Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 09

8 та 9 Травня для України дні скорботи, пам’яті та гордості. Ми низько схиляємо голови перед жертвами нацистського режиму, перед усіма воїнами, які хоробро протистояли загарбникам. Ми щиро пишаємося, що наші діди та прадіди, наші воїни - українці з честю виконали свій військовий обов’язок, зробили свій вагомий внесок у звільнення європейських народів від нацистського рабства та стали тими героями, які вибороли перемогу у Другій світовій війні. Вони довели, що Україна — це країна самовідданих, мужніх людей.
Цього року в нашій державі започатковано нову традицію відзначення перемоги у Другій світовій війні. 8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, 9 травня — День Перемоги над нацизмом у Другій світовій. 
Приклади відваги  та доблесті героїв тієї війни спонукають нас героїчно боротися і у сьогоднішній неоголошеній війні з російським агресором. 
Низький уклін вам, дорогі ветерани, низький уклін усім, хто ціною неймовірних зусиль дав нам вічний урок мужності. І через багато десятиріч ми вчимося у вас відданості своїй країні та незламного духу у боротьбі за неї ... Читати далі »

Переглядів: 459 | Дата: 09.05.2015

Шановні буковинці!

Прийміть сердечні вітання з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі!
У ці травневі дні ми вшановуємо пам’ять усіх тих, чиї життя були поглинуті виром найбільш кровопролитної в історії людства війни. Ми схиляємо свої голови перед мільйонами загиблих українців – тими, чиї імена були вписані до історії золотими літерами й тими, чиїх імен ми не знаємо й до тепер.
Народ України приніс на вівтар Перемоги величезні жертви – кожен п’ятий житель нашої країни віддав своє життя задля свободи і незалежності рідної землі, в ім’я кращої долі своїх дітей, онуків і правнуків. 
Вшановуємо й представників покоління, обпаленого вогнем війни – ветеранів, учасників бойових дій, дітей війни та всіх ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Дата: 09.05.2015

Дорогі заставнівчани!  Ветерани та учасники Німецько-радянської  та Другої світової війни. Від щирого серця вітаємо Вас і ваші родини із 70-ю річницею Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ю річницею завершення Другої світової війни! Це — особливе свято нашого народу увічнює героїзм наших людей, їх мужність, любов до Батьківщини. Цей день завжди був і є священним для народу України.  Ця найжорстокіша у світі війна не обійшла жодного українського міста і села, завдала болю і втрат кожній українській родині. Земний уклін усім, хто бився на фронтах Німецько-радянської війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав із руїн і відроджував рідний край. Подвиг ваш – безсмертний, пам'ять про вас, живих і мертвих, – нетлінна, вдячність народу – безмежна.  Міцного Вам здоров ... Читати далі »

Переглядів: 441 | Дата: 09.05.2015

Самоорганізація та згуртованість —  нині не пустослів’я, а характерна ознака часу, в якому живемо. Саме час та самосвідомість покликали людей до гурту, аби не залишати армію наодинці з агресором. Що казати, з кожним днем життя дорожчає. Ціни, тарифи, війна — заганяють простого українця у глухий кут, а він, наперекір усьому, ділиться інколи останнім із ближнім ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Дата: 09.05.2015

У нашому житті насправді не так багато свят, які завжди з нами у серці та думках. Та так сонячно стає на душі, коли кажеш  — мама, матінка, матуся… Бо навіть найкрасивіші інші слова та почуття не зрівняються з його  природністю. Можливо, тому День Матері вважається  найбільш зворушливим святом, адже образ найріднішої людини повсякчас із нами ... Читати далі »

Переглядів: 632 | Дата: 09.05.2015

У травні, коли прокинеться від сну природа, коли задзвенить у блакиті пташиний спів, коли травою і квітами замаїться земля, теплий весняний вітер принесе до нас Свято Матері. Увесь цивілізований світ святкує його кожної другої неділі травня.  Свято Матері для нас, українців, має триєдину суть. Бо в цей день ми вшановуємо матір Божу, рідну Маму та матір усіх Українців – Україну. Все починається з матері. А добра християнська мати — це янгол-охоронець духовності, берегиня сімейного тепла, миру і любові, а також релігійних і національних традицій українського народу.   Ми шанобливо схиляємо голову перед матір‘ю, яка, як і сотні літ тому, на всіх перехрестях долі нашої держави була і є тією провідною зорею, що осяває шлях своїх дітей, щиро і жертовно віддає працю, силу слова і думки на вівтар щасливого майбуття дітей та України.  Доземний вам уклін і щира дяка за натхненну та найвідповідальнішу материнську ... Читати далі »

