Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 25

В історії кожного краю є люди, імена яких овіяні особливою любов'ю, шаною та повагою, як найдорожча національна святиня та гордість. Україна завжди славилася талановитими поетами, письменниками, художниками, співаками, народними умільцями. Серед них, без особливих вагань, можна назвати й прізвище Миколи Івановича Івасюка, якого знають шанувальники його мистецтва, як величну постать, майстра пензля, цікаву і непересічну особистість.
Саме з цієї нагоди, у містечку над ставами,  з нагоди 150-річчя від дня народження славетного художника, відбулося урочисте зібрання творчої інтелігенції із Заставнівщини, інших куточків Буковини та Заліщ ... Читати далі »

Переглядів: 875 | Дата: 25.04.2015

У столиці України відбулися міжнародні змагання та Кубок України «Славутич Стар 2015», у яких брав участь клуб спортивного та бального танцю «Гранд» (керівник — С.Даньков).
У категорії «Бейбі, до 7 років» якнайкраще виступили Максим Вівчар і Дарина Сяброва, Арсен Брус і Олександра Поліщук, на ІІ місці — Назар Олійнич і Тіна Сторож, Броніслав Григоренко і Анастасія Григоренко. У категорії «Бейбі, до 9 років», «Школа 4» додому із медалями найвищого гатунку повернулися Максим Вівчар і Дарина Сяброва, Андрій Шелегон і Наталія Кузик, Степан Чуньківський і Дарина Левицька, Мак ... Читати далі »

Переглядів: 437 | Дата: 25.04.2015

Вишукане свято краси, гармонії та пластики — так можна охарактеризувати Всеукраїнські змагання «Променад 2015», які відбулися у м.Трускавець. Вкотре з чудовим результатом повернулися учасники клубу спортивного та бального танцю «Гранд» (тренер — С.Даньков).
У категорії «Бейбі до 6 років» нагородами найвищого гатунку скарбничку команди поповнили Броніслав Григоренко і Анастасія Григоренко, Максим Пацарнюк і Ірина Мельничук, Максим Фалібога і Дарина Сяброва, «Бейбі до 8 років» — Максим Вівчар і Дарина Сяброва, Андрій Шелегон і Наталія Кузик, «Школа 2» — Андрій ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Дата: 25.04.2015

За більш, ніж за два десятиріччя, які відділяють нас від існування Радянського Союзу, багато що зазнало докорінних змін, насамперед — відношення до подій тих часів. Вони вже стали невід’ємною частиною історії, але й досі виникають сумні спогади та завдають нестерпного болю тисячам й тисячам людей. Мабуть, немає жодного з мільйонів колишіх громадян СРСР, хто б не знав та не пам’ятав цього слова, що навіки стало синонімом трагедії: Чорнобиль.
Хронологія подій, що сталися 26 квітня 1986 р. поблизу містечка Прип’ять, вже добре відомі фахівцям і громадськості завдяки публікаціям у спеціальній літературі та виданням для шир ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Дата: 25.04.2015

5 березня 2015 р. набув чинності Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 р. №157-VІІІ. Цей Закон регулює відносини, що виникають у процесі добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст. Метою Закону є встановлення порядку об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст та надання державної підтримки об’єднаним територіальним громадам.
Відповідно до статті 3 цього Закону суб’єктами добровільного об’єднання територіальних громад є суміжні територіальні громади сіл, селищ, міст. Об’єднана територіальна громада, адміністративним центром якої визначено місто, є міською територіальною громадою, центром якої визначено селище — селищною, центром якої визначено село, — сільською.
Документ містить розділи про добровільне об’єднання територіальних громад та державну підтримку добровільного об’єднання територіальних громад. Так, зокрема, статтею 4 ... Читати далі »

Переглядів: 792 | Дата: 25.04.2015

вимагають жителі Шубранця, а з ними — пасажири інших сіл району

Доїхати з села до районного чи обласного центрів, дістатися з одного населеного пункту до іншого — зараз, начебто, не проблема. Але чи задовольняє наших співгромадян якість перевезень, підвищення тарифів та й загалом паспорт маршрутів? Насправді, запитань до перевізників є чимало, та наші люди досить таки терплячі і намагаються зайвий раз не турбувати ані владу, ані власників маршрутів. Лише окремі, і їм треба віддати належне, не хочуть миритися з недоліками, бо врешті-решт мають право на самозахист і вимагають елементарного — дотримуватися загально прийнятих правил пасажирських перевезень.

