Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 25 » ДОТРИМУВАТИСЯ ПРАВИЛ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ
21:25
ДОТРИМУВАТИСЯ ПРАВИЛ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ

вимагають жителі Шубранця, а з ними — пасажири інших сіл району

Доїхати з села до районного чи обласного центрів, дістатися з одного населеного пункту до іншого — зараз, начебто, не проблема. Але чи задовольняє наших співгромадян якість перевезень, підвищення тарифів та й загалом паспорт маршрутів? Насправді, запитань до перевізників є чимало, та наші люди досить таки терплячі і намагаються зайвий раз не турбувати ані владу, ані власників маршрутів. Лише окремі, і їм треба віддати належне, не хочуть миритися з недоліками, бо врешті-решт мають право на самозахист і вимагають елементарного — дотримуватися загально прийнятих правил пасажирських перевезень.

Недавно громада села Шубранець, на своїх зборах, обговорила питання роботи перевізників маршруту Шубранець – Чернівці. Люди скаржилися не тільки на те, що підвищилися тарифи. Хоча це одна з вагомих причин зібрання. Їх не задовольняла і якість перевезень, і незбалансований маршрут до с.Задубрівка, і недотримання графіків у святкові дні, і перевантажені автобуси тощо. Саме тому шубранчани звернулися до керівника виконавчої гілки району зі своїми вимогами та зауваженнями, прийнятими на загальних зборах села.
На зустріч із головою райдержадміністрації Ю.Кітарем запросили перевізника, приватного підприємця О.Ковалюк, заступника директора філії «Чернівецький центр автомобільного транспорту» В.Гамаля та начальника автоколони ТДВ «Денисівка» Г.Гаманюк. Громади сіл Шубранець та Задубрівка представляли голова — О.Павлюк та секретар сільради О.Данилюк. Вони й інформували про вимоги сельчан стосовно поліпшення пасажирських перевезень. Після конструктивного обговорення очільник району зауважив, що для того, аби забезпечити соціальну стабільність, варто детально розглянути звернення і за кожним пунктом виробити конкретне рішення. Отже, шубранецька громада вимагає вирішити питання про заміну перевізника, у зв’язку із неякісним наданням послуг. За взаємною згодою всіх учасників зустрічі, вирішили дати перевізнику час на виправлення ситуації — до 1 червня. Перевізник О.Ковалюк погодилася і її підтримали В.Гамаль та Г.Гаманюк провести частково зміни в паспорті маршруту (передбачити зупинки у певних місцях), але поки що не вилучать заїзд у с.Задубрівку, оскільки це довготривала тендерна процедура. Крім цього, фахівці управління економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації повинні провести моніторинг кількості пасажирів у вихідні та робочі дні задля заміни одного з денних рейсів на додатковий вечірній (орієнтовно — виїзд із Чернівців о 19 год. 20 хв.) та разом із перевізником і представниками громади проведуть заміри відстані для можливої зміни тарифу. Власник автобусів запевнила, що водії дотримуватимуться санітарно-гігієнічних норм в автотранспорті, розкладу руху, особливо у святкові дні, коли маршрутки не виходять на рейс та не перевищуватимуть кількість пасажирів (50 чол.), будуть ввічливими до пасажирів, дотримуватимуться вимог Постанови Кабміну №176 від 18.02.97р. «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту». Наприкінці травня відбудеться повторна зустріч, де розглянуть хід виконання вимог та пропозицій жителів села Шубранець.
Насправді, порушена проблема не може не викликати занепокоєння, адже, що гріха таїти, подібне відбувається й на інших маршрутах. Жителі сіл та й райцентру не раз скаржилися, що без відома пасажирів та будь-якого попередження, ні з того, ні з цього, як кажуть, водії не виходять на рейс. То два ранішні «зіб’ють» у один або ж на свято — жодного. Досить того, що дороги, наче після танкової атаки, у спеку в такому транспорті, де повністю «заглушені вікна», можна свідомість втратити. Так, це не завжди вина водіїв, але дотримання графіків, чистоту, ввічливість і українську, а не російську замусолену попсу, мабуть, можна забезпечити. Як це, приміром, робить водій Я.Гривул, у авто якого чисто й затишно і звучить тільки наша українська пісня.
Саме такий підхід візьмуть на озброєння і влада, і представники автоперевезень, щоб і громадяни в нормальних умовах добиралися до місця призначення, і власники маршруток мали змогу стабільно працювати, забезпечуючи комфорт перевезень.

С.МАСЛОВСЬКА

Переглядів: 437 | Рейтинг: 0.0/0