Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 11

У світле свято Великодня
Хай буде з Вами ласка Господня!
Нехай смачна біленька паска
Приносить в дім добро і ласку!
Ніколи хай не буде горя і біди,
А радість у серцях живе завжди!
Христос Воскрес!

Колектив редакції газети «Голос краю»

Переглядів: 462 | Дата: 11.04.2015

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Куліш відвідав Заставнівський район та представив новопризначеного голову Заставнівської райдержадміністрації Юрія Кітара, який народився 30 травня 1958 року в с.Васловівці Заставнівського району. Закінчив Чернівецький держуніверситет (факультет української мови та літератури) та Туркменський інститут народного господарства («Економічне і соціальне планування»). Загальний стаж роботи 33 роки з них 12 років — державного службовця. Останні місця роботи: голова спілки «Зелений гай», с.Васловівці Заставнівського району; в.о. головного спеціаліста, головний ... Читати далі »

Переглядів: 577 | Дата: 11.04.2015

28 лютого 2015р. Кабінет Міністрів України спростив процедуру оформлення субсидій. Відповідна постанова «Про внесення змін до Порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій» була прийнята на засіданні уряду і набирає чинності з 1 травня 2015 року.
Призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів — заяви та декларації.
Запроваджується принцип призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником. При цьому перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій ... Читати далі »

Переглядів: 423 | Дата: 11.04.2015

Міністерством внутрішніх справ України з 1 по 30 квітня 2015 року проводяться заходи щодо добровільної здачі зброї, яку громадяни незаконно зберігають.
Оперативна ситуація в Україні залишається складною. Значному її загостренню певною мірою сприяє наявність у населення великої кількості вогнепальної зброї. Саме проблема її незаконного поширення викликає занепокоєння у органів внутрішніх справ. Ми вкрай стурбовані тим, що значна кількість вогнепальної зброї потрапляє до рук злочинців, які за її допомогою скоюють найбільш зухвалі та небезпечні злочини.
Незважаючи на роз’яснювальну роботу, яку проводять органи внутрішніх справ області, багато мешканців нашого краю зберігають зброю без передбаченого законом дозволу.
Міністерство внутрішніх справ України прийняло ... Читати далі »

Переглядів: 497 | Дата: 11.04.2015

З давніх-давен, за декілька днів до Воскресіння Христового, Буковинські газдині писали писанки. Отож минулої неділі, свого роду майстер-клас провели заставнівчанки — дві Марійки — Гаврилюк та М’якота. На народний промисел завітали і дорослі, і малі, виказали молитву, перевірили писачки, розігріли віск і… до роботи. Майстрині, орнаментувавши яйця, коментували: писати потрібно сирі яйця, аби зберегти в них животворну силу… І ось писачок беруть у руки спочатку жінки, а потім — дівчатка… У когось краще виходило «сонечко», у когось ... Читати далі »

Переглядів: 443 | Дата: 11.04.2015

Тільки вранці личко вмило
Сонне сонечко в росі,
Як відразу полонило
Всі предмети на землі.
Й задзюрчало тут джерельце
Життєрадісні пісні.
Мабуть, добре має серце,
Бо гостинне навесні.
Не скупиться на водичку,
Напуває досхочу
І тваринку, і травичку,
І хмаринку грозову.
А тому воно не кволе
Не міліє в нім вода,
Бо до крапельки готове
Поділитись зі всіма,
Диво з див так
Макс статечно
Дідусеві пояснив.
Маєш сенс ти, безперечно,
Той онука похвалив.
В день народження, Максиме,
Подарую мудрість я.
Хто, вгадай, ... Читати далі »

Переглядів: 491 | Дата: 11.04.2015

Продовжують радувати нас високими спортивними досягненнями вихованці Заставнівської ДЮСШ відділу освіти. 26 березня 2015 року у столиці визначилися призери Чемпіонату України з гандболу серед юнаків 1998-1999 років народження.

Тріо призерів:
1. СДЮШОР 1 – ЗТР (м. Запоріжжя).
2. Київ - 1 КСЛІ (м. Київ).
3. Волинська обл. (м. Луцьк) 1998 р.н.