Недавно громада села Шубранець, на своїх зборах, обговорила питання роботи перевізників маршруту Шубранець – Чернівці. Люди скаржилися не тільки на те, що підвищ ... Читати далі »

Переглядів: 435 | Дата: 25.04.2015

В області діє державна програма «Власний дім», згідно з якою «Чернівецький обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» надає пільгові кредити на будівництво, добудову, реконструкцію, купівлю та газифікацію житлових будинків.
Кредити надаються під 3% річних без жодних комісій.
Для отримання детальної консультації звертайтеся за попереднім записом за телефонами: (03722) 7-49-00, 050-877-51-56, 050-371-37-03 в офіс Фонду за адресою: м. Чернівці, вул. Гайдара, 1Є/104.

Переглядів: 475 | Дата: 25.04.2015

19 квітня у с.Ржавинці відбулися зональні змагання з футболу на приз обласної газети «Голос краю», де за вихід до фіналу боролося 12 команд. За змаганнями спостерігали голова райдержадміністрації Ю.Кітар, голова райради Д.Скігар, голова районної організації ВФСТ «Колос» І.Кременецький. Перед початком футбольних поєдинків прозвучав Гімн України. До футболістів, тренерів, вболівальників, гостей звернувся Ржавинецький сільський голова Б.Садовий, який пригадав перший турнір на приз вищезгаданого видання, який відбувся 40 років тому. У фіналі, за почесний трофей, зустрілися команди м.Заставна і с.Ржавинці. Тодішніми переможцями стали заставнівчани.
На футбольному полі с.Ржавинці за вихід до фінальної частини на приз обласної газети «Голос краю» команди демонстрували неабияку майстерність і волю до перемоги. Між собою збірні Горішніх Шерівців і Ржавинців з’ясовували, хто вийде до фіналу. У цей день леді Фортуна б ... Читати далі »

Переглядів: 415 | Дата: 25.04.2015

З метою раціонального використання та охорони земель, відтворення і підвищення родючості грунтів, цільового та ефективного використання земель, виявлення правопорушень самовільного зайняття та несплати земельного податку земель сільськогогосподарського призначення в адміністративних межах Заставнівської міської ради, відділом землеустрою та невід‘ємних поліпшень апарату Заставнівської міської ради буде здійснений обхід земельних ділянок сільськогосподарського призначення (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовище та перелоги) для виявлення правопорушень «Земельного кодексу України» та Закону України «Про охорону земель». Повідомляємо, в разі виявлення земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які не обробляються та не використовуються упродовж 3 років і більше, що призводить до погіршення якості земель (зниження їх родючості та виникнення деградації грунтів), будуть занесені до електронно-картографічних н ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Дата: 25.04.2015

Війна застала нас зненацька,
Куди іти і що робити?
А так хотілося любити:
Любити дім, любити хату.
Та зробити ще багато,
Кому сказати про це лихо,
Лиш тільки плачеш тихо-тихо,
І всім нема до цього діла,
Бо в них же хата не горіла,
І діти дома гомонять,
А десь далеко плаче мама,
Бо сина та війна забрала.
То хто знайдеться на Землі,
Аби його угомонити?
Одну людину, нелюдь цю.
Яка іде по направцю.
Не хоче чути наше горе,
Направив танки на людей
І вже подумав, що Морфей.
Та буде син і буде мати.
І буде мир на цій землі.
І хлопці будуть ці кохати,
А не вмирати на війні.

Анна ПАЛІЙ
м. Заставна

Переглядів: 464 | Дата: 25.04.2015

“Навчіться чинити добро,
правосуддя жадайте,
карайте грабіжника,
дайте суд сироті,
за вдову заступайтесь...”

