Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 4 » ДОРОГОЮ ДОЛІ, ДОРОГОЮ ДОБРА — ДО ХРАМУ КНИГ
12:07
ДОРОГОЮ ДОЛІ, ДОРОГОЮ ДОБРА — ДО ХРАМУ КНИГ

Хто не знає на Заставнівщині цю чудову, енергійну, гарну жінку, найкращого бібліотечного працівника, ініціатора багатьох інновацій у роботі і громадському житті?

Бог наділив Катерину Василівну Цюпу щирим серцем, невичерпною енергією, жіночою лагідністю та чарівністю, а душу збагатив незрадливою любов’ю до рідних і близьких. Сьогодні Ви в букетах білосніжних троянд і сяєте в променях літа. Гарний ювілей поспішає до Вас, 4 липня, до Вашої господи, де зійдуться найдорожчі люди — синочки, невістка та онучата, усі рідні і близькі, друзі та колеги, сусіди. Адже вони разом з Вами в хвилини радості та смутку.

На життєвих перехрестях долі ця сильна, вольова жінка, пережила чимало: в один день смерть матері та трагічну загибель свекрухи, а пізніше передчасно відійшов у вічність коханий чоловік. Скільки сліз, відчаю, болю. Поруч — її діти Віталій і Богдан, рідні і вірні друзі, робота. З ранку і до пізнього вечора поринала в щоденні справи, вчилася жити і перемагати, все вже без чоловіка. Посмішку і оптимізм несе крізь роки, з ними мрії земні і бажання. Найважливіша мрія Катерини Василівни — бути завжди у вирі життя, служити людям, допомагати у вирішенні різних питань з допомогою книги. Професія бібліотекаря є тією вагомою і значущою в її житті. Майже 40 років працює на бібліотечній ниві і жодного дня не жалкує про це. Її життя — це, перш за все, бібліотека і читачі. За високий професіоналізм, за чуйність і відданість заслужила глибоку повагу і шану серед жителів села, колег. Книгозбірня, яку очолює, носить звання «Установа відмінної роботи».

Ювілярка завжди в творчому пошуку. Сьогодні — це сучасна бібліотека, де діє Інтернет-центр, з новими бібліотечними можливостями, інформаційними технологіями, спрямованими на розширення кола читання користувачів бібліотеки, дітей, молоді, сільської громади.

Катерина Василівна  — досвідчений фахівець, наставник молодих працівників. Її духовне та інтелектуальне начало видно в усьому, до чого вона долучила свій хист. За ерудицію, працелюбність, доброту в бібліотечній царині колеги району обрали її старостою всієї бібліотечної родини. Прекрасний організатор, до неї звертаються за порадою, впроваджують у роботу своїх книгозбірень її досвід. Вона також у вирі громадського життя, член виконкому сільської ради. У вирішенні будь-яких питань завжди звертається до друкованих інформаційних джерел, використовує Інтернет. Досить вміло співпрацює з школою, дошкільною установою, громадськими організаціями села. В роботі використовує інновації та досвід бібліотек України, області. Проводить цікаві масові заходи, залучає до них своїх читачів. Гарний співрозмовник, поєднує в собі професійні здібності й прагнення до самовдосконалення. При бібліотеці для молоді працює читацький клуб за інтересами «Пролісок», який об’єднує людей, закоханих у поетичне слово. На засіданнях відбуваються зустрічі з цікавими людьми, читаються вірші відомих українських та світових літераторів, буковинських митців пера. Пані Катерина постійно допомагає у проведенні масових заходів, які відбуваються у селі.

За успіхи у роботі, активну громадську діяльність неодноразово нагороджувалась грамотами, цінними подарунками, є лауреатом мистецької премії ім. М.Івасюка.

У світлий святковий день Вашого, Катерино Василівно, ювілею директор бібліотечної системи Леся Стасюк і всі бібліотечні працівники району щиросердечно вітають з прекрасною датою в житті і бажають міцного здоров’я, душевної гармонії, доброти та родинного затишку, мирного неба, успіхів у благородній бібліотечній справі, вірних та щирих друзів, усіх земних благ. Нехай рушник Вашої долі, пані Катерино, стелиться крізь довгі й щасливі роки майбутнього життя. Нехай Господь оберігає, а Матір Божа допомагає у всіх Ваших добрих намірах і гарних справах.

З роси й води Вам, дорога Людино!

В.ПРОЦЮК, завідувач методичним відділом ЦБС

Переглядів: 417 | Рейтинг: 0.0/0