Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 27 » ВІДБУВСЯ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН НАРОДНИМ ДЕПУТАТОМ УКРАЇНИ МАКСИМОМ БУРБАКОМ
12:12
ВІДБУВСЯ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН НАРОДНИМ ДЕПУТАТОМ УКРАЇНИ МАКСИМОМ БУРБАКОМ

Народний депутат України М.Бурбак постійно проводить особисті прийоми громадян, під час яких кожен житель Заставнівщини може звернутися до народного обранця зі своїми проблемними питаннями та цікавими ініціативами, які ретельно занотовуються, обгрунтовано вивчаються і надаються конкретні відповіді.

Житель м.Заставна, інвалід ІІ групи П.Пазюк цікавився перерахунком та індексацією пенсії. Від парламентаря почув ствердну відповідь, що індексація пенсій відбувається. Питання щодо пенсійного законодавства, змін, які в ньому передбачаються,  внесено до порядку денного сесії Верховної Ради України і незабаром народні обранці приступлять до їх розгляду.

Поважний заставнівчанин цікавився перебуванням в обласному госпіталі інвалідів, як дитина війни (належить до цієї категорії) й оплаті за надані ліки. М.Бурбак підготує відповідне звернення, щоб вивчити цю ситуацію.

Інвалід І групи із зору, жителька смт.Кострижівка Є.Ки­ри­люк просила надати матеріальну допомогу на придбання ліків, які є вкрай дороговартісними. Це питання вирішать з допомогою районної програми «Турбота».

Також поважна кострижівчанка повідомила про несанкціоновану вирубку лісу у селищі, яка може призвести до сумних наслідків. Пригадала ті часи, коли насаджували молоді дубки та інші дерева, як за ними доглядали. Народний обранець пообіцяв звернутися до УМВС щодо вирішення цієї ситуації.

Кострижівчанин В.Блауш доглядає за престарілим батьком Григорієм Івановичем, 1925 року народження, ветераном війни, інвалідом ІІ групи. Його цікавила постанова Кабінету Міністрів України, за якою люди похилого віку, яким далеко за 80 років, автоматично переводяться на І групу інвалідності. Максим Юрійович відразу зв’язався із відповідними комітетами Верховної Ради України, які не підтвердили існування вищезгаданого документа. Також житлове приміщення ветерана, за словами Василя Григоровича,  потребує ремонту, в чому має допомогти місцева рада.

На особистому прийомі також побував депутат міської ради В.Радиш, який просив посприяти у придбанні 120 кілограмів насіння трави для місцевого стадіону. Також розповів про порушення міською владою (про окремі вже йшлося на сторінках нашого часопису), які стосуються ремонту стадіону, інших закладів, облаштування огорож, забезпечення теплом у зимовий період  бюджетних установ, зокрема дитсадків, тиск на приватний бізнес (описав окремі моменти, які стосуються, безпосередньо, тільки його). Попросив парламентаря допомогти у зустрічі із прокурором Чернівецької області М.Якимчуком, якому може представити відповідні факти, документи, які стосуються життєдіяльності райцентру і міського керівництва.

Житель с.Погорілівка І.Фере­нець просив надати допомогу на лікування сина Ігоря. Під час знищення на присадибній ділянці колорадського жука, йому сильно пошкодило обличчя, є потреба хірургічного втручання. Також цю ситуацію розв’яжуть з допомогою районної програми «Турбота».

Заставнівчанка Н.Іозиця про­сила посприяти у вирішенні земельного питання (стосується її присадибної ділянки), на що Максим Юрійович пообіцяв особисто звернутися до міського голови Я.Цуркана. На завершення зустрічі Нінель Вікторівна у коридорі рай­держ­адміністрації змогла переговорити із Ярославом Васильовичем, від якого почула ствердну відповідь на її звернення. 

С.Пшегоцька, жителька райцентру заплуталася у розрахунках за електроенергію. У квитанціях значиться сума за фактично спожиту електро­енергію і рекомендована сума. Жінці на місці пояснили, яким чином потрібно оплачувати за електроенергію. Максим Юрійович пообіцяв підготувати звернення до Чернівціобл­енерго, щоб не вказували рекомендовані суми платежів і ними не заплутували споживачів.

У прийомі парламентарю допомагали офіс-менеджер Л.Юрчук. До речі, у м.Заставна по вулиці Незалежності, 111, «Торгівельний комплекс»,  пра­цює громадська приймальня народного депутата України М.Бурбака, де можна залишити звернення і отримати допомогу в оформленні документів на отримання субсидій, інші юридичні консультації.  

У райдержадміністрації, під час особистого прийому, відбувалася нарада із головами місцевих рад, де обговорювали питання щодо децентралізації влади і об’єднання громад. У розмові активну участь взяв і депутат Верховної Ради України М.Бурбак. Він  також мав зустріч із головою райдержадміністрації Ю.Кітарем, на якій йшлося про клопотання щодо створення лісгоспу на території району, виділення із стабілізаційного фонду субвенції для Заставнівщини. Порушували питання щодо регулювання райдержадміністрацією укладення оренди водного плеса, а також окремі земельні питання. 

Л.ГОЛОВАТА, О.ОСТАПОВИЧ

Переглядів: 540 | Рейтинг: 0.0/0