Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 9 » ЩОБ НЕ СТАЛОСЯ ЛИХО
18:56
ЩОБ НЕ СТАЛОСЯ ЛИХО

У Заставнівському районі відбувся «Тиждень знань безпеки життєдіяльності». Рятувальники спільно із працівниками відділу освіти перевіряли дії персоналу на випадок виникнення умовної пожежі в навчальних та дошкільних закладах району, разом із учителями та вихователями проводили відкриті уроки з «Основ безпеки життєдіяльності». Особливу увагу приділяли таким темам:  «Небезпека вдома й на вулиці», «Правила користування побутовими, газо- та електроприладами», «Що робити під час пожежі в квартирі», «Правила поведінки на воді, поблизу водоймищ»,  «Правила поведінки при виявленні розливу ртуті», екскурс в історію «Страшна трагедія на Чорнобильській АЕС», «Правила проведення евакуації», «Правила поведінки при виявленні підозрілих предметів», також проводилися екскурсії до пожежно-рятувального підрозділу м.Заставни.              
Такі заходи у Заставнівському районі організовуються двічі на рік, і є результат — зафіксовано суттєве зменшення випадків дитячого травматизму в порівнянні з минулим роком. Це все сприяє покращенню культури безпечної поведінки дітей та й самих дорослих. Адже нерідко, саме після таких занять, діти навчають своїх батьків правил безпеки життєдіяльності.
За статистикою, основною причиною виникнення пожеж, на яких гинуть діти, є саме дитячі пустощі з вогнем. Біда також приходить тоді, коли діти залишаються наодинці і поруч немає дорослих. Іноді достатньо декількох хвилин, щоб сталося лихо. Залишені без нагляду запальничка чи сірники поруч із легкозаймистими речами можуть призвести до трагедії. Тому постійно нагадуйте малечі, що гратися із вогнем дуже небезпечно! Пам’ятайте, що наші діти — найцінніше, що є в нашому житті і їх життя та здоров’я залежить тільки від нас!

 

Переглядів: 523 | Рейтинг: 0.0/0