Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 25 » ПРО ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОТРИМАННЯ СУБСИДІЙ
18:12
ПРО ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОТРИМАННЯ СУБСИДІЙ

З 1 травня вступають у дію нові правила оформлення субсидій. У засобах масової інформації ця тема порушується дуже часто, проте у людей і досі виникають запитання з приводу цього нововведення. За роз’ясненням кореспондент «Голосу краю» звернувся до начальника управління праці та соцзахисту населення райдержадміністрації Я.Хоньківа.
— Ярославе Івановичу, окресліть, будь ласка, ще раз головні положення оформлення субсидій.
— Насамперед, варто нагадати, що людям, які уже отримували субсидії, немає необхідності до нас звертатися. Їм автоматично буде зроблено перерахунок, але вже за новими правилами. Всім іншим не варто створювати із цієї ситуації великої проблеми чи зайвого ажіотажу. Ви маєте змогу заповнити документи зараз, у квітні, чи травні і навіть у червні. Все одно субсидія вам буде нарахована з 1 квітня цього року. Так вирішила держава.
— Вже всім відомо, що заповненню підлягають тільки два документи — заява і декларація про доходи, але громадяни і досі переймаються тим, що, можливо, потрібні ще якісь довідки.
— Ще раз нагадую. До кожного житлового будинку надійшли заява і декларація, які потрібно заповнити. Все решту здійснюють працівники управління праці та соцзахисту населення. Вони уточнять дані про склад сім’ї в сільській раді, а дані про доходи — у податковій інспекції та Пенсійному фонді. Не потрібні копії інших документів, наприклад, проектно-технічних на будинок про розмір житлової площі. Всі ці дані та про кількість проживаючих ми самі отримаємо в сільраді чи БТІ.
— Припустимо, що людина помилилася чи дала неточні дані…
— За законом, повинні накладатися штрафні санкції у подвійному розмірі субсидії. Але на першому етапі ми самі ці дані уточняємо і виправимо, аби полегшити людям цю процедуру. Зауважу тільки, що у документах обов’язково потрібно вказати всіх, хто прописаний чи зареєстрований у будинку. Якщо ж хтось із членів сім’ї прописаний, але тимчасово не проживає (на заробітках чи перебуває в іншому місці), при розрахунку ми беремо доходи у розмірі прожиткового мінімуму — 1218 грн., незалежно від того, що і скільки він отримує насправді. Є і такі випадки, коли людина проживає у будинку, але ніде не працює, тоді у статті її доходів ставимо прочерк.
— У окремих є депозити в банках, на це потрібні підтверджуючі документи?
— Ні. Люди самі знають цю інформацію, або ж уточнюють її за телефоном і заносять у декларацію. Зарплата береться за 2014 рік за виключенням прибуткового податку. Розмір пенсії також можна уточнити в Пенсійному фонді. Вказується також соціальна допомога з догляду за дитиною, за інвалідами чи престарілими. Цифри також можна дізнатися у телефонному режимі.
— Знаємо, що соцпрацівники терцентру організовують велику роз’яснювальну роботу серед населення стосовно оформлення субсидій. З ними проводились семінари-навчання. До них також люди звертаються із запитаннями. Приміром, Н.Дубик (с.Малий Кучурів), Г.Єремій (с.Веренчанка), С.Дилей (с.Дорошівці) сказали, що найбільш поширені запитання про те, як правильно заповнити заяву і декларацію та чи можна оформити субсидію на два господарства.
У газеті «Голос краю» за 16.04.2015 року є зразок заповнення документів. Далі, якщо на обидва будинки відкриті особові рахунки газового господарства чи РЕМу і в кожному зареєстровані люди — вони оформляють субсидію на кожен будинок. Загалом, якщо виникають запитання, прошу звертатися до соцпрацівників у селах, або ж до нас, в управління праці за телефоном: 2-14-91.

Переглядів: 605 | Рейтинг: 0.0/0