Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 13

Пісня і танець — два крила любові, які різнобарв’ям вигравали на синіх хвилях Дністра, бурхливий потік якого поніс далеко за обрії, до морських глибин нові почуття і потаємні мрії, а велична музика розхвилювала, збентежила, обворожила кожну небайдужу і щиру душу. Саме такий шквал емоцій відчувався на ХХІ Міжрегіональному фестивалі «Дністрові зорі», перед яким гостинно відкрили двері Заліщики.  

Уже вкотре це дійство на міцність випробовує час. Незважаючи на фінансові труднощі та негаразди, військові дії, які тривають на Сході України з бандоформуваннями, яких підтримує Росія, мистецький захід воєдино з’єднав творчі колективи Заставнівського, Городенківського і Заліщицького районів. Багатогранність фестивалю — вражаюча.

Під звуки духового оркестру аматори проходять центральною вулицею міста. Дорогою представники делегацій покладають квіти до ... Читати далі »

Переглядів: 616 | Дата: 13.06.2015

Днями на Заставнівщині побував голова правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда, який відповідав на запитання громадян — споживачів природнього газу. Роз’яснення щодо оплати за використаний газ, про порядок оформлення пільг та субсидій надав начальник Заставнівського УГГПАТ «Чернівцігаз» Юрій Купровський.

Завершуючи прийом громадян, Віктор Горда та Юрій Купровський спілкувалися із журналістами нашого часопису:

— Сьогодні газове питання активно обговорюється на телебаченні та в пресі, в громадському транспорті та на кухнях. Вочевидь воно хвилює чи не кожного українця. Це й не дивно, адже різке зростання ціни на блакитне паливо боляче вдарить по сімейному бюджету споживачів цього енергоресурсу. Майже для кожного мешканця нашої держави нова ціна стане досить помітним додаткових тягарем, а для багатьох — і зовсім не підйомною ношею.

< ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Дата: 13.06.2015

Кабінет Міністрів України має до червня провести індексацію зарплат та пенсій, а податок на пенсії взагалі скасувати.

Крім того, Кабмін взяв зобо­в‘язання знизити тарифи на жит­лово-комунальні послуги. Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила в прямому ефірі на одному з телеканалів. За її словами, парламентська коаліція на нараді за участі урядовців,  змусила Прем’єр-міністра пообіцяти це. На думку Юлії Тимошенко, індексація зарплат та пенсій має стати для влади пріоритетом, адже «можна втратити генофонд, націю, бо люди доведені до зубожіння».

«Ми на нараді з Прем’єр-міністром добилися того, що індексація пенсій і зарплат на інфляцію, яка відбулася за останній рік і три місяці, буде обов’язково проведена. І проведена буде в червні, а не в грудні, як обіцяли», — повідомила вона.

... Читати далі »

Переглядів: 610 | Дата: 13.06.2015

У Заставнівській гімназії вже стало доброю традицією скликати мале козацьке коло учнів початкових класів, під час якого відбулося шкільне свято «Прийом у козачата» другокласників.

І ось настав цей довгоочікуваний день. Усі учні прийшли у вишиванках. Під звуки козацького маршу на посвяту зайшли учні 2-х класів. До них звернувся кошовий (Михайло Бойчук) із такими словами:

«Хто ви, діточки маленькі?»
Сини й дочки України-неньки!
«А по чім я вас впізнаю?»
По українськім звичаю!

Юні козачата гарно декламували вірші, співали козацькі пісні, вміло відповідали на питання вікторини, грали в ігри: «Довга верста», «Влучний м’яч», «Весела змійка». 

Козачата згадували традиції козаків: проводився к ... Читати далі »

Переглядів: 930 | Дата: 13.06.2015

У дитсадках нашого району відбулися «випускні ранки» для дітей — шестирічок. 659 діток з 1 вересня 2015 року  сядуть за шкільні парти. Дітки з трепетом і хвилюванням промовляли: «Прощавай, садочку!», горнулися до вихователів, які впродовж декількох років були їм другими мамами. Малят у дитсадках щоденно чекали турбота і опіка, навчальні забави та розвиток мови, гарний догляд та смачні обіди, змістовні прогулянки та цікаві незабутні враження. Серця батьків огортав смуток, адже їхні діти прощаються з дитинством. Як швидко лине час!

Журналісти нашої газети побували на святі у Заставнівському ДНЗ №2, отримали багато позитивних емоцій.

