Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 6 » БІБЛІОТЕКА — ТЕРИТОРІЯ ЧИТАННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ
12:11
БІБЛІОТЕКА — ТЕРИТОРІЯ ЧИТАННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ

Робота бібліотеки села Боянчук — насичена, клопітка, цікава та різноманітна. Бібліотекар завжди в творчому пошуку, прагне працювати так, щоб її книгозбірня стала невід’ємною частиною життя громадян.

Робота з читачами-дітьми — одна із найцікавіших. Адже читачі можуть не тільки вибрати улюблену книгу, але й побувати в гостях у героїв казок, брати участь в іграх, вікторинах. Цьогоріч у бібліотеці відбувся дитячий ранок: «Снігова королева на зустріч зимовому сонечку». У залі — казково-чарівна атмосфера. Адже твір — надзвичайно цікавий. Присутніх приємно подивувала акторська гра дітей, які виконували свої ролі з великим задоволенням. Це — Оксана та Ірина Грошовські, Ольга Бунько, Іван Кравчук, Тетяна та Стас Максимюки, Анастасія та Стас Пендрики, Стас Кирилюк, Катерина Стефанюк, Валік Гуменюк, Надя та Стас Михайлюки, Дмитро та Віка Хортюки, Іван Солярик, Ірина Віщук. Глядачі гучними оплесками обдарували акторів. Також ця казка була представлена в дитячому садку, яка сподобалася 55 маленьким глядачам, які захоплено її переглядали. Вихованці ДНЗ є частими відвідувачами бібліотеки. 

При бібліотеці діє клуб за інтересами для дітей 2-3 класів «Чомучки», де найменші з нетерпінням чекають нових зустрічей, які завжди цікаві та пізнавальні. Вони відбуваються у вигляді казкових мандрівок, дитячих свят, конкурсів, вікторин, виробів, створених дитячими руками.

Для старшокласників відбувалися літературні читання — «Афганістан болить в моїй душі» та бесіда, присвячена героям Крут «Вам вічна слава, вам вічна пам’ять». Читачі з великим болем слухали інформацію, яку їм представила завідуюча та виконували вірші, А.Стовба, В.Кухарук, О.Дриги та інших поетів. Діти брали участь у літературній вікторині: «З любов’ю до рідного краю, присвячену 20 річниці з дня смерті українського письменника М.Івасюка.

З учнями 4-8 класів відбувся Експрес-огляд: «Шевченко — України рідний син», де Тетяна Іванівна ознайомила читачів із творчістю великого Кобзаря. Із великим захопленням декламували поетичні рядки: «Думи, мої, думи», Реве та стогне Дніпр широкий», «Кобзарі», «Мені тринадцятий минало», «Садок вишневий коло хати», поеми «Катерина», «Тополя» та інші.

У бібліотеці відбулася вікторина з творчості поета. Читачі також могли ознайомитися із творами Т.Шевченка на книжково-ілюстративній виставці «Вклонімось Кобзарю».

М.МОЙСЮК, завідувач 
бібліотекою-філіалом с.Боянчук

Переглядів: 449 | Рейтинг: 0.0/0