Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 06

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ ПЕРА!

Щиро вітаємо вас з професійним святом — Днем журналіста!

Цей день особливий для всього нашого суспільства, оскільки саме журналісти пишуть історію сьогодення і забезпечують право громадян на одержання найбільш повної і точної інформації. Це люди, котрі володіють не лише літературним даром, але й високими моральними принципами, виявляють чітку громадянську позицію, різнобічний підхід до висвітлення подій, що відбуваються в районі та за його межами. 

Журналісти пропускають крізь серце людський біль і радощі, проблеми і здобутки, а вже тоді творять матеріали. На шпальтах газет, в радіоефірі з’являється інформація, подана об’єктивно, професійно і талановито — з розумінням та великим бажанням донести до свого читача високе Слово правди, віру в ма ... Читати далі »

Переглядів: 951 | Дата: 06.06.2015

1-го червня 2015 року, у перший літній день, у всьому світі святкували День захисту дітей. З цієї нагоди для дітей Заставнівщини у районному Будинку дитячо-юнацької творчості  було організовано та проведено яскравий, святковий концерт за участі вихованців районного Палацу культури, Заставнівської гімназії, Заставнівської загальноосвітньої школи та Будинку дитячо-юнацької творчості. З прекрасним святом дітей, батьків та вчителів привітав перший заступник голови районної державної адміністрації Василь Миколайович Молдован.

У концертній програмі брали участь, вихованці гуртка «Юний ерудит» (керівн ... Читати далі »

Переглядів: 547 | Дата: 06.06.2015

Сцена прикрашена святковим вбранням, у центрі — емблема музичного мистецтва — Ліра — прародичка багатьох струнних інструментів і велика цифра — 52. Так, це 52-й випуск школярів цього мистецького закладу. Зала — переповнена. Батьки, наставники, друзі випускників із квітами в руках — у чудовому настрої, адже попереду — свято справжньої  музики — класичної, ліричної і нашої, народної. Забігаючи наперед, варто сказати, що загалом цей випускний бал, сценарій якого талановито й тонко продумала Н.Цуркан,  можна назвати гармонією любові до рідної мистецької школи, музики та України із розмаїттям &n ... Читати далі »

Переглядів: 483 | Дата: 06.06.2015

Рідна мова пов‘язує нас фізично, душевно
і духовно з народом. І це назавжди!

Народна мудрість 

Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. Однак найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова – його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття. І тому їй дуже підходить статус «єдиної державної мови», бо мова, наче рідна донька нації, а її творець, Тарас Шевченко, − хрещений батько. Все на світі, вважає поет Степан Панчук у вірші &la ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Дата: 06.06.2015

Дружню шкільну родину зібрало  у Заставнівській гімназії свято останнього дзвоника. Веселі і усміхнені обличчя школярів, «зі світлою печаллю» — випускників та їх батьків. Тільки в спогадах вони повертатимуться до шкільного порогу. Про успіхи і досягнення гімназії з гордістю розповідала директор  С.В.  Мартинюк. Із вдалими напрацюваннями педагогічний та учнівський колективи вітала заступник директора Департаменту освіти і науки Чернівецької обл­держадміністрації  С.С.Тодорюк. Побажання випускникам линули і від керівника апарату Заставнівської райдержадміністрації І.К.Семенюка, міського голови Я.В.Цуркана. ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Дата: 06.06.2015

У цей весняний, незвичайний день всі учні, вчителі та батьки Горошовецького НВК відзначали свято останнього дзвоника. Коридором із вишитих рушників, утвореного батьками, під звуки веселого маршу вийшло 33 випускників 11 класів. Щасливого майбутнього бажали  їм директор навчально-виховного комплексу І.Д.Фуштей, начальник відділу освіти Заставнівської райдержадміністрації М.Г.Матейчук, сільський голова с.Боянчук І.В.Найдиш, наказний отаман Заставнівського району Крайової Буковинської Січі І.Мазепи, підполковник Д.Д.Андрухович, який також вручив посвідчення членам Горошівського українського козацтва ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Дата: 06.06.2015

