Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 12 » ПРО РОСІЮ І СУЧАСНУ ІСТОРІЮ
12:08
ПРО РОСІЮ І СУЧАСНУ ІСТОРІЮ

Знаємо, що Росія за Радянського Союзу була для нас старшою сестрою, а росіяни — братами. А хто тепер Росія для українців?
У путінських новинах з «братньої» держави передають, що український Парламент — це хунта, а українці — націоналісти, фашисти і бандерівці.
Путін каже, що російських військ в Україні немає. Росія з Україною війну не веде. Тому серед людей виник гумористичний вислів: «Путінсько-російська «правда». Таку «Правду» за Радянського Союзу продавали українцям за 3 копійки. А українські політологи та журналісти пишуть інакше: «Російська імперія істерично диктує свою волю іншим країнам, веде окупаційну війну на територіях інших держав. Вона завжди несла народам гноблення, грабунки, голод і смерть».
Публіцистка і критик Макс Фрай пише: «Війна на Сході України — це війна мертвого проти живого. Війна за право поводитися з людьми, як із худобою». Уже призабулися події радянських військ у Польщі, на Кубі, в Угорщині, в Афганістані. Але ж згадаймо хоч би Чечню, Грузію, Придністров’я, Україну та Крим, а також — Південну Осетію.
Південна Осетія є незаконно окупованою російськими військами територією Грузії. А нещодавно, в газеті «Україна молода» за 17-18 липня в рубриці «Новини плюс» читаю: «РФ перенесла «держкордон» Південної Осетії вглиб грузинської території.
10 липня біля сіл Цителубані й Орчосани, а також поблизу центральної магістралі Тбілісі-Горі було встановлено банери з позначенням так званого «кордону», при цьому російські прикордонники «відщипнули» 450 метрів грузинської території. На території, яка формально опинилася під контролем Південної Осетії, виявилася ділянка нафтопроводу Баку-Супса, що належить британській компанії ВР. Грузія через швейцарське посольство надіслала ноту протесту, де засуджує провокаційні кроки Росії, спрямовані на дестабілізацію ситуації, повідомляє «Росбалт». І це вже в липні 2015 року. Росія не вгамовується зазіхати на чужі території. Вона прагне світового панування. Ми вже звикли писати і говорити про  АТО на Вкраїні. Треба писати правдиву українську історію, називати все своїми іменами: іде запекла війна з окупаційним військом Росії на Сході України. Сотнями гинуть українські хлопці-герої, захищаючи рідну землю, свободу і незалежність України від іноземних окупантів.
У щоденних повідомленнях слухаємо по радіо і бачимо по телевізору, як дівчині відірвало ноги, а хлопчикові — руку, комусь осколками від сучасних російських гармат та мінометів тяжко поранило голову, груди, живіт.
Україна стікає кров’ю від наших «братів слов’ян». Ось така сучасна правдива історія України.

Дмитро БУГАЙЧУК, житель с. Товтри

Переглядів: 445 | Рейтинг: 0.0/0