Переглядів: 522 | Дата: 09.05.2015

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війни 1941-1945 рр. 
Не щезне в пам‘яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу — його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Екскурсії  присвячені  пам‘яті    загиблим землякам у Другій світовій  війні — пройшли з бібліотекарем  М.М.Бойчук у 5-Б класі (класний керівник Т.В.Агатій) і  в ІІІ-му  гімназійному  класі (класний керівник Т.І.Палагнюк) 
Учні ознайомилися з героїчним минулим земляків та з  історичними фактами героїчного минулого  нашого міста.
Вшанували пам’ять хвилиною мовчання, покладанням квітів — це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим. 

... Читати далі »
Переглядів: 425 | Дата: 09.05.2015

«Батьківщинівець»–активіст з Буковини Василь Войчук добровольцем пішов до війська і після відповідного навчання вже вирушив на Схід. 
Як повідомляє прес-служба Чернівецької обласної парторганізації ВО «Батьківщина», через нього партійці краю передали у військову частину медикаментів на 1300 грн. і ще чималу благодійну допомогу відправили вслід за ним поштою для 28-ми його товаришів по службі, яких «батьківщинівці» взяли під свою опіку.
«Усе передав у медроту, – повідомив Василь Михайлович телефоном. – За отримане дуже вдячні, і будемо дякувати за все, що нам зможуть передати люди. Найбільша потреба в ліках. Тут жартують, що «на війні можна віддати комусь свою жінку, але в жодному разі не можна віддати свою аптечку». І це щира правда, бо жінка повернеться, а без аптечки в будь-яку хвилину можна втратити життя назавжди». 
Загалом від початку року парті ... Читати далі »

Переглядів: 452 | Дата: 09.05.2015

Про удосконалений порядок надання житлових субсидій йшлося 24 квітня на брифінгу заступника директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Юрія Півня.
За словами посадовця, буковинцям не варто поспішати з оформленням субсидій, оскільки громадяни, які бажають отримати субсидії з 1 квітня, можуть звертатися до районних управлінь праці та соціального захисту населення до 30 червня 2015 року. 
«При заповненні бланку декларації, необхідно вносити дані про всі доходи членів домогосподарств, отримані у 2014 році, а не лише суми зарплатні та пенсії, які слід вказувати без урахування податку з доходів фізичних осіб», — додав Юрій Півень.
Також на брифінгу обговорено практичні аспекти розрахунку соціальних нормативів користування відповідними житлово-комунальними послугами та питання збереження системи пільг для таких категорій населення, як інваліди війни та учасники бойових дій.
Насамкінець Юрій Півень звернув увагу б ... Читати далі »

Переглядів: 406 | Дата: 09.05.2015

Про удосконалений порядок надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, соціальний захист учасників АТО, відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, а також Дня Перемоги йшлося під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.
Так, керівник виконавчої влади краю наголосив на необхідності покращення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо удосконаленого механізму надання житлових субсидій. «Новий механізм повинен працювати злагоджено та ефективно, — відзначив Олександр Фищук. — Ми маємо надати відповідну підтримку найменш захищеним верствам. Сьогодні це питання є одним з найважливіших у нашій діяльності». 
Особливу увагу під час апаратної наради Олександр Фищук звернув на соціальну адаптацію військових, які брали участь у проведенні антитерористичної операції. За його словами, нині органам виконавчої влади потр ... Читати далі »

Переглядів: 484 | Дата: 09.05.2015

Про це повідомила під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксана Андрієць.
За її словами, над відповідною програмою працюють фахові спеціалісти Департаменту охорони здоров’я та Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації.
«На сьогодні психотерапевтична допомога учасникам антитерористичної операції надається в обласній психіатричній лікарні, за якою вже звернулося 352 ocоби, з них 230 – госпіталізовано; відвідано 409 демобілізованих учасників АТО, — зазначила посадовець. — Створено реєстр відповідної категорії осіб, підготовлено пам’ятку для демобілізованих «Медичний супровід учасників АТО», у Департаменті працює «гаряча» лінія. На базі обласного госпіталю ветеранів війни створено регіональний центр медичної реабілітації для учасників ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Дата: 09.05.2015