22 травня весь Православний світ  відзначає перенесення мощей святого Миколая Мирлікійського Чудотворця. Цей день — храмове свято у селищі Кострижівка. На празник до кострижівської громади завітало чимало гостей. Храмові забави розпочав народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Василиха» театралізованим дійством «Храм — у Кострижівці».  Народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Прилипчаночка» (керівник Л.Оробчук), який у цей день на запрошення колег завітав до селища, гостям створив хороший настрій, подарував численні жарти, чудові пісенні композиції. Організатор ... Читати далі »

Переглядів: 666 | Дата: 06.06.2015

Вихованець відділення гандболу Заставнівської ДЮСШ відділу освіти Олександр Старченко у складі гандбольного клубу  HC «Adrian Petrea» м. Решіца Румунія, за який він виступає з 2014 року, став переможцем Вищої ліги групи «В» Чемпіонату Румунії сезону 2014-2015 рр., що дозволить гандбольному клубу у наступному сезоні виступати у Суперлізі Румунії.

С.КУЛІНКОВИЧ, тренер-викладач відділення гандболу Заставнівської ДЮСШ

Переглядів: 501 | Дата: 06.06.2015

До свята вишиванки долучилися і учнівський та педагогічний колективи Заставнівської гімназії. Всі учні прийшли до школи у вишиванках, з віночками та заплетеними червоними стрічками косами. Відбулась лінійка «Чарівна краса вишиванки», на якій гімназистам розповіли про Всеукраїнську акцію «День української вишиванки», історію її створення. Також підведено підсумки всеукраїнського народознавчого конкурсу «Соняшник». Святкового настрою додали пісні та перегляд відеокліпу Дмитра Яремчука «Вишиванка». 
Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у ... Читати далі »

Переглядів: 642 | Дата: 06.06.2015

Перший день червня — сонячний і теплий. У с.Звенячин до клубу поспішали і дорослі, і діти на цікаве свято — «Хай щастю дитини не буде кінця». Святково прибрана зала. Зі сцени звучать пісні про щасливе дитинство, літо, рідний край, які виконали М.Вржещ, Г.Олянська, У.Никоряк, М.Давидюк, М.Димка, М.Ніга, В.Маренич. Танцювальні групи представили запальні танці. О.Вржещ прочитала вірш «Моя матуся», а веселу театралізовану сценку «Баба Параска та баба Палажка на ярмарку» глядачам подарували М.Вржещ і О.Вржещ. Свято завершив конкурс малюнка на асфальті, у якому брали участь всі учасники святкового дійства. Бібліотекар Н.Лисюк організувала виставку дитячих малюнків. Працівники культури вдячні батькам за розуміння, допомогу і сприяння. Опісля, юні звенячинці ласували солодощами.

С.КАПУСТЯНСЬКА, директор будинку фольклору с.Звенячин 

Переглядів: 504 | Дата: 06.06.2015

Пенсійний вік людини майже невід’ємний від різних хвороб, з якими без втручання і допомоги лікарів неможливо впоратися. З упевненістю можемо сказати, що вони — наші рятівники.

Від щирого серця висловлюємо подяку лікарям, медичному і технічному персоналу терапевтичного відділення Заставнівської ЦРЛ за увагу та піклування, добре ставлення до нас, хворих, за привітність, теплі слова та поради. Особливо хочемо подякувати завідуючій відділенням Орисі Русаль за якісне лікування, професіоналізм, увагу та турботу.

Дай, Боже, вам здоров’я, щоб раділи життю і людям допомагали, родинного щастя, добра і достатку.

З повагою, ваші пацієнти: Марія Вікірюк та Євгенія Стасюк

Переглядів: 448 | Дата: 06.06.2015

Майже в кожному населеному пункті Заставнівщини тривають обговорення пропозиції щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальної громади. Наші журналісти бувають на кожному такому обговоренні. Минулого тижня ми побували у с.Вікно. У ньому брали участь голови сіл придністрової зони, директори навчальних та виховних закладів і будинків культури. До обговорення були запрошені перший заступник голови райдержадміністрації В.Молдован, голова райради Д.Скігар, начальники: фінуправління К.Пеліховська, відділу освіти М.Матейчук, відділу культури В.Барабащук, головний лікар первинної медико-санітарної допомоги Л.Шевчук.

