Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 13 » Юлія ТИМОШЕНКО: УРЯД ДО ЧЕРВНЯ МАЄ ПРОІНДЕКСУВАТИ ЗАРПЛАТИ ТА ЗНИЗИТИ ТАРИФИ
12:27
Юлія ТИМОШЕНКО: УРЯД ДО ЧЕРВНЯ МАЄ ПРОІНДЕКСУВАТИ ЗАРПЛАТИ ТА ЗНИЗИТИ ТАРИФИ

Кабінет Міністрів України має до червня провести індексацію зарплат та пенсій, а податок на пенсії взагалі скасувати.

Крім того, Кабмін взяв зобо­в‘язання знизити тарифи на жит­лово-комунальні послуги. Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила в прямому ефірі на одному з телеканалів. За її словами, парламентська коаліція на нараді за участі урядовців,  змусила Прем’єр-міністра пообіцяти це. На думку Юлії Тимошенко, індексація зарплат та пенсій має стати для влади пріоритетом, адже «можна втратити генофонд, націю, бо люди доведені до зубожіння».

«Ми на нараді з Прем’єр-міністром добилися того, що індексація пенсій і зарплат на інфляцію, яка відбулася за останній рік і три місяці, буде обов’язково проведена. І проведена буде в червні, а не в грудні, як обіцяли», — повідомила вона.

Лідер фракції також зауважила, що середня зарплата в Україні становить 124 долари, а пенсія ледве дотягує до 60 доларів у місяць, і, наприклад, в США на ці гроші не може прожити навіть бомж.

«Якщо є профіцит бюджету (Ред.), якщо ніхто не ставить завдання виморити український народ, то треба діяти за законом», — обурено наголосила Юлія Тимошенко і нагадала, що згідно із законодавством у разі інфляції уряд має проводити індексацію автоматично.

Окрім цього, лідер фракції «Батьківщина» вважає нонсенсом оподаткування пенсій і пообіцяла не залишати уряд у спокої, поки він не скасує «цю ганьбу».

«Назвіть мені хоча б одну країну, де пенсії обкладаються податком на доходи фізичних осіб або якимось іншим податком. Це нонсенс. У нас удвічі пенсії обкладають податком. І тому це теж має бути скасовано», — зазначила Юлія Тимошенко. Крім того, Кабінет Міністрів України взяв один тиждень, щоб знизити тарифи на житлово-комунальні послуги.

За словами лідера фракції «Батьківщина», під час спільної наради парламентської робочої групи щодо вивчення тарифів з урядом на чолі з Прем’єр-міністром були представлені всі цифри, і урядовці з ними погодилися.

«Це означає, що уряд взяв тиждень, щоб звірити всі цифри та знизити тарифи. Я можу твердо сказати, що парламент не відступить від зниження тарифів, тому що вони необгрунтовані, несправедливі та корупційні», — сказала Юлія Тимошенко. Під час свого виступу в прямому ефірі вона зачитала висновок робочої групи, де зазначається, що невідкладно мають бути проведені додаткові розрахунки тарифів і вони мають бути негайно перераховані.

«Ми примусили уряд ухвалити рішення про зменшення норми споживання газу для осель, де нема лічильників, удвічі. Наступного місяця, це рішення ми вже вибили, мінімум удвічі нижчою буде платіжка по газу», — запевнила вона.

Також під час обговорення результатів звіту робочої групи Юлія Тимошенко наголосила на необхідності зняти 70% податку на газ українського видобутку.

«Ми зробили все, щоб 70% ренти, які введено на державний газ українського видобутку, були зняті через Верховну Раду. Уявіть собі: 24 роки газ українського видобутку не обкладався 70% податку. А зараз перший рік, коли на вас ввели ці 70%. Цей податок насправді є податком на людей, а не на олігархів», — сказала вона.

За словами лідера фракції, робоча група у своєму звіті також домовилася про створення тимчасової слідчої комісії, яка дослідить, куди подівся український газ.

«Наша команда не залишить це без результату», — підсумувала Юлія Тимошенко.

Оксана БАРВІНОК

Переглядів: 612 | Рейтинг: 0.0/0