26 квітня 2015 року вступив у дію прийнятий Верховною Радою України 14 жовтня 2014 року Закон України «Про запобігання корупції» №1700-VII, крім положень щодо фінансового контро­лю, які втрачають чинність з початком роботи системи подання та оприлюднення, відповідно до Закону №1700-VII від 14.10.2014 декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на підставі Закону №1700-VII від 14.10.2014, ВВР, 2014, № 49 (далі — Закон).
Зазначений Закон визначає правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, заходи запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.
Законодавчим актом визначено статус Національного агентства з питань запобігання корупції, як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпе ... Читати далі »

Переглядів: 427 | Дата: 09.05.2015

25-26 квітня 2015 року в обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» м. Чернівці відбувся обласний фестиваль дитячої та юнацької творчості серед загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів «Чисті роси».
Цьогорічний Фестиваль проводиться  за номінаціями: фольклорне, образотворче та декоративно-ужиткове  мистецтво, метою якого є виявлення талановитих і обдарованих дітей та молоді у різних видах мистецтва та сприяння подальшому розвитку їх обдарувань, залучення юних аматорів до активної участі в мистецькому житті країни та формування творчої еліти. На фестивалі свої т ... Читати далі »

Переглядів: 448 | Дата: 09.05.2015

9 Травня – ми святкуємо День Перемоги. 70 років пройшло з часів Другої світової  війни, виросли нові покоління з тих  пір, але пам’ять про війну залишається у наших серцях, тому що неможливо забути ту біль і страждання, що випали на долю наших дідів та прадідів, бабусь чи прабабусь, як неможливо оживити загиблих у боях чи померлих від голоду під час найстрашнішої війни.
Учні 3-Б класу Заставнівської гімназії під керівництвом класовода І.М.Турецької, бібліотекаря М.М.Бойчук та соціального педагога В.В.Лахман провели екскурсію «Стежина пам’яті». Біля  братської могили  діти хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів, декламували вірші, розповідали цікаві історії на воєнну тематику. Потім поклали квіти до підніжжя пам’ятника ... Читати далі »

Переглядів: 400 | Дата: 09.05.2015

Шановні буковинці та гості нашого краю!
Безпека громадян є пріоритетним завданням правоохоронних органів  держави та нашого регіону, зокрема. Під час травневих свят правоохоронці Буковини посилюють заходи безпеки у регіоні, під охорону взято важливі об’єкти інфраструктури, адже у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на Сході нашої держави, є вірогідність  дестабілізації ситуації в регіонах, де не ведуться бойові дії. 
Щоб попередити будь-які провокації у святкові дні, звертаємось до мешканців та гостей області з проханням утриматися від участі у несанкціонованих масових заходах суспільно-політичного характеру. Закликаємо бути особливо пильними! У разі виявлення підозрілих валіз, транспортних засобів, предметів, залишених без нагляду на тривалий час, а також осіб з підозрілою поведінкою та осіб, які вчиняють протиправні дії або підбурюють до них, також у разі наявності фактів чи інформації про наміри ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Дата: 09.05.2015

Більшість населення звикло до стереотипу, що бібліотека – це заклад, де видаються книги. Проте час не стоїть на місці й змушує книгозбірні змінювати свої основні функції з урахуванням інформаційних запитів та інтересів користувачів. Сьогодні це вже неможливо без пошуку і впровадження нових форм обслуговування, новітніх технологій, що забезпечують доступ до світових інформаційних ресурсів. Та це важко зробити, насамперед, у сільській бібліотеці, через слабку матеріально-технічну базу.
Але не Інтернетом єдиним живе Заставнівська ЦБС. При бібліотеках району діють клуби за інтересами, які об’єднують і людей поважного віку, і молодь, і дітей. Регулярно проводяться й масові заходи: вечори-зустрічі, літературні презентації, поетично-музичні композиції тощо. На базі районної бібліотеки існує краєзнавча виставкова світлиця, де постійно відбуваються покази робіт народних майстрів району. Двічі у місяць виходять в ефір передачі районного радіомовл ... Читати далі »

