Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 30 » СВЯТО ПІСНІ І ТАНЦЮ
14:56
СВЯТО ПІСНІ І ТАНЦЮ

У тиші Юрковецького будинку культури, де й голці ніде впасти, настоюється дивовижної краси чекання…

Після зборів громадян села, ніхто не поспішав додому, а всі затрималися на свято пісні і танці. У Юрківцях відбувся звітний концерт аматорів художньої самодіяльності. В залі зібралися односельчани, шанувальники народного мистецтва зі своїми дітьми, онуками. У концертній програмі брали участь понад 90 учасників художньої самодіяльності, представивши 25 номерів, з них 11 — танцювального жанру. Концертну програму розпочали ведучі — директор будинку народної творчості М.Ємчук та Ю.Стефанюк такими словами: «На зеленій Буковині, мов калина розцвітає наша славна родина. Юрковецькая «Родина» вас щиро вітає і свій звітний концерт для вас розпочинає». Щороку окрасою свята був виступ фольклорного колективу «Родина», на жаль, — без молодіжного складу. В їхньому виконанні прозвучали твори: «Їхали козаченьки степом долиною», «Коли місяць зійде», «Не пий, коню, воду», «Ой на горі ярмарок» і інші. Пісня «Ой чого ж ти, мамо, посивіла рано» у виконанні квартету жінок, присвятили усім матерям, на честь Дня Матері. Пісні змінювали хореографічні композиції — «Україночка», «Це моя земля» та інші, які донесли танцювальні колективи села. Довго зі сцени не відпускали новостворену молодшу  танцювальну групу «Дзвіночок». Діти вперше на сцені виконали український народний танець «Черевички», та найменших учасників свята, 4-річних дітей, котрі сподобалися  українською народною піснею «По дорозі жук, жук».

Скільки радості глядачам принесли виступи танцювальних колективів. У їхньому виконанні — «Мій рідний край», «Україно-вишиванко», «Коса», «Козацький», «Юрковецький кругляк» та інші.

Вдало виступили вокальна група дівчат (старша) із піснею «Їхав козак на війноньку», вокальна група «Дивограй» — «Не давайте суму жити» та «Молитву дітей за Україну». Не менш захоплюючими були хвилини, коли співали солісти — сестри К. і А.Місікевич та Х.Воронюк. У канву концертної програми вплітається сценка «Один із випадків на автошляхах України», яку до глядачів донесли С.Олексюк та А.Задорожняк.

Доповненням до концертної програми були вишукані сценічні костюми учасників. Звіт закінчився хореографічною композицією про Буковину у виконанні В.Ємчука та всіх учасників свята. У фойє була оформлена виставка народних умільців села: Л.Стефанюк, М.Войчук, М.Смеречанської — вишивка бісером, лілітками та бісеронанизування. За концертом уважно спостерігала сільський голова М.Смеречанська, яка подякувала працівникам культури та всім учасникам художньої самодіяльності за гарні виступи, побажала міцного здоров’я, хороших результатів у розвитку самодіяльного народного мистецтва на селі, співпрацю між владою і працівниками культури с. Юрківці.

У залі перебувала завідувач постановчою частиною «Мандрівник»  зразкового дитячого театру С.Комісарчук.

М.ЄМЧУК, директор Юрковецького будинку народної творчості

Переглядів: 487 | Рейтинг: 0.0/0