Гравця команди Київ - 1 КСЛІ (м. Київ) – вихованця відділення гандболу Заставнівської ДЮСШ Романа Дмитровича Бурденюка визнано найкращим гравцем Чемпіонату України. Нагородження проводили Член Президії Федерації Гандболу України Євген Петрушевський та головний тренер чоловічої збірної команди України з гандболу Віталій Андронов, які від імені федерації презентували ... Читати далі »

Переглядів: 435 | Дата: 11.04.2015

Управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі повідомляє, що упродовж І кварталу 2015 року управління вчасно і в повному обсязі профінансувало пенсії та грошові допомоги — на 59,35 млн. грн.
2 квітня 2015 року розпочато планове фінансування пенсій квітня, яке триватиме до 25 числа. Місячна потреба коштів на квітень — 19,4 млн. грн.

Управління Пенсійного фонду України
в Заставнівському районі

Переглядів: 382 | Дата: 11.04.2015

Наближається велике свято – Воскресіння Христове. Заставнівський РС УДСНС України у Чернівецькій області нагадує, що не варто забувати про правила пожежної безпеки. Завершуючи святкові служби, священики та прихожани використовуватимуть кадильне вугілля та свічки. Застосування відкритого вогню вимагатиме особливої пильності, а нагадування правил пожежної безпеки є доречним. Напередодні Пасхальних свят працівники ДСНС проводять заходи, спрямовані на роботу з прихожанами та священнослужителями щодо розповсюдження листівок з протипожежних правил, правил поведінки в місцях масового скупчення людей.

З метою забезпечення пожежної безпеки, в церквах необхідно вжити невідкладні заходи:
у приміщенні повинно бути не менше двох справних вогнегасників об’ємом ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Дата: 11.04.2015

Про визнання таким, що втратило чинність розпорядження Заставнівської районної державної адміністрації

Відповідно до статті 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року №731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади» (із змінами)
1. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Заставнівської районної державної адміністрації від 22 грудня 2005 року №479р «Про пільгове забезпечення ветеранів війни скрапленим балонним газом для побутових потреб», зареєстроване в Заставнівському районному управлінні юстиції 26 грудня 2005 року за № 26/262.
2. Загальному відділу (М.Бойчук) спільно з юридичним відділом (С.Буйновська) апарату районної державної адміністрації забезпечити подання цього розпорядження на держав ... Читати далі »

Переглядів: 431 | Дата: 11.04.2015

Минув рік з того часу, як перестало битися серце Лідії Гривул. А серце її було дуже добрим і життєлюбним, душа — щира й висока. Звичайна випадковість познайомила нас, а згодом — дуже гарні та дружні стосунки, які переросли у велику необхідність. Необхідність спілкування, аби у розмові відволікати Лідію Василівну від труднощів та болів. Бо життя на дивані та інвалідному візку може перетворитися на каторгу. Та тільки не для Ліди.
Вона ніколи не нарікала на свою долю, хоча добре пам’ятала, як у дитинстві бігала з однолітками на річку і до лісу, у селі Київської області, допомагала по господарству татові й мамі. Все обірвалося якось миттєво. Захворіла, відняло раз і назавжди ноги, померла мама, з’явилася мачуха, пішов з цього світу й тато… Але, незважаючи ні на що, доля готувала і шматочок щастя. Через журнал познайомилася з хлопцем, одружилися, переїхала до с.Василів, народила сина. Первісток ріс здорови ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Дата: 11.04.2015

Відбувся міжобласний турнір з вільної боротьби серед юнаків 2003 року народження та молодші, у яких брали участь команди ОДЮСШ, Новоселицької ДЮСШ, дві команди з Молдови, Калуша, Коломиї, Кам’янця-Подільського, Джурова, Верховини, Кельменців, Вижниці, Горочка та Заставни. У цих змаганнях без нагород не залишилися борці Заставнівської ДЮСШ. У ваговій категорії до 23 кілограмів «срібло» виборов Олександр Григоришин (с.Боянчук), а «бронзовим» призером став Віктор Пасічник (вагова категорія до 63 кілограмів).
Тренер — М.Хортюк.

Переглядів: 418 | Дата: 11.04.2015

Днями до Дмитрієвської церкви КП с.Брідок завітав активний учасник волонтерського руху Юрій Кушнір з приємною місією. Він передав прихожанам церкви, жителям села, які долучаються до сприяння Українському війську, листи-подяки.
Брідчани збирають кошти, продукти харчування для потреб армії, а, дізнавшись, що заставнівчани готують домашню їжу у печі, презентували для приготування страв… вгодованого кабанця. Отже, за свою доброчинність вони отримали з рук Ю.Кушніра перший лист-подяку від голови Луганської облдержадміністрації Г.Москаля, а другий — від волонтерського об’єднання «Буковина — Українському війську» за активну громадську позицію, за патріотизм, за любов до України.
Священик о.Василь подякував від імені всіх прихожан за високу оцінку їхньої праці, а листи стануть поштовхом для подальшої праці на благо України.