Переглядів: 479 | Дата: 09.05.2015

У рамках реформи реєстраційної служби, а також децентралізації, відбувається передача частини державних функцій з реєстрації майна та бізнесу на місця. Зокрема, 25 березня 2015 року набрав чинності Закон України від 05 березня 2015 року № 247-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення». Цим Законом нотаріусам надано повноваження здійснювати функції державного реєстратора прав на нерухоме майно у порядку та випадках, встановлених Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Відповідно до вищевказаного Закону нотаріусу надано можливість проводити державну реєстрацію:
речових прав, похідних від права власності, на земельні ділянки сільськогосподарського призначення незалежно від нотаріального посвідчення договору, на підставі якого виника ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Дата: 09.05.2015

(Закінчення. Поч. у №18 від 30 квітня ц.р.)

Вагомим кроком вперед є запровадження Міністерством юстиції з 8 квітня 2015 року електронних сервісів у сфері реєстрації бізнесу.
Зокрема, надання виписки щодо юридичної особи, витягу та довідки в електронній формі здійснюється через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції www.new.minjust.gov.ua.
Для цього достатньо будь-якій особі з сайту Міністерства юстиції зайти на відповідний портал, зробити запит на формування необхідної інформації, оплатити цю послугу за допомогою платіжної картки, після чого потрібний документ формується у режимі реального часу з присвоєнням унікального номера, і його можна роздрукувати. Ці документи без печаток і без підписів відповідних державних реєстраторів мають таку ж ю ... Читати далі »

Переглядів: 455 | Дата: 09.05.2015

Одним із завдань кримінально-виконавчої інспекції є здійснення контролю за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, звільнених від відбування покарання з випробуванням вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до семи років, звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які  мають дітей віком до трьох років, поведінкою неповнолітніх засуджених /статті 75,79,83,104 Кримінального кодексу України/. Ця категорія осіб складає основну частину засуджених до покарання, не пов’язаних із позбавленням волі, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції. Загально визнаною є думка щодо звільнення від відбування покарання цілком виправдано у випадках, коли обставини справи не тільки характеризують особистість винного і вчинення ним злочину як такі, що не становлять значної суспільної небезпеки, але й дозволяють дійти висновку, що винна особа, виходячи із моральних якостей і наявного почуття відпо ... Читати далі »

Переглядів: 432 | Дата: 09.05.2015

ГРАФІК
проведення виїзного прийому громадян в.о. директора Департаменту
агропромислового розвитку облдержадміністрації В.Д.Сандуляком
спільно з начальником управління агропромислового розвитку
райдержадміністрації Я.Є.Олексюком в приміщенні сільської ради

Назва ради Дата прийому Час прийому
с.Репужинці 15.05.2015 11.00-13.00

 

Переглядів: 470 | Дата: 09.05.2015

Дорога редакціє газети «Голос краю»! Хотів би на сторінках Вашої газети звернутися до молодих людей. Це — наша надія, наше майбутнє.
Якими виросте наша молодь — такою буде й Україна.
Сподіваюся, що ви будете талановитими і роботящими людьми, справжніми творцями і патріотами нашої держави; будете відстоювати, захищати і любити Україну так, як любили її наші предки — тоді вона розквітатиме.
Надворі весна! Хочеться, окрім новин про воєнні події на Сході України, прочитати в газеті і щось ліричне.
Тому хлопцям і дівчатам Заставнівщини присвячую вірші, написані мною в молоді роки.

З повагою — Дмитро БУГАЙЧУК, житель с. Товтри.

 

Переглядів: 609 | Дата: 09.05.2015

Розквітли у травні садочки запашні,
Впали зорі-роси на яблуневий цвіт.
О, весно чарівна, як радісно мені
Стрічать тебе, дзвінку, у вісімнадцять літ.
Молодий, красивий, піду лугом нині,
Про своє кохання розкажу калині,
Що за селом нашим стоїть над струмочком,
У зеленій сукні, в білому віночку.
«Червона калино, ти скажи по правді,
Яка мене доля чекає впереді?» —
І калина білим цвітом загойдала,
Потім людським тихим голосом сказала:
«Жде тебе впереді, русявий юначе,
Велике кохання, цілунки гарячі.
Жде тебе впереді, легінику милий,
Молодість весела і життя щасливе».
 ...Розквітає травень ... Читати далі »

Переглядів: 475 | Дата: 09.05.2015

Я мрію, люба, щоб однині
Наші серця були єдині.
Щоб твої очі, рідні й милі.
Усе життя мені світили,
Як світять зорі серед ночі —
Такого я кохання хочу!..