Мова йшла про процедуру об’єднання, етапи адміністративно-територіальної реформи, зміни до Бюджетного та Податкового кодексів України, повноваження об’єднаної громади, які, до речі, будуть такими ж як і нині існуючих районів. Об’єднана громада буде мати повноваження щодо утримання ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Дата: 06.06.2015

У травні відзначають Міжнародний день Червоного Хреста, започаткований на честь швейцарського мецената Анрі Дюнана, який став одним із його творців.

Свою нинішню назву благодійна організація Червоного Хреста здобула  у 1986 році. Головним завданням є надання допомоги всім хворим та пораненим, які стали жертвами збройних протистоянь, а також допомога нужденним.

Дві патронажні медсестри Червоного Хреста обслуговують 131 чоловіка із найбільш незахищених верств населення в м. Заставна. Із них: інваліди всіх категорій — 19, учасники війни — 5, воєнні вдови — 2, репресовані — 3, почесні донори —5, самотні — 97 (13— лежачі).

Нині працівники Червоного Хреста відвідують своїх підопічних, приносять їм продукти харчування, одяг, ліки. До добрих справ долучили ... Читати далі »

Переглядів: 417 | Дата: 06.06.2015

Держава стане міцною тоді, коли сильні будуть громади. Водночас громада зміцніє, коли матиме достатньо фінансового ресурсу. Саме такою й була мета ухвалених парламентом змін до Бюджетного та Податкового кодексів.

Однак експерти Реанімаційного пакета реформ наголошують: через забуті та невиконані політиками обіцянки у сфері фіскальної децентралізації, закріплені в Коаліційній угоді, місцеві бюджети недоотримують 100-200 мільярдів гривень. Ідеться, зокрема, про порядок сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), податок на нерухомість, встановлення чітких строків проходження всіх платіжних доручень місцевих бюджетів та відповідальності за їхнє виконання з боку Держказначейства. Коаліційна угода передбачає, що взяті зобов’язання щодо фіскальної децентралізації має бути виконано в першому кварталі поточного року.

Нині ПДФО, який є головним джерелом наповнення місцевих бюджетів ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Дата: 06.06.2015

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук провів нараду з питань виконання доведених мобілізаційних завдань за участі голів райдержадміністрацій та військових комісарів, під час якої обговорено основні аспекти здійснення мобілізаційних заходів, результати роботи медичних комісій, шляхи реагування на факти ухилення військовозобов’язаними від призову.

«На сьогодні забезпечення виконання мобілізаційних заходів є одним із пріоритетних завдань. Наголошую на необхідності ефективної роботи на місцях», – зауважив Олександр Фищук. 

За словами керівника обласної виконавчої влади, йдеться про  необхідність активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення на підтримку мобілізації та патріотичних настроїв у населення, підвищення авторитету Збройних сил України, активізації військово-патріотичного виховання молоді, формування п ... Читати далі »

Переглядів: 404 | Дата: 06.06.2015

«Особливу увагу слід звернути на забезпечення належних умов літнього оздоровлення дітей учасників АТО, зокрема тих, що віддали своє життя за наше мирне майбутнє», – наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук на апаратній нараді.

З метою належного проведення оздоровлення та відпочинку дітей захисників Батьківщини влітку 2015 року, очільник виконавчої влади краю доручив головам райдержадміністрацій, керівникам відповідних структурних підрозділів обласної державної адміністрації та обласних служб провести консультації з представниками бізнес-структур регіону щодо можливості залучення додаткових коштів та потужностей підприємств сфери рекреації та відпочинку.

Переглядів: 459 | Дата: 06.06.2015

Графік проведення виїзного прийому громадян начальником управління капітального будівництва облдержадміністрації О.В.Пуршагою спільно з завідувачем сектору регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації В.В.Вікірюком в  приміщенні Заставнівської міської ради:
Назва ради: м. Заставна;
Дата прийому: 09.06.2015;
Час прийому: 10.00-12.00.