Книга пророка Ісаї ч. 1. 1:17

Як не крути, а воно тягне про цю війну поговорить,
Душа спокою, бідна, прагне, та Схід весь полум’ям горить.
Хочем про мир вже говорити, щоб якось легше зажилось,
Та серце починає нити: “Чи не загинув іще хтось?”
Прости нас, Господи, що просим лиш перемоги на фронтах,
Ми стільки жертв війні приносим, і скільки нас відвідав жах!
Жоден народ ще не єднався з своєю армією так
І так сердечно не прощався з героями... Народ-дивак?!
В містах і селах волонтери готують їжу для солдат,
Всі городяни й навіть мери роблять посильний людський вклад:
Одні збирають всюди гроші, інші купують десь м’ясн ... Читати далі »

Переглядів: 409 | Дата: 25.04.2015

Розгортаю одну з давніх газет Заставнівського району, які зберігаю.
Це — «Прапор перемоги» за вівторок 6 лютого 1990 року №16. Тут же повідомляється, що газета виходить з 18.01.1945 року. В 1990 році газета «Прапор перемоги» відзначала 45-річчя свого існування. На жаль, то були ще радянські часи і ми, сільські й робітничі кореспонденти, працівники редакції, повинні були писати про те, що вимагали керівники комуністичного режиму. Про свободу слова, як нині, за Радянського Союзу не могло бути й мови. І все ж у нас, колишніх дописувачів до районної газети «Прапор перемоги», на першому місці була людина праці. А працівники культури на різних культурно-освітніх заходах, у виступах агіткультурбригади, намагалися підібрати для сільських трудівників щире слово, щоб вони відчули, що їхня праця в пошані.

Хлібороби з серцями щедрими,
Ниви рідної теплий поди ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Дата: 25.04.2015

З початку року на території Чернівецької області виникло 242 пожежі. Найчастіше до лиха призводить людська необережність. Пожежі завдають значних матеріальних збитків краянам, проте найстрашніше те, що гинуть люди. На Буковині з початку року загинуло 15 людей.
За статистикою, основна причина виникнення пожеж, на яких гинуть діти, є пустощі з вогнем. Біда також приходить тоді, коли діти залишаються наодинці і поруч немає дорослих. Іноді достатньо декількох хвилин, щоб сталося лихо. Залишені без нагляду запальничка чи сірники поруч із легкозаймистими речами можуть призвести до трагедії.
Шановні батьки!
Нагадайте малечі правила безпеки:
не слід намагатися загасити полум’я самостійно;
потрібно зателефонувати за номером «101» та покликати на допомогу дорослих;
не можна ховатися від пожежі у шафі, під ліжком та інших темних місцях;
не можна гасити електроприлади водою;
не можна ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Дата: 25.04.2015

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Управління ДСНС України у Чернівецькій області (далі — Управління) створений з метою запобігання проявам корупції в Управлінні та його структурних підрозділах на місцях. Про факти зловживань та корупційних проявів з боку працівників відомства  можете повідомляти за «телефоном довіри» Управління ДСНС України у Чернівецькій області: (03722) 4-68-85 (внутрішній 199) або на електронні адреси: bezpeka@cv.mns.gov.ua; bezpeka2@cv.mns.gov.ua
Також звертаємо вашу увагу на те, що про корупційні правопорушення та інші службові зловживання з боку посадових осіб УДСНС, ви можете написати лист на електронну адресу terminova_upk@mns.gov.ua або повідомити за номером ''телефону довіри'' ДСНС: (044) 289-12-41.
У випадку, якщо ви стали свідком або об’єктом незаконних, корупційних дій з боку працівників системи ДСНС на території області, для отримання необхідної інформ ... Читати далі »