 ...Кохання моє! Будь хорошим.
Тебе я дуже, дуже прошу.
До мене не приходь зрадливим,
А щирим, вірним і щасливим.
Прийди таким, як я чекаю,
І я з тобою все здолаю.

Здолаю страх, і біль, і голод,
Пройду крізь бурю, спеку, холод,
Лише не зрадь мого чекання.
З тобою навіть смерть поборю!
Прийди таким, моє кохання,
Яким тебе в уяві створю.

1955 рік

Переглядів: 385 | Дата: 09.05.2015

Чоловіча вокальна група:
Ми юні були, ми хотіли кохати,
Та при зустрічах було й сварились.
Ми обоє не вміли прощати,
Не зберігши любов — розлучились.

Соліст:
Це було у травні,
Надворі бузок розквітав.
Тоді я прощальні
Слова тобі тихо сказав.
Але знай, кохана,
Жевріє ще думка одна,
Що скоро до мене
Повернеться моя весна.
Ти — весна!

Чоловіча вокальна група:
Ми горді були, не змогли помиритись,
Серця ніби скувала недуга.
Я з другою не хочу женитись,
Та і ти не знайшла собі друга.

Соліст:
Не забудь, кохана,
Що швидко минають роки.
І краса зів’яне,
Як осінню в’януть квітки.
Повернись ... Читати далі »

Переглядів: 529 | Дата: 09.05.2015

Війна несе біль і страждання,
Жорстокість, вбивства, катування.
Розлуку, ненависть і страх —
І гіркі сльози на очах.
Це сльози матері, що сина не діждала,
І сльози дружини, що вірно чекала.
Це сльози дитини, що батька не бачить,
І сльози дівчини, що тужить і плаче.
Бо йдуть на війну чоловіки, мужчини,
Щоби захистити свою Батьківщину.
Бо знову загарбник клятий суне —
Хоче він знищити Україну.
Наш сильний народ не впаде на коліна,
Рабами ніколи не станемо ми.
Боронити будемо рідну країну,
Аж поки не згинуть наші вороги.
Сьогодні держава у небезпеці —
Підняли зброю проти нас злочинці.
Ідуть до війська молоді хлопці —
Справжні патріоти-українці.
Ідуть визволяти землю рідну,
Як це робили їхні ще діди.
Щоб ворогові дати відсіч гідну,
Та вистоя ... Читати далі »

Переглядів: 445 | Дата: 09.05.2015

Бережіть Природу!
Хочеться кричати,
Бо вона, як пісня,
Бо вона, як мати.
Символ України —
Червона калина.
В горботці — сорочці,
Молода дівчина.
Соловейко в гаю 
Щебече, співає,
А кобзар на кобзі 
Йому помагає.
Не ламай калину,
Зупинися, сину!
Не топчи ногами 
Проліски весняні.
Не топчи ногами,
Бо вони у мами,
Як маленькі діти —
Квіти чарівні.
Ось біжить комаха ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Дата: 09.05.2015

День пам'яті й скорботи... 
Крізь біль років і дат.
День пам'яті й скорботи... 
Війну пройшов солдат.
Не всіх їх поіменно 
Відомо нині нам,
Та знаєм достеменно,
Що десь на полі... там... 
Солдат, борець за волю, 
Лежить в сирій землі. 
Вклонімось... Пам'ятаймо... 
Дорослі і малі...
Своє життя прекрасне 
(Без пафосу і дат...)
За волю України 
Віддав простий солдат. 
Йому було лиш двадцять, 
А може сорок літ...
Про подвиг українця 
Сьогодні знає світ...
Ще десь жевріє пам'ять ... 
Зустрілися вони...
Солдати перемоги
З минулої війни.
Веде до обеліска
Їх час той поводир.
Єднаймося в любові,
Хай запанує мир...

