Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 19 » СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ КІНО
17:41
СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ КІНО

У суботу, 12 вересня, кінематографісти області відзначили День кіно, який згідно з указом Президента України відзначають у другу суботу вересня.
Підписуючи Указ, Президент зазначив: «Розвиток сучасної культури не можливий та не мислимий без вітчизняного кіно, його багатогранного впливу на всі сфери духовного розвитку суспільства».
Варто зазначити, що працівники кіно, 10 вересня, відзначають ще одну дату, бо у цей день народився батько українського кінематографу О.Довженко.
Напередодні свята працівники кіно Чернівецької області зібралися на урочисті заходи в органному залі Чернівецької обласної філармонії. Присутніх вразила архітектура, велич та краса Вірменської церкви, в якій знаходиться органна зала. Почуття від побаченого змінювалися захопленим подивом та здивуванням.
Присутні отримували духовну насолоду від розпису стін церкви, куполів, розміщення колон, органу. З цікавістю розглянули образи святої Трійці, Ісуса Христа, Діви Марії та 12 апостолів. Вразила техніка малювання ікон на склі, які прикрашають вікна церкви.
Під сумні акорди органу «Пливе кача» учасники зібрання вшанували пам’ять загиблих синів та дочок України, воїнів АТО, Небесної сотні.
Ведуча заходу — директор «Кіновідеопроекту Л.Калінкауцька, яка розповідала про життя кіномереж області, а присутні переглядали слайди із найцікавіших заходів. Працівників кіно прийшли привітати Р.І.Сенчук — заступник голови облдержадміністрації, керівник апарату, Т.М.Шарагова — заступник начальника відділу культури облдержадміністрації, Г.В.Вірста — член національної спілки кінематографістів, режисер України та сценарист.
Від імені директорів районної кіномережі виступив О.Дрига. Опісля присутні поринули у світ чарівної органної музики, звучало багато чудових творів всесвітньо відомих композиторів, а також музика із кінофільмів, які неодноразово переривалися оплесками.
Ми без перебільшення побували на небесах і незабутні враження назавжди залишаться у наших серцях, підкреслюючи всю незбагненну красу органної музики, культури, архітектури та мистецтва, яке приносить людям радість, натхнення та насолоду.

О.ДРИГА, директор кінотеатру «Мир»

Переглядів: 426 | Рейтинг: 0.0/0