Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 7 » ПОБУВАЛИ НА МАТЧІ ЗА СУПЕРКУБОК УЄФА
21:37
ПОБУВАЛИ НА МАТЧІ ЗА СУПЕРКУБОК УЄФА

Окремим рядком вкотре хочеться відзначили героїв цьогорічних змагань з футболу серед школярів на приз клубу «Шкіряний м’яч», юних футболістів з Дорошівців разом із знаним тренером Юрієм Крафтом, які завдяки керівництву Федерації футболу України побували на матчі за Суперкубок УЄФА «Барселона» — «Севілья», який відбувся 11 серпня у Тбілісі (Грузія).
Завдяки голові Чернівецької обласної федерації футболу та водночас віце-президенту Федерації футболу України Василю Орлецькому та головному організатору поїздки — президенту ФФУ Андрію Павелку, здійснилась одна із мрій. Юні буковинці стали свідками матчу «Барселона» - «Севілья», де могли вболівати і пишатися гравцем «Севільї» та збірної України Євгеном Коноплянкою.
Сама лише атмосфера на стадіоні під час матчу дуже вразила наших земляків. Вони мріють, щоб матчі чернівецької «Буковини» збирали повний стадіон, і щоб у нашої команди були такі фанати і підтримка, як на матчі «Барселона» — «Севілья».
За словами пана Орлецького, подорож до Тбілісі — це, насамперед, ініціатива президента ФФУ Андрія Павелка. Андрій Васильович дуже серйозно ставиться і опікується дитячо-юнацьким футболом. Тому, як додаткова винагорода хлопцям з Дорошівців за перемогу у «Шкіряному м’ячі» — подорож на Суперкубок УЄФА.
Перед відльотом до Грузії у Києві хлопцям подарували форму збірної України, що стало додатковим сюрпризом, провели екскурсії у Будинку футболу та на стадіоні імені Баннікова.
Хлопці мріють стати відомими футболістами, та розуміють, що для цього потрібно багато тренуватись і працювати над собою.
Один з кращих буковинських дитячих тренерів Юрій Крафт зазначив, що йому дуже приємно що з 20 дітей, які поїхали від України до Тбілісі, 8 представляли Буковину. «Радість, спілкування з дітьми з інших країн, участь у товариських іграх — це великий досвід для наших хлопців. Ми жили на базі національної збірної Грузії, для дітей були представлені кращі умови. Ця поїздка показала, що наші діти заслуговують і не випадково стали переможцями своєї вікової категорії «Шкіряного м’яча». Я віддаю данину Василю Орлецькому, Андрію Павелкові за те, що наші діти увійшли до складу делегації, яка представляв нашу державу в Тбілісі», — сказав пан Юрій.
Перебуваючи в Грузії, зіграли два товаристських матчі, перший з командою Молдови, а другий — з командою Грузії, обидва виграли з переконливими рахунками — 8:0 та 12:0. Кращим гравцем визнано Максима Скибінського.
На урочистій події, яка відбулася у комплексі «Маленький Париж», були присутніми батьки юних футболістів, які цьогоріч продемонстрували неабияку гру. Крім гордості за своїх дітей, вони висловили подяку Федерації футболу України — як організатору поїздки, і персонально президенту ФФУ Андрію Павелкові та віце-президенту Василю Орлецькому.
Як бачимо, Федерація футболу України робить позитивні кроки у дитячо- юнацькому футболі, який є фундаментом всього українського футбольного життя та повинен у майбутньому давати національній збірній таких топ- футболістів, як Шевченко, Тимощук чи згаданий вище Коноплянка. Тепер юні спортсмени бачать стимул удосконалювати власну футбольну майстерність, і в рамках цієї акції зрозуміли, що в житті немає нічого неможливого — потрібно лише наполегливо працювати та вірити у досягнення мети. Хто знає, можливо через десяток років Федерація футболу України повезе нових хлопчаків на якийсь престижний фінал, у якому буде виблискувати футбольна «зірочка» родом з Дорошівців? Якщо футбольні функціонери будуть продовжувати так відповідально ставитись до своєї праці, то це обов’язково збудеться!

 

Переглядів: 351 | Рейтинг: 0.0/0