І.Козак, м.Заставна, 18.04.15

Переглядів: 436 | Дата: 09.05.2015

На відкритій першості м.Чер­нівці з боксу 25-26 квітня 2015 р. виборювали боксери Хмельницького, Київської області, Івано-Франківська, Кам’янець-Подільська, Коломиї, Надвірної та Снятина. У своїй категорії 48 кг та звання переможця отримав учень Веренчанської ЗОШ Дмитро Янчик. Перший поєдинок боксер провів проти призера України представника Київської області. Переконливий бій Дмитро виграв та вийшов у фінал. Фінальний поєдинок Дмитро провів з боксером з м.Надвірна. Тактична побудова поєдинку та бійцівський характер боксера дозволив Дмитру стати переможцем змагань.
Бажаємо спортсмену наполегливих тренувань та вдалих виступів на змаг ... Читати далі »

Переглядів: 462 | Дата: 09.05.2015

Для формування почуття патріотизму у підростаючого покоління, набуття школярами знань, умінь та навичок, необхідних захиснику Батьківщини, виховання громадянських якостей в учнів-спортсменів, 4 травня, на стадіоні села Веренчанка відбувся турнір з футболу, присвячений 70-річниці Перемоги у Другій світовій війні, серед вихованців Заставнівської ДЮСШ  2003 року народження та молодших.
Змагання проводила Заставнівська ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації. Турнір проходив за коловою системою.
Після насичених гострими моментами футбольних поєдинків між юними спортсменами, за кількістю очок, перше місце здобула команда села Веренчанка (тренер-викладач Заставнівської ДЮСШ В.Цісовський), друге — команда села Василів (тренер-викладач В.Слободян), третє — збірна команда Васловівці – Заставна ... Читати далі »

Переглядів: 425 | Дата: 09.05.2015

У м.Чернівці, на стадіоні «Юність», відбувся фінал обласних змагань з футболу на приз «Шкіряний м’яч», у яких брали участь юні спортсмени Веренчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.Вільде (вікова категорія 2002-2003 рік народження) і Дорошовецького НВК (вікова категорія 2003-2004 року народження). 
Команди продемонстрували цікаву, неупереджену гру та волю до перемоги. Футболісти Веренчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів стали «бронзовими» призерами, а Дорошовецького НВК виграли «золоті» нагороди.
Тренери — В.Цісовський і Д.Рудейчук.

Переглядів: 393 | Дата: 09.05.2015

У м.Чернівці відбувся чемпіонат області з вільної боротьби серед юнаків 1998-2000 року народження, де досить вдало виступили представники Заставнівської ДЮСШ. У ваговій категорії до 54 кілограмів чемпіоном став Сергій Хортюк (м.Заставна), у ваговій категорії до 76 кілограмів «срібло» виборов Петро Микитюк (с.Веренчанка), «бронзу» — Назар Федак (с.Вербівці, вагова категорія до 69 кілограмів). У ваговій категорії до 50 кілограмів четвертим став Павло Одовійчук (м.Заставна), п’ятим Юрій Барчин (с.Вербівці, вагова категорія до 85 кілограмів). 
Тренери — М.Хортюк і М.Шевчук.

Переглядів: 452 | Дата: 09.05.2015

13 травня, до малого залу засідань райдержадміністрації, з’їдуться  представники від футбольних команд Заставнівщини, які будуть присутніми при жеребкуванні збірних, що цьогоріч братимуть участь у чемпіонаті району. Початок об 11 годині.

Переглядів: 405 | Дата: 09.05.2015

25-26 квітня у м.Івано-Франківськ відбувся міжнародний турнір з настільного тенісу «Кубок Карпат», у якому брали участь представники тенісного клубу «Заставна». У віковій групі 70 років і старші  О.Шендеровський посів п’яте місце, у віковій групі 65-69 років до фіналу потрапив М.Богуцький, 60-64 роки четверте місце посів Д.Рудейчук (усі із м.Заставна). У змаганнях досить вдало виступили  М.Рудей (м.Заставна) і В.Новаківський (с.Товтри).

Переглядів: 433 | Дата: 09.05.2015

З початку березня в компанії призначено нових керівників, генеральним директором став Саймон Чернявський. Фінансовим директором призначено Тона Хулса, який з 2007 року обіймав посаду фінансового директора компанії Allseeds і Зерноторговельної компанії в Україні. Операційним директором став Віктор Кухарчук, який протягом останніх 5 років працював директором з виробництва в компанії Trigon Agri.
«Мрія Агрохолдинг» нарощує свої виробничі потужності. Діяльність компанії невпинно набирає обертів, тому нам потрібні висококваліфіковані працівники. 