«Випускний ранок» у дошкільнят — це особливо -щемне свято: яскраво прикрашена зала, розкішні  букети квітів, розмаїття кольорових кульок та подарунків. Хвилюючі моменти виступів юних талантів не за ... Читати далі »

Переглядів: 704 | Дата: 13.06.2015

Упродовж багатьох років в Україні існувала практично лише однорівнева система пенсійного забезпечення, яка певним чином узгоджувалася на засадах солідарності поколінь. В умовах ринкової економіки вона виявилась економічно необгрунтованою, фінансово неспроможною, соціально несправедливою здебільшого для найбідніших верств населення. Саме тому, у парламенті зареєстровано законопроект, у разі ухвалення якого система пенсійного забезпечення в Україні працюватиме за новою моделлю. 

На запитання, що стосуються змін та нововведень щодо пенсійного забезпечення, відповідає начальник управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі Віктор Ілліч Стасюк.

— Вікторе Іллічу, як нам відомо, уряд вніс до Верховної Ради законопроект №2767 „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи з ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Дата: 13.06.2015

І ГРУПА І КОЛО
5 тур 14.06.2015
Кадубівці — Заставна (початок о 16 годині)
Бабин — Кострижівка
Юрківці — Репужинці
Василів — Дорошівці
Веренчанка — Чуньків

ІІ ГРУПА
Боянчук — Горошівці
Ржавинці — Баламутівка
Задубрівка — Шубранець
Малий Кучурів — Горішні Шерівці
Погорілівка — Вікно
Васловівці (вільні)

 

Переглядів: 594 | Дата: 13.06.2015

Люби, шануй і пізнавай
Свій неповторний рідний край!

Звичайний камінь.., а що в ньому є такого особливого, привабливого?

Світ щоразу дивує людей не тільки чарівними живими, але й кам‘яними садами. У Японії, наприклад, є дивовижний сад каменів. Головна площа країни засипана піском або дрібненькою галькою, а на ній начебто безладно розкидані добре помітні камені. Але це не так! Валуни розміщені за таким правилом, що тільки підсилюють бажання людини милуватися природою.

Найкрасивішим у світі є сад каменів у храмі Реандзю, що знаходиться поблизу Кіото. На прямокутному майданчику, покритому дрібненькою білою галькою, створено композицію з п’ятнадцяти каменів. Її унікальність полягає в тому, що з якого боку б не подивився, завжди побачиш лише чотирнадцять.

А зараз пове ... Читати далі »

Переглядів: 680 | Дата: 13.06.2015

Спекулювання на темі тарифів на оплату послуг ЖКГ останні кілька місяців – найдієвіший спосіб політиків нагадати про себе і заробити додаткові бали напередодні місцевих виборів. Причому нагадати голосно і безболісно, адже їхня боротьба з підвищеними тарифами обмежується виступами у ВР та на телебаченні. Рейтинг росте – і робити нічого реального не треба. Минулої п’ятниці, під час години уряду у парламенті лідерка «Батьківщини» Юлія Тимо­шенко заявила, що парламентська група, яка вивчала обгрунтованість підвищення тарифів, «прийшла до висновку, що тарифи завищені, нечесні, необгрунтовані і потребують корегування». Однак з’ясувалося, що ці голосні звинувачення    скоріше покликані прикрити власні тяжкі гріхи. Адже нинішні тарифи своїм корінням ідуть у газові контракти 2009-го року, укладені саме Юлією Володимирівною. Цей контракт із «Газпромом» (читай – з Путіним), в якому проп ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Дата: 13.06.2015

Рішенням № 314/13-1-2012 від 30.11.2012 13 сесії VI скликання (додається) затверджено технічну документацію щодо нормативної грошової оцінки земель у межах населеного пункту міста Заставна.

Рішенням № 623/21-11-2014 від 15.07.2014 21 сесії VI скликання вищевказане рішення відмінене.

Однак, постановою судді Чернівецького окружного адміністративного суду від 14.04.2015 (справа №824/234/15-а) визнано протиправним та скасовано рішення № 623/21-11-2014 від 15.07.2014 21 сесії VI скликання.

Отже, на даний час поновилася дія нормативної грошової оцінки земель м. Заставна, затвердженої у 2012 році, тому просимо орендарів з’явитися до міської ради для внесення змін до Договорів у частині орендної ... Читати далі »

Переглядів: 581 | Дата: 13.06.2015

Управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі інформує про зміну адреси електронної скриньки на: zastavna@cv.pfu.gov.ua. За цією адресою всі охочі можуть надсилати свою кореспонденцію, економлячи на поштових витратах. 

