Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 7 » ДЗВЕНИТЬ, ДЗВЕНИТЬ ШКІЛЬНИЙ ДЗВІНОК, ДІТЕЙ ВІН КЛИЧЕ ДО НАВЧАННЯ
23:26
ДЗВЕНИТЬ, ДЗВЕНИТЬ ШКІЛЬНИЙ ДЗВІНОК, ДІТЕЙ ВІН КЛИЧЕ ДО НАВЧАННЯ

Майя КАЛИН, М.СЯБРОВ (фото)

Шкільний дзвоник малиновим передзвоном сповістив про початок нового навчального року у кожному освітньому закладі нашої мальовничої Заставнівщини. Через спеку, у Малокучурівському НВК, де нам пощастило побувати, свято тривало не більше 30 хвилин. Найбільше хвилювалися першокласники та їх батьки. Малята все ще дивляться в очі вихователям Ірині Семенко та Світлані Винничук, їх помічникам Надії Гущиній та Наталії Ковтюк ніби у мамині, але вже зникла тривога, адже поряд — їхня перша вчителька, добра і щира Марія Шевчук. А ще вони знають, що завжди разом із ними до вершини знань йтимуть їхні батьки.
З вітальними та напутніми словами до учнів, їх батьків та учителів звернувся директор НВК Віктор Семенко. Він також щиро подякував батькам, сільському голові Валентину Кушнірику, приватним підприємцям, а особливо Андрієві Дуп’яку — фермеру ТзОВ «Валявське» за щедру фінансову допомогу під час проведення ремонту навчального закладу.

Привітав з початком нового навчального року сільський голова, який вручив подарунок — мультимедійний проектор, який придбали, знову ж таки, коштом ТзОВ «Валявське».
Щирі вітання линули на адресу Малокучурівських школярів від Володимира Воловського, який до всього вручив сільському голові Подяку за допомогу та підтримку НВК під час навчального року та при проведенні ремонту приміщення.
1 вересня у цьому навчально-виховному комплексі відбулася ще одна приємна подія — урочисте відкриття дошкільної групи, яку відвідуватимуть 25 діток. До речі, це вже друга група для дошкільнят, першу відвідує 24 малят. Приміщення облаштовано виключно на кошти батьків. Та, власне, і ремонтні роботи здійснювали батьки, вихователі та їх помічники. Багато душі та праці вклав у реконструкцію приміщення Віталій Лукинюк — майстер «золоті руки». Потрудилися гуртом, адже ремонтувати довелося все — від підлоги до стелі, робити перестінки та меблі, фарбувати та прикрашати. І ось — все вдалося! Хоч спочатку були… сварки і невіра в те, що навіть після ремонту групу все ж таки відкриють. Адже це додаткові посади вихователів та їх помічників. (І це в період тотального скорочення!) Однак, як сказав голова райдержадміністрації Юрій Кітар:

— Якщо громада доклала таких титанічних затрат грошей і праці, ми не маємо права не підтримати людей. Тим більше, що діток, бажаючих відвідувати установу, так багато. Влада зобов’язана робити все для того, щоб дітям було комфортно і затишно, а батькам — спокійно.
Символічну стрічку, перерізали голова райдержадміністрації Юрій Кітар, начальник відділу освіти Марія Матейчук та Малокучурівський сільський голова Валентин Кушнірик. Першими, як і годиться, до приміщення групи ввійшли їх господарі — діти. А ще були подарунки, подяки і грамоти тим, хто доклав зусиль до того, щоб відкриття ще однієї дошкільної групи в Малокучурівському НВК відбулося.
Воістину, громада — це сила!

Переглядів: 511 | Рейтинг: 0.0/0