, установ та організацій краю», — підсумував Віталій Чурай.

Працює комісія з придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців 

Днями під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Куліша, відбулося перше установче засідання обласної комісії з питань  придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів I-II груп із числа військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції. У засіданні брали участь керівництво Чернівецької міської ради, райдержадміністрацій та представники фірм-забудовників у місті Чернівці.
Так, за словами Володимира Куліша, придбання житла для зазначених категорій відбуватиметься чесно та прозоро. «Процедура відбору житла для соціально незахищених категорій населення не передбачає тендера, а буде відбуватися на конкурсній основі», — наголосив посадовець.
Йшлося й про придбання житла на вторинному ринку. З метою вивчення ситуації в районах області голови райдержадміністрацій мають надати комісії відповідну інформацію. Для обстеження житлового фонду прийнято рішення створити робочу групу.
Наступне засідання комісії відбудеться за участі членів родин загиблих військовослужбовців, учасників АТО, представників право­охоронних органів, фінансової інспекції та казначейства.

 

Переглядів: 378 | Рейтинг: 0.0/0