Також, одночасно нагадуємо, що відповіді на звернення всі бажаючі можуть отримати щоденно, не виходячи з дому і не очікуючи в черзі, за допомогою Skype – зв’язку (ім’я Skype управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі: pens_zast_pfu). Зателефонувавши на Skype, громадяни мають можливість отримати ту саму консультацію, що і на особистому прийомі в управлінні, значно зекономивши при цьому свій час та кошти. Разом з тим паралельно впродовж робочого дня в управлінні  працює уже звична для людей «гаряча лінія» за телефоном: 2-28-81.

Крім того, в управлінні діє послуга SMS-повідомлення пенсіонерам з акт ... Читати далі »

Переглядів: 483 | Дата: 13.06.2015

Територіальні підрозділи Державної міграційної служби України надають адміністративні послуги з паспортних питань громадянам, які зареєстровані в зоні проведення АТО, за місцем звернення на всій території України.

*  *  *

Для отримання паспорта громадянина України після досягнення 16-річного віку (перший паспорт) необхідно звернутися в найближчий підрозділ міграційної служби та надати:
1. Свідоцтво про народження.
2. 3 фотографії 3,5 × 4,5 см.
3. Документи, що підтверджують реєстрацію місця проживання дитини (при наявності, довідка про склад сім'ї або виписка з будинкової книги).
4. Паспорти батьків.
Послуга надається безкоштовно.

*  *  *

У разі втрати або пошкодження паспорта громадянина України необхідно зібрати всі ... Читати далі »

Переглядів: 466 | Дата: 13.06.2015

Днями громадянська мережа ОПОРА оприлюднила дані про  результати піврічної роботи депутатів-мажоритарників Буковини, де  спостерігачі ОПОРИ  у області відзначили, що співпраця  народного депутата від 204-ого виборчого округу Максима Бурбака  з громадянами — є  чи  не найактивнішою.  Він отримав 347 звернень від громадян з  усіх  округів області, на підставі яких  підготовлено 302 депутатські звернення. Загалом, парламентарі від чернівецьких округів написали 513 депутатських звернень, скарг, клопотань, листів, 57 депутатських запитів, 44 законопроекти. Всього ж мажоритарники отримали 621 звернення від громадян. З цього приводу наші запитання адресуємо Максиму Бурбаку:

— Максиме Юрійовичу,  з якими проханнями чи проблемами найчастіше звертаються громадяни? Яка подальша доля цих звернень?

... Читати далі »

Переглядів: 472 | Дата: 13.06.2015

Районний фонд підтримки підприємництва у Заставнівському районі звертається до громадян, які бажають зайнятися підприємницькою діяльністю в сфері надання побутових послуг населенню, а також заготівлі сільськогосподарської продукції. За консультацією та підтримкою звертайтеся до фонду підтримки підприємництва за адресою: м.Заставна, вул. В.Чорновола, 6, телефон: 3-19-89.

Переглядів: 417 | Дата: 13.06.2015

Просимо вас не залишитись байдужими у проведенні на території району Всеукраїнської інформаційно-профілактичної  акції «Відповідальність починається з мене»  контролювати особливо у вечірній час (двори, під’їзди, шкільні спортмайданчики, магазини, місця масового відпочинку молоді),  що сприятиме профілактиці можливого правопорушення, вживання неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів. У разі фіксування вами продажу неповнолітнім алкоголю та цигарок просимо повідомляти за телефоном «гарячої лінії» 2-10-02 або (102).

Дякуємо за розуміння.

З повагою, відділ молоді та спорту.

Переглядів: 429 | Дата: 13.06.2015

З 23 липня по 1 серпня цього року Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» організовує міжнародну поїздку до Словаччини, Австрії, Німеччини, Франції та Польщі. Мета поїздки — відвідування медичних та навчальних закладів, ознайомлення з іноземними практиками реалізації гуманітарної політики, діяльністю міжнародного волонтерського руху. Також у рамках заходу передбачені зустрічі з органами державної та місцевої влади, ознайомлення з культурною спадщиною вказаних європейських країн. Витрати на проїзд, проживання та харчування здійснюються за рахунок учасників або джерел, не заборонених чинним законодавством. Для отримання шенгенських віз необхідно надіслати документи до 25 червня цього року за адресою: 04086, м. Київ, вул. Бакинська, 37-г, оф. 306 після попередньої реєстрації за телефонами: (044) 453-73-43, (067) 407-77-98, (063) 437-70-77, (050) 311-32-80.