Переглядів: 406 | Дата: 06.06.2015

На звернення Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації Територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області направило спеціаліста для участі в спеціальній комісії з прийомки оздоровчих закладів, підпорядкованих вищезгаданому Департаменту. З метою забезпечення якісного початку оздоровчого періоду 2015 року, 26 травня, спеціальна комісія з виїздом на об’єкти провела обстеження території, житлових приміщень, побутових кімнат, харчоблоків комунального обласного позашкільного оздоровчого закладу «Буковинка», що знаходиться на території Заставнівського району в с.Репужинці. У роботі комісії також брали участь працівники районної СЕС, спеціалісти ДСНС, представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Директор оздоровчого закладу п.М.С.Слюсарчук зустрів комісію на території, де завершувалася робота з благоустрою. Порадуволо око чистота доріжок, бордюрів, зелень природи, яка прокинулася від зимовог ... Читати далі »

Переглядів: 431 | Дата: 06.06.2015

Закінчується 2014-2015 навчальний рік у школах та вишах України. Для учнів і студентів — це найбільш напружена пора. Іспити, ЗНО, переживання, успіхи або ж перші розчарування — без цього ніяк. У напрузі, як завжди, батьки. Вболіваючи за свої чада, аби не «провалилися», переймаються і тим, як вони вчитимуться, адже про корупцію та хабарництво нині багато говоримо, а насправді нічого на краще не змінилося. Та, мабуть, не скрізь.  Безумовно, корупцію необхідно знищувати комплексно,у всіх сферах суспільного життя, але її неможливо подолати, не викорінивши з вищої освіти. Гарним прикладом цієї великої справи, та ще багатьох інших інновацій розвитку науки і агровиробництва може поділитися Київський НУБП.  Недавно в цьому навчальному закладі відбулася Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 85-річчю з дня народження академіка, доктора сільськогосподарських наук, професора Г.Богданова. Зібрання відбулося на досить високому рівні, бо його учасниками були не тільки ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Дата: 06.06.2015

Робота бібліотеки села Боянчук — насичена, клопітка, цікава та різноманітна. Бібліотекар завжди в творчому пошуку, прагне працювати так, щоб її книгозбірня стала невід’ємною частиною життя громадян.

Робота з читачами-дітьми — одна із найцікавіших. Адже читачі можуть не тільки вибрати улюблену книгу, але й побувати в гостях у героїв казок, брати участь в іграх, вікторинах. Цьогоріч у бібліотеці відбувся дитячий ранок: «Снігова королева на зустріч зимовому сонечку». У залі — казково-чарівна атмосфера. Адже твір — надзвичайно цікавий. Присутніх приємно подивувала акторська гра дітей, які виконували свої ролі з великим задоволенням. Це — Оксана та Ірина Грошовські, Ольга Бунько, Іван Кравчук, Тетяна та Стас Максимюки, Анастасія та Стас Пендрики, Стас Кирилюк, Катерина Стефанюк, Валік Гуменюк, Надя та Стас Михайлюки, Дмитро та Віка Хортюки ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Дата: 06.06.2015

Марко Лукич Кропивницький — геніальний український актор, талановитий режисер, визначний драматург, здібний художник — декоратор, організатор театральних колективів, один із фундаторів українського театру, який у своїй творчості послідовно відстоював принципи життєвої правди та критичного відтворення дійсності. 

М.Кропивницький народився 22 травня 1840 р. у селі Бежбайраках, на Херсонщині. Освіту здобув без будь-якої системи — то у приватній школі шляхтича Рудковського, то в Єлисаветградському училищі. Нормальне навчання стало можливим лише у Бобринецькій повітовій школі, яку юнак закінчив із похвальним листом. Мати вчила його музики, розучувала з ним різні вокальні партії. В цей час М.Кропивницький брав участь в аматорському гуртку, в якому ставили п’єси українських та російських драматургів ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Дата: 06.06.2015

СКАРБ НАРОДУ 
Найбільший скарб у нашого народу
Це — рідна мова українська.
Вона, як калина біля порогу,
Як задушевна материнська пісня.
Мово українська, заметіль вишнева,
Колосись усюди, серця людей тіш,
Бо в країні нашій є Леся й Сосюра,
Вінграновський, Квітка,
Є Тарас, Куліш.
... Читати далі »

Переглядів: 430 | Дата: 06.06.2015

Заставнівська районна державна адміністрація оголошує конкурс на заміщення вакантної посади головного спеціаліста відділу ведення Державного реєстру виборців районної державної адміністрації.