Переглядів: 461 | Дата: 25.04.2015

Спершу невідомого, а згодом уже й адресно ідентифікованого крадія розшукували правоохоронці чотирьох областей західного регіону України. Та «вийшли» на нього оперативники Буковини… 
Свого часу 26-річний житель м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області, незважаючи на досить молодий вік, уже  шість разів притягався до відповідальності і за скоєння крадіжок чужого майна в Івано-Франківській та Полтавській областях, встиг навіть вісім літ та зим провести в  ізоляції від суспільства. Та, на жаль, перебування на «нарах» так його і не переконали, що за кожну протиправну дію рано чи пізно доводиться нести покарання.
І тому, «відкинувшись» із останньої «відсидки» у березні 2013-го, фігурант уже через місяць знову вдався до звичного злочинного «ремесла» та впродовж найближчих десяти місяців (до 5 лютого 2014р.) скоїти серію крадіжок чужого майна (грошової маси, ... Читати далі »

Переглядів: 620 | Дата: 25.04.2015

Відповідно до Закону України «Про часткову мобілізацію», що набрав чинності від 20 січня 2015 року №113-VІІ (з моменту його опублікування у парламентській газеті «Урядовий Кур’єр»), в Україні розпочалася четверта хвиля мобілізації, яка триватиме 210 діб, і проходитиме у три черги.
Цей захід є необхідним для підтримки бойової готовності Збройних сил України та інших військових формувань України, особливо беручи до уваги продовження протистояння на Сході країни, де триває АТО.
Патріоти України мають стати на захист Вітчизни, аби припинити ворожу агресію на території Донецької та Луганської областей і не допустити розповсюдження антиукраїнського сепаратистського руху в інших регіонах країни.    
Пам’ятайте, що за умисне ухилення від мобілізації, передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.    
Зокрема, відповідно до ст. 336 КК України, ухилення від приз ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Дата: 25.04.2015

Серед визначених статтею 121 Конституції України функцій прокуратури представництво інте­ресів громадянина або держави в суді, з прийняттям 14 жовтня 2014 року нового Закону «Про прокуратуру», набуває більш важливого значення. Наведене зумовлено тим, що віднині — і функція нагляду за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами буде реалізовуватись виключно у формі представництва інтересів громадянина або держави в суді.
Відповідно до статті 23 Закону, представництво прокурором інтересів громадянина або держави в суді полягає у здійсненні процесуальних та інших дій, спрямованих на захист інтересів громадянина або держави.
Проте, прокурор здійснює таке представництво не у всіх випадках.
Так, представництво в суді інтересів громадянина допускається, якщо така особа не спроможна самостій ... Читати далі »

Переглядів: 419 | Дата: 25.04.2015

При влаштуванні на роботу, перед найманими працівниками постає питання: який же спосіб оплати праці обрати: „чорний”, „сірий” або „білий”? Саме тому управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі хоче допомогти громадянам у прийнятті правильного рішення, розповівши про те, чого найманій особі під час працевлаштування не роз’яснить жоден роботодавець.
Почнемо з тлумачення „чорної” зарплати. Всім добре відомо, що при працевлаштуванні роботодавець повідомляє, що наймана особа спочатку працює не офіційно, а потім, можливо, його офіційно працевлаштують. Наведений приклад є один із прикладів виплати „чорної” зарплати. Відповідно до цієї схеми, робітник — людина, яка на підприємстві не працює і ніколи не працювала, тобто про таку людину ніхто нічого не чув та її ніхто не знає, а гроші, призначені на оплату праці, списуються, як якісь витрати. Деякі люди бачать безліч зру ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Дата: 25.04.2015

Спроби зриву мобілізації чи дискредитація керівництва нашої держави вигідні виключно Росії. Одним із задумів російських спецслужб є провокування масових заворушень у Маріуполі, Харкові, Одесі, Миколаєві, Херсоні тощо. Особи, причетні до проведення зазначеної діяльності, діють в інтересах РФ та, ймовірно, є членами диверсійних груп. Кожен свідомий громадянин повинен повідомляти компетентні структури про осіб, які намагаються дестабілізувати обстановку.
В Управлінні Служби безпеки України в Чернівецькій області діє цілодобовий телефон довіри. У разі виявлення зброї чи вибухових пристроїв, наявності даних про факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, а також фактів чи інформації про наміри здійснення сепаратистської та терористичної діяльності, просимо звертатися за номером: (0372) 54-02-04. Чергова служба УМВС України в Чернівецькій області – 102, лінійний відділ міліції – 59-21-02.