До участі у поїздці зап ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Дата: 13.06.2015

Тайна Вечеря — це перша Служба Божа, яку відправив сам Ісус Христос і установив Найсвятішу Тайну Євхаристії (четвертий член символа Віри).

Перед своїми страстями хотів Ісус Христос, спільно з Апостолами, спожити пасхальну вечерю і попрощатися з ними. Тому сказав Апостолам приготувати все потрібне до вечері в одній із світлиць. Коли прийшов час, засів Спаситель разом з ними за стіл. Це було  увечері, в четвер.

У часі вечері Ісус Христос встав, налив до умивальниці води і за чергою всім Апостолам умив ноги, щоб дати їм приклад покори і услужності.

Умиваючи ноги Апостолові Петру, сказав Христос: «Ви чисті, та не всі». Тими словами Ісус Христос натякав на зраду Юди, що мав віддати його ворогам. Вони Ісуса ненавиділи за його добрі діла і чуда. Коли Ісус сидів за столом, то і Апостолам сказав, що один із них його зрадить. Апосто ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Дата: 13.06.2015

У Заставні, упродовж обласного огляду-конкурсу «Буковинська театральна весна-2015», поціновувачі, шанувальники театрального мистецтва змогли переглянути досить цікаві роботи. На одній сцені зуміли виступили кращі колективи та відкрилися нові таланти.

Учасників оцінювало компетентне журі, яке очолював директор Чернівецького академічного обласного музично-драматичного театру імені О.Кобилянської, заслужений працівник культури України Ю.Марчак.

Члени журі огляду-конкурсу були надзвичайно вражені і захоплені високою режисерською роботою, індивідуальним почерком кожного з них, а також високою акторською майстерністю аматорів театрального мистецтва, яких оцінювали за кількома критеріями, серед яких: артистизм, відповідність репертуару, костюми, пластика, культура мови, музичне оформлення тощо.

Глядачі із захопленням аплодували акторам наро ... Читати далі »

Переглядів: 419 | Дата: 13.06.2015

Ось уже багато років поспіль працівники районного кінотеатру «Мир», за сприяння відділу освіти райдержадміністрації та разом із заступниками директорів з виховної роботи шкіл району, організовують спільні заходи до різних державних свят, у тому числі — до Дня Перемоги у Другій світовій війні. 

Школярі завжди привітно та з оплесками зустрічають і проводжають тих, хто привіз на показ той чи інший фільм. Адже мають змогу побачити багато  нового про історію України, буремні часи, коли наш народ мужньо захищав нашу державу від поневолювачів та почути від організаторів заходу вірші, а від ветеранів війни — цікаві розповіді. 

Наразі працівники кінотеатру відвідали 90 відсотків шкіл району, попереду — знову цікаві зустрічі із школярами в таборах відпочинку, де діти долучаться до переглядів фільмів українського та світового кінематографу, які роз ... Читати далі »

Переглядів: 451 | Дата: 13.06.2015

З миру по нитці назбираю собі клубочок ниточок,
З миру по слову попрохаю й складу букет з співаночок.
А час мелодію зіграє, — то ж вийде пісня про життя,
А от чи хтось це заспіває — 
точно вже скаже майбуття.
*  *  *
Чому так важко мудрим жити? 
І їх не люблять майже всі,
Бо мудрість всім не осягнути... 
Вона не тут, — на небесі!
Тягнемось плід її урвати, а розумом не дістаєм.
Хочемо мудре щось утнути, — та все дурнішими стаєм.
*  *  *
На старість хочеться повчати, але не слухає ніхто.
Хочеться голосно кричати: «Учив колись нас той Піхто!»
Покрутять пальцем коло вуха, 
мовляв, «поїхав» старичок.
Ну хто кого тепер вже слуха! 
Краще помовч вже «дурачок!»
*  *  *
«Щас» Інтернет всьому навчає, молодіж чує лиш його, ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Дата: 13.06.2015

Добрий день, шановна редакція районної газети!

Давно збирався завітати до вас і розповісти окремі моменти буденного життя сельчан і  свого також, до яких не можу бути байдужим. Говоритиму відверто і правдиво.