Переглядів: 440 | Дата: 11.04.2015

Відповідно до законодавства України, керівні працівники Кіцманської об’єднаної державної податкової інспекції оприлюднили декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік.
Загальна сума сукупного доходу начальника Кіцманської ОДПІ Івана Романовича Репіховського склала 64 тис. 81 грн. 93 коп., в тому числі заробітна плата становила 56 тис.551 грн. 21 коп., матеріальна допомога — 7 тис. 530 грн. 72 коп. Загальний дохід його членів сім‘ї становив 52 тис.475 грн. 53 коп., у тому числі заробітна плата — 33 тис.406 грн. 77 коп., пенсійні виплати та стипендія становили 19 тис. 68 грн. 76 коп. В користуванні є автомобіль марки Кіа Церато 2006 року випуску. Члени його сім‘ї володіють земельною ділянкою 2 тис. 354 кв. метри, житловим будинком загальної площі — 179,6 кв. метрів, гараж площею 28,8 кв. метрів, інше нерухоме майно загальною площею 61,2 кв. м ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Дата: 11.04.2015

Це явище негативно впливає практично на всі сторони суспільного життя: економіку, політику, соціальну і правову сфери, управління, громадську свідомість, міжнародні відносини. Корупційні зв’язки фактично руйнують правові, етичні відносини між людьми і поступово перетворюються у норму поведінки.
Розв'язання цієї проблеми є надзвичайно актуальною та першочерговою справою для України.
На законодавчому рівні останнім часом вжиті заходи, спрямовані на посилення протидії корупційним проявам.
14 жовтня 2014 року ухвалено антикорупційні Закони: «Про запобігання корупції», «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки», «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів».
Законами визначено Антикорупційну стратегію держави, конк ... Читати далі »

Переглядів: 444 | Дата: 11.04.2015

Чи є щось у світі гарніше за Великодній світанок! З діда-прадіда цілюща незрадлива сила наповнює кожного, хто зустріне його. Дзвони над селом виспівують на весь світ велику радість: «Христос Воскрес» — «Воістину Воскрес». Чує земля цю християнську радість та й тішиться у весняному розвої разом з людьми.
Чи є щось гарніше від Великоднього вечора? Коли молодь збиралася біля церкви, возвеличити воскресіння Христа та позабавитися великодніми іграми.
Мабуть, кожна людина упродовж всього свого життя, свято зберігає у пам’яті найсвітліші спомини про своє дитинство. Мені запали в душу ті красиві та пишні споконвічні звичаї моїх батьків, що ... Читати далі »

Переглядів: 468 | Дата: 11.04.2015

Діти цікавляться усім, їх манить невідоме, творче. Вони люблять щось експериментувати, творити і, як самі кажуть, — «щось хімічити». Саме для залучення учнів 9-12 років до експериментально-дослідницьких робіт з природознавства проводиться Всеукраїнський конкурс експериментально-дослідницьких робіт з природознавства та біології «Юний дослідник», районний етап якого відбувся на базі ЕНЦДЮ. У ньому брали участь юні дослідники із 18 навчальних закладів району. Відрадно, що за роки проведення конкурсу, зріс рівень виконання робіт, майже кожен захист супроводжувався презентацією. За підсумками роботи журі відзначено кращі дослідження та їх виконавців у таких номінаціях: ... Читати далі »

Переглядів: 431 | Дата: 11.04.2015

На шпальтах нашого часопису №13 (1270) від 26.03.2015 року була опублікована думка депутата «Чому за помилки міського голови має платити громада?» (автор Василь Радиш, депутат Заставнівської міської ради). 
Як відповідь, оприлюднюємо лист, який надійшов до нашої редакції:

«Дорогі заставнівчани, жителі нашого міста та району! Дозвольте від щирого серця виявити Вам повагу та попросити вибачення за те, що в ці передвеликодні дні, з дозволу колег та тих людей, яких незаслужено періодично ображають, надати пояснення, щодо подій, які з 2012 року по теперішній час неодноразово озвучувалися та оприлюднювалися на сайтах Інтернет-мережі.
Звинувачення на адресу працівників місь­кої ради та міського голови є безпідставними. Ми є свідками того, що останніми роками в нашому місті відбулося багато змін в соціально-економічному розвитку та благоустрої. Завдяки багатьом ініціативам (моїм і депутатів) ... Читати далі »