... Читати далі »

Переглядів: 394 | Дата: 25.04.2015

Заставнівський районний відділ Управління МВС України в Чернівецькій області продовжує реєстрацію осіб, які мають намір у 2015 році вступати до вищих навчальних закладів (ВНЗ) системи МВС України.
Прийом вступників на навчання до вищих навчальних закладів МВС України буде здійснюватись за конкурсом сертифікатів, виданих Українським центром оцінювання якості освіти з української мови та літератури, історії України (іноземна мова, математика), а також результатами іспиту з фізичної підготовки, який проводитиметься предметними екзаменаційними комісіями вищих навчальних закладів.
Запрошуються юнаки, звільнені в запас Збройних сил України, випускники загальноосвітніх шкіл, технікумів та училищ, які бажають безкоштовно здобути ... Читати далі »

Переглядів: 468 | Дата: 25.04.2015

Під час нещодавньої прес-конференції голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук прокоментував питання подолання корупційних схем у лісовій галузі.
Зокрема, за словами посадовця, з метою підвищення рівня прозорості роботи лісової галузі краю та мінімізації корупційних ризиків на офіційному веб-сайті Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства буде створено спеціальний розділ, у якому щомісяця оприлюднюватимуться плани лісозаготівлі та звіти про їх виконання.
Інформація про розклад аукціонних торгів з продажу необробленої деревини, обсяги виставленої для реалізації деревини та результати відкритих торгів, дані щодо експортних операцій, обсяги лісосічного фонду висвітлюється на офіційному веб-порталі управління систематично.
«Виявлення та протидія явищам корупції у лісовій галузі області – одне з пріоритетних завдань крайової влади, – відзначив Олександр Фищук. – Запрошую пр ... Читати далі »

Переглядів: 408 | Дата: 25.04.2015

Про це, а також про новий, спрощений механізм отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг розповів під час прес-конференції голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.
«На 2015 рік у державному бюджеті України для виплат громадянам субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено 24 мільярди гривень, в той час, як у 2014 році з цією ж метою було передбачено лише 1 мільярд, — відзначив посадовець. – За інформацією Департаменту соціального захисту населення цьогоріч субсидію зможуть отримати від 100 до 200 тисяч буковинських сімей, тоді як у минулому році ця цифра становила 9 тисяч».
Також Олександр Фищук повідомив, що Міністерство соціальної політики України значно спростило процедуру надання субсидії, а також наголосив на необхідності проведення у максимально стислі строки відповідної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення краю.
«З усіх питань, що стосуют ... Читати далі »

Переглядів: 407 | Дата: 25.04.2015

«Мрія» розпочала посівну кампанію і планує обробити близько 100-110 тис. га землі. У відповідності до земельних об’ємів закупили насіння, пально-мастильні матеріали, відремонтували техніку. Генеральний директор «Мрія Агрохолдинг» Саймон Чернявський зазначив, що успішна посівна-2015 це одне з перших завдань, яке ставить перед собою компанія.«Основними культурами залишаться кукурудза і соя, збільшаться посіви соняшнику і гірчиці. Посіємо також картоплю. Восени плануємо сіяти озимі культури. Основним завданням для нас є навести порядок в сівозміні», — констатував Саймон Чернявський.«Мрія Агрохолдинг» розпочала посівну у всіх областях, де присутня. З перебігом посівної кампанії на Тернопільщині генеральний директор Саймон Чернявський, операційний директор компанії Віктор Кухарчук та голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна ознайомилися з перебігом посівної кампанії. 15 квітня вони від ... Читати далі »