Живу я в селі Веренчанка, перебуваю на пенсії, тому вільного часу маю достатньо. Здоров’я — на «трієчку», та, все ж, як можу допомагаю дружині і дітям. Пригадую, якою була заможною Веренчанка раніше. Попереду її — хіба що Кострижівка. Був у нас харчокомбінат, спиртзавод, райоб’єднання «Сільгоспхімія», у радгоспі — велика ферма, тракторна бригада, машдвір тощо. Нині цього у селі немає. Не тому, що немає країни рад, а тому, що бракує справжнього господаря у кожній організації. У радгоспі, а потім у колгоспі були потужні ремонтні майстерні, де виконувалися різні слюсарні та токарні роботи. І цього зараз немає. Тому я змуш ... Читати далі »

Переглядів: 460 | Дата: 13.06.2015

Коротке замикання. Найпоширеніша причина пожеж в авто. Щойно почули запах плавленої гуми, пластику, чи побачили дим, зупиніть автомобіль на узбіччі, подалі від людей, інших автомобілів і будівель. Ні в якому разі не продовжуйте рух — почне горіти ще більше!
Вимкніть запалювання, поставте машину на «ручне гальмо».
Заберіть з машини документи, висадіть пасажирів! Не перебувайте в автомобілі, що спалахнув більше 90 секунд.

Якщо є пасажири, хай відразу ж зателефонують у пожежну охорону за номером «101» і повідомлять, де і що трапилося!  Але знайте, що авто майже повністю згорає близько 3-5 хвилин, а пожежники доки ще не навчилися телепортуватися. Тому радимо сподіватися на себе і забезпечити себе заздалегідь усім необхідним і діяти швидко. Вам знадобиться вогнегасник. Виберіть  2-5-літровий вуглекислотний або порошковий вогнегасник — в небезпечній ситуації ніхто не ... Читати далі »

Переглядів: 435 | Дата: 13.06.2015

Erwinia amylovora пошкоджує більш, ніж 170 видів рослин: яблуню, грушу, вишню, черешню, абрикос, персик, мигдаль, малину, айву, сливу, троянду, хурму, волоський горіх. Найбільшої шкоди завдає рослинам родини Rosaceae. Плодові культури за чутливістю до опіку можна розмістити в такому порядку: груша, яблуня, айва, слива, абрикос, вишня, персик. Уперше був виявлений у США. Опік плодових уражує квіти, листки, пагони, гілки, стовбур, корінь, плоди. Квіти в'януть, змінюють забарвлення від природного до коричневого та чорного, засихають, залишаючись на дереві. При теплій вологій погоді на квітках і квітконіжках спостерігається виділення молочно-білого ексудату. Листки та пагони в'януть, темніють та згодом засихають. Симптоми  прояву захворювання: суцвіття в’януть і відмирають. Загиблі квіти стають бурими або темно-коричневими до чорного кольору. На листках краями спостерігається почорніння і їх згортання до середини в разі проникнення інфекці ... Читати далі »

Переглядів: 467 | Дата: 13.06.2015

На присадибних і дачних ділянках росте безліч видів культурних рослин: тут  вирощуються плодові, ягідні, овочеві й декоративні культури. Забезпечити належний захист рослин та отримати гігієнічно чисту продукцію, придатну, зокрема, для дієтичного й дитячого харчування, — головні завдання захисту від шкідливих організмів.  Для задоволення потреб захисту різноманітних культур на дачних і присадибних ділянках зареєстровано  препарати, котрі повністю вирішують основні проблеми, які постають перед господарями протягом вегетаційного періоду. Ці препарати низькотоксичні, безпечні для людини й довкілля. 

ДЛЯ ПРАВИЛЬНОГО І БЕЗПЕЧНОГО ВИКОРИСТАННЯ 
ЗАСОБІВ ЗАХИСТУ РОСЛИН НА ПРИСАДИБНИХ 
І ДАЧНИХ ДІЛЯНКАХ ТРЕБА ДОТРИМУВАТИСЯ 
ОСНОВНИХ ПРАВИЛ

Обприскувати рослини, коли шкідник чи хвороба перебувають у найчутливішій фазі ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Дата: 13.06.2015

Однією з ключових складових охорони довкілля в Україні є забезпечення збереження та невиснажливого використання земель.

17 червня відзначається людством як Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами.

Грунт — головний компонент природних екосистем, специфічною якісною властивістю якого є родючість. Від неї значною мірою залежить рівень біопродуктивності сільськогосподарських культур.