Переглядів: 434 | Дата: 11.04.2015

2 квітня перший заступник Голови Служби безпеки України Юрій Артюхов, за участі керівників обласної та міської влади, правоохоронних і контролюючих органів представив особовому складу Управління СБУ в Чернівецькій області нового керівника – полковника Руслана Сторожука, призначеного на цю посаду Указом Президента України від 23 березня 2015 року. Юрій Артюхов наголосив, що перед регіональним органом безпеки стоять надзвичайно важливі завдання, серед яких захист територіальної цілісності держави, контррозвідувальна діяльність, боротьба з корупцією та контрабандою. «Гасло «Україна понад усе» – не просто слова, нині ми маємо відкинути все особисте і працювати на користь держави та українського народу», – зазначив він. Керівник Управління зазначив, що головним завданням особового складу є служіння українському народові та виконання завдань, визначених Президентом України та керівництвом СБУ. «Колектив Управління є дієвим боєздатним механіз ... Читати далі »

Переглядів: 451 | Дата: 11.04.2015

На чергове депутатське зібрання винесли близько 20 важливих для життєдіяльності району питань, більшість з яких розглянули у режимі — запитання-відповідь. Щоправда, на окремі знадобилося багато часу, аби детально розібратися, тому робота сесії тривала близько 4 годин.

Свої обов’язки того дня виконали тільки 45 депутатів із 68. Саме стільки (і це не вперше) прийшли, аби працювати на благо району. Решта ж ігнорують. До того ж, дуже часто. Впродовж роботи сесії із зали виходили ще декілька депутатів. Тож розгляд чи не кожного питання був на грані зриву. Але завдяки найстійкішим, сесія розглянула усі заплановані питання.
Тема, яка нині на слуху у всіх, — «новоспечені» тарифи на газо- та електропостачання, які уряд «запропонував» з 1 квітня. Звісно, небайдужі депутати не залишилися осторонь цієї проблеми. Тож ще до початку розгляду питань голова ради ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Дата: 11.04.2015

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації здійснює повсякденну роботу із соціального захисту населення району через надання малозабезпеченим верствам населення, ветеранам війни, інвалідам різного роду виплат, адресних допомог, пільг та компенсацій; координується робота з вирішення проблем боргів із заробітної плати; з дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці на підприємствах, в установах та організаціях різних форм власності.
На 01.01.2015р. на економічно активних підприємствах району, а саме: в філії “Заставнівський райавтодор”, існувала заборгованість з виплат заробітної плати — 69,7 тис.грн.
Протягом 2014 року робочою групою з питань легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення обстежено 80 суб’єктів господарювання та приватних підприємців, виявлено 18 осіб без належного оформлення трудових відносин. За наслідками проведених перевірок офіційно працевлаштовано 9 осіб. ... Читати далі »

Переглядів: 471 | Дата: 11.04.2015

Відповідно до звернення Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» від 11.03.2015 №15/002 щодо сприяння у проведенні Х щорічної Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», інформуємо наступне.
З метою формування здорового способу життя серед дітей та молоді, розвитку молодіжного та дитячого волонтерського руху у період з 1 по 26 квітня 2015 року в Чернівецькій області заплановано проведення Х щорічної Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця».
Акція полягає в суспільному зборі коштів для закупівлі медичного обладнання для дитячого реанімаційного відділення Чернівецької обласної дитячої лікарні.
За 2011-2014 роки під час проведення Акції на території області зібрано близько 200 тис. грн., за які закуплено медичне обладнання (3 інсулінових помпи, 35 слухових апаратів, офтальмоскоп, набір пробних окулярних лінз та призм).
До участі в Акції планується залучення волонтері ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Дата: 11.04.2015

Комусь дуже хочеться розсварити українську владу за лекалами 2005-го року. З цією метою на телеекрани витягають екс-голову Держфінінспекції, який перед камерами вдає із себе «правдолюба». Прикро, що дехто вірить цьому корупціонеру.
Звільнений голова Державної фінансової інспекції (колишня КРУ) Микола Гордієнко ризикує сісти до в’язниці за корупцію аж за трьома статтями кримінального кодексу. Першу статтю він заробив за те, що надав неправдиві дані щодо свого майна, зокрема, приховав низку земельних ділянок у Київській області загальною площею 0,5 га, нежитлові приміщення в центрі Києва, де знаходиться один з найдорожчих ресторанів Києва «Княжий град», будинок площею 400 кв. м у Васильківському районі Київської області і ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Дата: 11.04.2015