Переглядів: 429 | Дата: 25.04.2015

Наближається весняна посівна і одним з найважливіших агротехнічних прийомів є протруювання насіння — це обов’язковий захід захисту рослин, який забезпечує збільшення врожайності, а ще підвищує якість рослинної продукції. Насіння може мати як зовнішню, так внутрішню інфекцію, тому його обробка захисними препаратами є обов’язкова. Сучасні хімічні препарати не тільки захищають від хвороб та шкідників посівний матеріал, а також мають стимулюючу дію, підвищують його схожість та енергію проростання, а отже, й врожайність сільськогосподарських культур.
Рослини потрібно вберегти від хвороб, що переносяться насінням і з'являються на ранніх стадіях росту рослин, а також від комах, які можуть спустошливо вплинути на врожай. Тому тільки протруювання забезпечує захист рослин у найуразливіший момент — під час проростання і на початку періоду росту.
Існують інсектицидні протруйники (захист насіння від комах) і фунгіцидні протруйн ... Читати далі »

Переглядів: 514 | Дата: 25.04.2015

Весна кличе в гори!
Екологи тут
Побачать природи узори.
Ідеї і творчість
Разом принесуть в Шешори!
Кожний доробок
В здобутки складуть
І зв’яжуть у стилі єднання.
Ідеї цікаві клубками зів’ють,
Складатимуть в скриньку пізнання.
І вирушим з нею
До наших дітей,
Візьмемо клубок кольоровий,
А з нього ми витягнем нитки ідей
І вишиєм творчі узори.

М.Шойман, вчитель Шубранецької ЗОШ,
учасник семінару

У мальовничому куточку Карпат, в с. Шешори Косівського району, відбувся семінар-тренінг для вчителів сільських шкіл Чернівецької області на тему: «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл».
Організатор проекту — кафедра екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету ім.Ю.Фед ... Читати далі »

Переглядів: 430 | Дата: 25.04.2015

(тиждень біології та основ здоров’я у Заставнівській гімназії)

Доброю традицією в Заставнівській гімназії стало проведення розважально-пізнавальних заходів. Разом з приходом весни розпочалася декада природничих наук, метою якої було розширення знань у галузі біології та екології, розвиток інтересу учнів, активізація їх пізнавальної діяльності, формування вмінь правильно пояснювати явища природи.
Ідеальною можливістю для втілення найрізноманітніших ідей став предметний тиждень «Світ навколо нас», який складався із чотирьох етапів: інформаційний, пошуковий, творчий та ігровий. Суттєвим результатом яких є відстоювання гімназистами своїх переконань, зростання інтересу до біологічних знань та загальної культури.
Допомогти виявити фантазію і творчість у складанні біологічних кросвордів, загадок, головоломок, казок, віршів про рослини, тварини та природу м ... Читати далі »

Переглядів: 420 | Дата: 25.04.2015

З 1 травня вступають у дію нові правила оформлення субсидій. У засобах масової інформації ця тема порушується дуже часто, проте у людей і досі виникають запитання з приводу цього нововведення. За роз’ясненням кореспондент «Голосу краю» звернувся до начальника управління праці та соцзахисту населення райдержадміністрації Я.Хоньківа.
— Ярославе Івановичу, окресліть, будь ласка, ще раз головні положення оформлення субсидій.
— Насамперед, варто нагадати, що людям, які уже отримували субсидії, немає необхідності до нас звертатися. Їм автоматично буде зроблено перерахунок, але вже за новими правилами. Всім іншим не варто створювати із цієї ситуації великої проблеми чи зайвого ажіотажу. Ви маєте змогу заповнити документи зараз, у квітні, чи травні і навіть у червні. Все одно субсидія вам буде нарахована з 1 квітня цього року. Так вирішила держава.
— Вже всім ... Читати далі »

Переглядів: 604 | Дата: 25.04.2015

Уряд очікує, що субсидії отримають 12-15 мільйонів громадян. На одну сім’ю Кабінет міністрів виділяє близько 8 тисяч гривень на рік. Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю програмі «Події тижня» на телеканалі ТРК «Україна».
Він нагадав, що зараз середній розмір субсидії на місяць на одну сім’ю ... Читати далі »

Переглядів: 337 | Дата: 25.04.2015