Сільськогосподарські підприємства, в яких земля як природний ресурс постійно зазнає природного та антропогенного впливу, що і спричиняє деградацію грунтів та призводить до зниження продуктивності угідь. Погіршення їх якості відбувається внаслідок використання угідь у багатьох випадках, як єдиного засобу існування в умовах виживання. Формування врожаю відбувається за рахунок ресурсної родючості грунтів, без компенсації витрат, що значно посилило дегра ... Читати далі »

Переглядів: 618 | Дата: 13.06.2015

30-31 травня 2015 року на відкритому спортивному майданчику Глибоцької ДЮСШ відбувся ІV фінальний тур Відкритої Дитячої ліги Чернівецької області з гандболу серед юнаків старшої вікової групи 2001-2002 р.н. та молодшої вікової групи 2003-2004 р.н., в якому визначилися переможці та призери змагань. Третє місце у віковій групі серед юнаків 2001-2002 р.н. посіла команда Глибоцької ДЮСШ (тренер Анатолій Александрюк), друге – команда Городенківської ДЮСШ (тренер Володимир Ничик), перше виборола команда Заставнівської ДЮСШ (тренер Сергій Кулінкович). У віковій групі серед юнаків 2003-2004 р.н. третє місце зайняла команда Городенківської ДЮСШ (тренер Андрій Левінський), друге — команда Глибоцької ДЮСШ (Анатолій Александрюк) та перше місце виборола команда Заставнівської ДЮСШ (тренер Сергій Кулінкович). Переможці та призери змагань нагороджені медалями та грамотами відповідного ступеня Чернівецького обласного відділення Комітету з фізичного виховання ... Читати далі »

Переглядів: 444 | Дата: 13.06.2015

У Чернівцях відбулися Всеукраїнські зональні змагання з футболу на приз клубу «Шкіряний м’яч», на яких Буковину представляли учні Дорошовецького НВК 2003-2004 року народження (тренер Д.Рудейчук). У цих змаганнях брали участь майстри шкіряного м’яча Вінницької, Івано-Франківської і Закарпатської областей. 

У перший день доля наших земляків звела з фаворитами — спортсменами Вінниччини. Перед початком свої уміння демонстрували у змаганнях з елементів техніки гри у футбол. У «жонглюванні» м’ячем кращим був Гліб Колісник (Заставнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів). У змаганнях, де проводили удари у ворота на влучність, виграв представник Вінниччини. Усе вирішив третій вид — удари на дальність, де поза конкуренцію був Максим Скибінський, здолавши відмітку у 45 метрів. У грі з вінничанами здібний дорошівчанин двічі забивав голи у ворота суперників.

... Читати далі »

Переглядів: 413 | Дата: 13.06.2015

Ветерани спортивно-оздоровчого тенісного клубу «Заставна», що успішно працює при районному Палаці культури, були учасниками Всеукраїнського рейтингового турніру «Кам’янецька весна-2015» (м.Кам’янець-Подільський), який відбувається вдруге і зібрав понад 80 учасників. За команду Заставнівського району виступали О.Шендеровський, М.Рудей і М.Богуцький (президент вищезгаданого клубу). На змагання приїхали представники з Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Вінницької, Львівської та Тернопільської  областей, м.Полонне, Біла Церква і навіть приїхали спортсмени з Кривого Рогу. Незважаючи на досить професійний склад учасників змагань, наші ветерани впевнено і солідно конкурували із іменитими майстрами білої кульки. У підсумку, у віковій групі 60 років і старші, «бронзову» нагороду здобув М.Богуцький, а М.Рудей став четвертим. Старійшина клубу О.Шендеровський (74 роки) досить впевнено і ... Читати далі »

Переглядів: 413 | Дата: 13.06.2015

Напередодні пори літніх відпусток буковинські держохоронці беруть квартири під охорону зі знижкою 50% на монтажні послуги. Державна служба охорони у період з 1 по 15 червня на території України проводить літню всеукраїнську соціальну акцію "Квартира під охорону — 2015". Підрозділи ДСО можуть взяти житло громадян під охорону за половину вартості монтажних послуг. На Буковині, починаючи з початку року, зареєстровано 83 квартирних та крадіжок з будинків 197. Найбільше від квартирних злодіїв потерпають квартири у місті Чернівці, а от райони області — від крадіжок з будинків. Зазвичай, квартирні крадії вибирають такий час, коли більшість громадян перебувають на роботі чи за межами міста. Злодії знаходять спосіб проникнути в житло за допомогою: злому серцевини замка вхідних дверей, "віджиму" метало-пластикових вікон. Іноді загратовані та броньовані двері не зупиняють непроханих гостей. Досить часто ми самі впускаємо в будинок зл ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Дата: 13.06.2015