Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 7 » ДОБРИЙ ДЕНЬ, КРАЇНО ЗНАНЬ!
23:19
ДОБРИЙ ДЕНЬ, КРАЇНО ЗНАНЬ!

Який щасливий день сьогодні,
Веселий, радісний, ясний,
Це, гомінливий і погожий
Почавсь навчальний рік новий.

1 вересня — це чудове свято, яким розпочинається новий навчальний рік, і воно єднає усі покоління жителів нашого містечка і всієї України. День знань став по-справжньому всенародним торжеством молодості і надії. 
Велелюдно було на подвір’ї Заставнівської гімназії. Урочисто входять випускники 2016 року, у руках яких полотнище нашої славної держави і факел Знань.
У цей день зібралися не лише для того, щоб розпочати навчальний рік, а в багаточисельну дружню гімназійну сім'ю прийняти нове поповнення. Ось вони —  майбутнє України, які на своє перше вагоме шкільне свято прийшли у супроводі батьків та рідних. Потрібно лише заглянути в їхні оченята, в яких світяться пустотливі сонячні зайчики. Малюки з радістю прийшли  до школи, і їх з добром, усмішкою, короваєм на вишитому рушничкові зустрічають перші вчителі — М.Савко, О.Громко і О.Пістрюга. Цей день юні, кмітливі заставнівчани запам'ятають на все подальше життя. Адже на їхню адресу лунали численні привітання і побажання.
Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто віддав своє життя за мир на українській землі, за світлий і сонячний день. Квіти покладають до пам’ятників полеглих в роки війни і до пам’ятного знака «Героїв Небесної Сотні».
Вітання, побажання із Днем знань линули від директора Заставнівської гімназії С.Мартинюк, яка з гордістю говорила про досягнення гімназистів, міського голови Я.Цуркана, головного спеціаліста відділу освіти І.Молдована, голови ради гімназії, начальника фінуправління К.Пеліховської, голови міського осередку партії «Батьківщина» Ю.Дупешко-Джус, яка першокласникам подарувала цікаві книжечки. Найменші школярики від своїх старших друзів отримали  Букварик і Ключ до знань.
Учні, які досягли значних успіхів у навчанні,  отримали Похвальні листи, які вручила директор С.Мартинюк.
У День знань відбулася посвята у гімназисти учнів ІІ гімназійного класу, які складають обітницю і отримають численні поздоровлення від шкільної родини і, звісно, батьків.
Кошовий козацького коша імені І.Сірка М.Бойчук із свитою заходять на подвір’я гімназії, на урочисте зібрання, і передають булаву представникам куреня імені М.Кривоноса.
Нарешті лунає перший дзвінок, який подають випускники і учні, які щойно поповнили шкільну родину — О.Цуркан і О.Бутняк, М.Пазюк і О.Пеліховський, М.Бойчук і О.Бойко. Першокласники у супроводі одинадцятикласників переступають поріг Заставнівської гімназії, яка на багато років стане для них другою домівкою, а вчителі — щирими  і добрими друзями.

Переглядів: 444 | Рейтинг: 0.0/0