До конкурсу допускаються особи, які мають вищу освіту відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста. Стаж роботи за фахом у державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року або стаж роботи за фахом в інших сферах управління не менше 3 років. Післядипломна освіта у сфері управління: магістр державного управління за відповідною спеціалізацією.

Для участі в конкурсі необхідно подати такі документи: заяву про участь у конкурсі, в якій зазначається про ознайомлення заявника із встановленими законодавством обмеженнями щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби; ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Дата: 06.06.2015

Події, що відбувалися в Україні на зламі 2013-2014 років, мають доленосне значення для кожного громадянина нашої держави. Боротьба за краще майбутнє триває і сьогодні. Однак неможливо йти вперед, коли залишаються непокараними ті, хто оголосив протест власному народу, ті, хто переслідував громадян під час мирних акцій, ті, хто застосовував різноманітні важелі впливу, щоб змусити людей мовчати. До органів прокуратури області таких фактів не надходило, проте суспільство добре знає кого переслідували під час мирних зібрань.

Закликаємо громадськість повідомити керівництво прокуратури області про відомі випадки причетності керівників органів державної влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів до кримінального та адміністративного переслідування учасників мирних акцій протесту під час Революції Гідності, а також ... Читати далі »

Переглядів: 462 | Дата: 06.06.2015

Служба безпеки України викрила на хабарі працівника одного з об’єднаних військових районних комісаріатів Чернівецької області.

Провідний спеціаліст відділення призову військовослужбовців пообіцяв місцевій мешканці за 700 доларів США звільнити від призову її племінника.

22 травня цього року співробітники СБУ спільно з працівниками військової прокуратури під час одержання хабара затримали зловмисника.

Військовою прокуратурою Західного регіону розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Затриманому повідомлено про підозру. Триває досудове розслідування.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Переглядів: 440 | Дата: 06.06.2015

28.04.1998 року біля 16.00 год. на правому березі р. Дністер, на відстані 70 метрів вниз залізничного мосту в смт. Кострижівка Заставнівського району Чернівецької області, було виявлено труп невідомого чоловіка 40-50 років на зріст близько 170 см, зі смертельними вогнепальними пораненнями.

13 серпня 2003 року в період з 01 год. до 03 год. на території ВАТ «Буковинський сюрприз» с.Кадубівці Заставнівського району, невідома особа (особи), з метою заволодіння чужим майном, застосували насильство небезпечне для життя та здоров’я до сторожа Миколи Тріфоновича Муравського, 1958 р.н., нанесли йому декілька ударів у різні частини тіла. Після цього, зламавши замок вхідних дверей ковбасного цеху ВАТ «Буковинський сюрприз», проникли в середину приміщення, де в робочих кабінетах зламали сейф та викрали 1512 гривень і з місця події зникли.

Від отриманих пошкоджень ... Читати далі »

Переглядів: 415 | Дата: 06.06.2015

Міністерство юстиції розробило і готове передати на розгляд Верховної Ради законопроекти, які покращать процедури надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та забезпечать передачу реєстраційних функцій місцевій владі, нотаріусам, банкам та державним виконавцям. Про це сьогодні у ході «круглого столу» в Мін’юсті повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

«Ми презентуємо два законопроекти, які спрямовані на покращення та спрощення процедур надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Крім органів місцевого самоврядування і держадміністрацій, право здійснювати реєстраційні дії отримають нотаріуси, незалежно від того посвідчують вони нотаріальну дію чи ні, акредитовані Мін’юстом банківські установи та державні виконавці у том ... Читати далі »

Переглядів: 401 | Дата: 06.06.2015

Міністерство юстиції оновило Порядок оприлюднення відомостей, які підлягають розміщенню на веб-сайті державного органу з питань банкрутства, виключивши з його тексту положення щодо перевірки оголошень про проведення аукціону з продажу майна боржника Департаментом з питань банкрутства Міністерства.

