Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 11 » НАЙСТІЙКІШІ ПРАЦЮВАЛИ АКТИВНО
16:10
НАЙСТІЙКІШІ ПРАЦЮВАЛИ АКТИВНО

На чергове депутатське зібрання винесли близько 20 важливих для життєдіяльності району питань, більшість з яких розглянули у режимі — запитання-відповідь. Щоправда, на окремі знадобилося багато часу, аби детально розібратися, тому робота сесії тривала близько 4 годин.

Свої обов’язки того дня виконали тільки 45 депутатів із 68. Саме стільки (і це не вперше) прийшли, аби працювати на благо району. Решта ж ігнорують. До того ж, дуже часто. Впродовж роботи сесії із зали виходили ще декілька депутатів. Тож розгляд чи не кожного питання був на грані зриву. Але завдяки найстійкішим, сесія розглянула усі заплановані питання.
Тема, яка нині на слуху у всіх, — «новоспечені» тарифи на газо- та електропостачання, які уряд «запропонував» з 1 квітня. Звісно, небайдужі депутати не залишилися осторонь цієї проблеми. Тож ще до початку розгляду питань голова ради Д.Скігар зачитав звернення депутатів Заставнівської районної ради до Президента України, як до гаранта Конституції, з проханням вжити заходів щодо врегулювання тарифної політики з метою попередження соціальної напруги в Україні. Депутат П.Процюк виступив за проханням народного обранця М.Бурбака, який, перебуваючи в районі, дізнався про проблеми містян, пропонує створити комісію із перевірки скарги жителів м.Заставна стосовно роботи міського ЖЕУТВЗ і поінформувати його про результати. Голова громадської ради Н.Онофрей мовила про проведену перевірку закладів культури району. Акт перевірки передала на розгляд постійної комісії. Про реагування просить доповісти районній раді.
Майже не було запитань до доповідачів з питань виконання різних комплексних програм (соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота», «Власний дім», розвитку підприємництва, реформування і розвитку ЖКГ, з енергозбереження, протидії захворюванням туберкульозу тощо). Тим паче, що більшість із них майже не фінансувалася. А ось від заступника начальника Заставнівського РВ УМВС М.Палія депутати намагалися довідатися не тільки про те, скільки дітей перебуває на обліку у кімнаті неповнолітніх (6 дітей), чи є факти затримання людей за зберігання наркотиків (є —2), але й чи є протизаконні дії керівників Агрохолдингу «Мрія» до власників земельних наділів, які орендує це товариство? Як з’ясувалося, немає та й загалом, як сказав Ржавинецький сільський голова Б.Садовий, люди отримують плату за оренду землі, нарікань немає, хоча до ремонту доріг, якими їздить транспорт цього господарства, «Мрію» треба долучати шляхом співпраці з владою.
На сесії затвердили рішення про виконання районного бюджету за 2014 рік, внесли зміни до фінансової програми на 2015 рік, погодили технічну документацію щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Але не дали згоду на передачу внутрішньогосподарських меліоративних систем сільгосппідприємств у комунальну власність. Подякували за роботу, високий професіоналізм завідуючому Заставнівської центральної районної аптеки №21 В.Волощуку, у зв’язку з виходом на пенсію, але наразі не обрали нового керівника цієї установи. Довго сперечалися стосовно виділення кабінету для фахівця Фонду соціального страхування і врешті-решт примирилися, аби тільки не відпускати його до Кіцманя. Прийняли до відома звіт про роботу комісії з питань промисловості, торгівлі, побуту та підприємництва, але з побажаннями до всіх — відвідувати депутатські зібрання та брати активну участь у обговоренні всіх питань, винесених на розгляд сесії ради.

С.МАСЛОВСЬКА

Переглядів: 395 | Рейтинг: 0.0/0