Відкриті вакансії:

Провідний юрисконсульт (Тернопіль)
Головний інженер на елеватор (Красилів)
Начальник залізнично-дорожнього управління (Тернопіль)
Керівник колійного напрямку (Тернопіль)
Аналітик залізнично-дорожнього управління (Тернопіль)
Начальник управління продажів, тр ... Читати далі »

Переглядів: 448 | Дата: 09.05.2015

У Васлововецькому навчально-виховному комплексі під час проведення місячника з охорони праці та безпеки життєдіяльності,  відбулася зустріч з  провідним інспектором Заставнівського районного сектору Управління ДСНС України в Чернівецькій області, лейтенантом служби цивільного захисту Юрієм Анатолійовичем Блещуком. Гість проаналізував оперативну обстановку в Заставнівському районі, розказав про наслідки необережного поводження з вогнем, вказав на недопустимість  самовільного спалення сухої трави. Ознайомив з первинними засобами пожежогасіння, а на запитання присутніх надавав вичерпні відповіді ... Читати далі »

Переглядів: 381 | Дата: 09.05.2015

У Заставнівському районі відбувся «Тиждень знань безпеки життєдіяльності». Рятувальники спільно із працівниками відділу освіти перевіряли дії персоналу на випадок виникнення умовної пожежі в навчальних та дошкільних закладах району, разом із учителями та вихователями проводили відкриті уроки з «Основ безпеки життєдіяльності». Особливу увагу приділяли таким темам:  «Небезпека вдома й на вулиці», «Правила користування побутовими, газо- та електроприладами», «Що робити під час пожежі в квартирі», «Правила поведінки на воді, поблизу водоймищ»,  «Правила поведінки при виявленні розливу ртуті», екскурс в історію «Страшна трагедія на Чорнобильській АЕС», «Правила проведення евакуації», «Правила поведінки при виявленні підозрілих предметів», також проводилися екскурсії до пожежно-рятувального підрозділу м.Заставни.       ... Читати далі »

Переглядів: 523 | Дата: 09.05.2015

Україна... Рідний край. Золота чарівна сторона. Земля рястом уквітчана, зелом закосичена. Скільки ніжних пісень придумали люди, щоб висловити свою гарячу любов до краю, де народились і живуть. У них оспівується твоє минуле, твоя нескореність, твоя сила, твоя слава. 
Українська пісня! Хто не був зачарований нею, хто не згадує її, як своє чисте, прозоре дитинство, свою горду юність, своє бажання бути красивим і ніжним, сильним і хоробрим?
Який митець не був натхненний її багатющими мелодіями, її чарівною силою?
У рамках традиційного районного Фестивалю-конкурсу «Рідна пісня» у Заставнівському районному Будинку дитячо-юнацької творчості 16 квітня 2015 року відбувся фестиваль-конкурс, метою якого є відродження духовної спадщини України, підтримка кращих дитячих та молодіжних колективів та окремих виконавців.
У Фестивалі-конкурсі брали участь обдаровані діти та молодь загальноосвітніх, позашкільного навчальних закладів ... Читати далі »

Переглядів: 464 | Дата: 09.05.2015

Захищайте себе та членів своєї сім'ї — вакцинуйтеся! Ми закликаємо людей і організації, що працюють на регіональному, національному та місцевому рівнях у державному та приватному секторах , а також громадянське суспільство приєднатися до нас у наших зусиллях із розширення доступу до інформації та служб, що дозволить кожній людині упевнитися в тому, що всі необхідні щеплення зроблені.
Імунізація дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 мільйонів випадків смерті від дифтерії, правця, кашлюку, кору, епідемічного паротиту і краснухи.
Заходи спрямовані на інформування людей та усунення перешкод для вакцинації, нагадування батькам про необхідність зробити щеплення своїм дітям, а всім дорослим людям — про важливість власної безпеки від хвороб шляхом імунізації впродовж всього життя.
Лише завдяки проведенню масової імунізації населення проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи, епідемічного паротиту, епідемічна ситуація ... Читати далі »

Переглядів: 435 | Дата: 09.05.2015