Відповідні зміни були внесені наказом Міністерства юстиції від 27.04.2015 №607/5, якими Порядок було викладено в новій редакції.

Переглядів: 502 | Дата: 06.06.2015

Питання легалізації робочих місць та соціальної захищеності найманих працівників, завжди актуальне серед основних пріоритетів та напрямків діяльності управління Пенсійного фонду України в  Заставнівському районі.  І, якщо таке ганебне явище, як використання праці найманих осіб без оформлення з ними офіційних трудових відносин, виплата заробітної плати  “в конвертах”,  вже починає поступово викорінюватися з практики діяльності роботодавців району,  то заборгованість з виплати заробітної плати та зі сплати єдиного соціального внеску за найманих працівників, продовжує зростати, про що свідчать статистичні дані, отримані зі звітності страхувальників за квітень 2015 року. 

Зокрема, з ФІЛІЇ "ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙАВТОДОР" ДОЧІРНЬОГО ПІДПРИЄМСТВА "ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОБЛАВТОДОР", заборгованість із заробітної плати,  у порівнянні до 01.04.2015 зросла на 15,3 тис.грн. та ... Читати далі »

Переглядів: 489 | Дата: 06.06.2015

За інформацією Державного агентства з енерго­ефективності та енергозбереження України, 8 квітня 2015 року Кабінетом Міністрів України була прийнята постанова №231 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. №243 і від 17 жовтня 2011 р. №1056», яка спрямована на стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів та встановлення (заміни) котлів, окрім газових.

Наразі, визначено перелік енергоефективного обладнання та матеріалів, які можна придбати в кредит (ПАТ АБ «Укргазбанк», «Державний експортно-імпортний банк України» та ПАТ «Державний ощадбанк України») та отримати компенсацію (30% — для індивідуальних будинків, квартир), зокрема для: утеплення фасадів, горищ та фундаментів; модернізації системи освітлення; встановлення енергозберігаючих вікон; встановлення засобів обліку води, заміни радіаторів опалення тощо. ... Читати далі »

Переглядів: 461 | Дата: 06.06.2015

У травні почала працювати державна програма енергомодернізації. Її мета — скоротити споживання енергоресурсів та знизити витрати на комунальні послуги.

Як вона працює і що потрібно зробити, щоб отримати компенсацію від держави?

Держава виділяє кошти мешканцям як приватних, так і багатоквартирних будинків, які можна використовувати для:

1) Енергомодернізації багатоквартирних будинків — для об'єднань власників багатоквартирних будинків (ОСББ).

2) Утеплення приватних будинків, покупки негазових котлів та обладнання для обліку тепла, гарячої та холодної води, радіаторів опалення з терморегуляторами (як у квартирах багатоквартирних будинків, так і в приватних будинках).

Звертаємо Вашу увагу: держава компенсує придбання негазових котлів, матеріалів і устаткування ... Читати далі »

Переглядів: 423 | Дата: 06.06.2015

Вл.інф.

Село Веренчанка — одне з тих, де футбол шанують по-особливому. Чимало чоловіків та юнаків і зовсім маленькі хлопчики, навіть, не зважаючи на погоду, щонеділі  поспішають на сільський стадіон, аби не просто поганяти м’яча, але й розвивати спритність, точність реакції, витривалість та отримати позитивні емоції від неперевершеного азарту.

Але є в житті моменти, коли  гру присвячують людям, у котрих футбол чи не завжди був на першому місці. У Веренчанці також таких немало. На жаль, багато хто з них уже покинув цей світ. Отож з ініціативи жителя цього села, І.Мельничука, минулої неділі на сільському стадіоні відбувся турнір пам’яті, з метою вшанування колишніх футболістів і шанувальників цього виду спорту, а також популяризації футболу, зміцнення здоров’я юнаків ... Читати далі »

Переглядів: 460 | Дата: 06.06.2015