Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 4 » ПОДАТКИ
12:01
ПОДАТКИ

Застосування РРО „спрощенцями” захистить від перевірок

З 1 липня 2015 року згідно з п. 296.10 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи-підприємці), які не здійснюють діяльність на ринках та через засоби пересувної роздрібної мережі, зобов'язані проводити готівкові розрахунки із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (далі — РРО). При цьому звертаємо увагу на вимоги п.28 Підрозділу 10 Перехідних положень ПКУ щодо звільнення до 1 січня 2017 року від проведення відповідно до норм ПКУ перевірок дотримання порядку застосування РРО платників єдиного податку другої і третьої груп (фізичних осіб-підприємців), які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО. 

ДФС Буковини запрошує краян взяти участь у семінарі

Головне управління ДФС у Чернівецькій  області запрошує  суб’єктів підприємницької діяльності на безкоштовний семінар, який відбудеться 19 червня 2015 р. о 15.00 годині за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, зал засідань, 5 поверх. Під час заходу будуть розглянуті питання щодо особливостей нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та порядок формування і подання звітності з ЄСВ.  Реєстрація учасників семінару проводиться за номером телефону: (0372)54-56-31. Контакт: Оксана Трофимчук. 

Про впровадження РРО під час «гарячої лінії»

Нещодавно, в Головному управлінні ДФС Буковини відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», проведення якої мало на меті роз’яснити абонентам вимоги чинного законодавства щодо необхідності застосування реєстраторів розрахункових операцій  для платників єдиного податку другої та третьої групи. На запитання платників відповідала заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Наталія Василівна Чернівчан.  Серед питань, що цікавили платників податків, були особливості реєстрації та скасування РРО, використання РРО при продажу в кіосках газет та журналів, при реалізації продукції власного виробництва та через торговельні автомати. Актуальні відповіді на окремі питання платників можна переглянути за посиланням http://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/201866.html.

ДФС запроваджує новий електронний сервіс для платників податків

Державна фіскальна служба України запроваджує новий електронний сервіс — обмін розрахунками коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних в електронному вигляді між контрагентами.  Розроблений сервіс стане допомогою платникам податків при складанні розрахунку коригування до податкової накладної, виданої отримувачу товарів (послуг), що передбачено п. 16 постанови КМУ від 16 жовтня 2014 року №569 «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість». Щоб скористатися новим сервісом, електронні документи для здійснення обміну та засоби надсилання документів повинні відповідати таким вимогам:  1. Формат документа повинен відповідати Формату (стандарту) електронного документа звітності суб’єктів господарювання (наказ Міндоходів від 29.11.2013 №729);  2. Формат транспортного повідомлення — відповідати вимогам уніфікованого формату транспортного повідомлення при інформаційній взаємодії платників податків і ДФС;  3. Електронний документ  надсилається засобами телекомунікаційного зв'язку SOAP;  4. Для криптографічних перетворень використовуються сертифіковані засоби ЕЦП, що відповідають законодавству України. Такі засоби наразі використовуються для підписання і шифрування електронних документів, що подаються до ДФС. З інструкцією з використання програмного забезпечення можна ознайомитися на веб-поталі ДФС за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/202019.html.

Переглядів: 451 | Рейтинг: 0.0/0