Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 4 » ІЗ РАДІСТЮ У СЕРЦІ ХАЙ МУЗИКА ЗВУЧИТЬ
12:36
ІЗ РАДІСТЮ У СЕРЦІ ХАЙ МУЗИКА ЗВУЧИТЬ

Цього інтелігентного чоловіка, талановитого музиканта, чудового педагога, творчо обдаровану людину знає вся Заставнівщина. Віртуоз-кларнетист, саксофоніст, сопілкар, для якого музика — не просто професія,  а справжнє покликання, — це все про Григорія Васильовича Гайдея, викладача Заставнівської музичної школи, який завтра, 3 липня, святкуватиме свій славний козацький ювілей. 

Пан Григорій народився і навчався у Заставні. Здібний хлопчик продовжив музичну освіту у Чернівецькому училищі мистецтв ім.С.Воробкевича. Після закінчення і до сьогодні він вірний нашій музичній школі. Кажуть, що вчитель багатий своїми учнями. За сорок років трудової біографії виховав не одне покоління обдарованих музикантів. Це, зокрема, І.Корпан, В.Стецький, В.Новаковський, О.Кайтан, Н.Луцяк та багато інших, хто славить наш район далеко за його межами. 

Учитель-музикант і досі, завдяки творчому пошуку, педагогічним здібностям, передає набуті знання своїм нинішнім вихованцям. Його учні — тріо кларнетистів В.Стецький, Б.Манчук, Р.Ковалик цього року отримали перше місце на обласному конкурсі серед ансамблів музичних шкіл Буковини відділу духових інструментів.

Григорій Васильович є солістом аматорського народного самодіяльного духового оркестру районного Палацу культури, учасником оркестру народної музики «Передзвін», а також оркестрової групи ансамблю пісні і танцю «Веселка». Водночас наш ювіляр — чудовий колега, справжній товариш, компанійський та жартівливий, чудовий батько сина Максима, доньки Мар’яни і їхніх сімей, люблячий дідусь та просто щира і життєлюбна людина. 

Колектив Заставнівської музичної школи, профспілковий комітет сердечно здоровлять свого ювіляра із Днем народження. Бажають преміцного здоров’я, радощів у житті, музики в серці та Божої благодаті.

Калиною радість 
в душі хай  квітує,
Сопілка любові 
хай серце хвилює,
А роси ранкові 
безмежно і щиро
Щоденно дарують 
наснагу й сили.

С.МАСЛОВСЬКА

Переглядів: 495 | Рейтинг: 0.0/0