Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 27

Шановні земляки!

 

Вітаю вас з Днем Конституції! 

Це свято нашої державності, української самобутності та демократичного вибору. 19 років тому Конституція  увійшла в наше життя як головний оберіг демократії і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права та захист свобод людини — фундаментальні засади, на яких ми будуємо українське суспільство.

Дорогі друзі! Бажаю кожному з вас міцного здоров’я, родинного тепла і затишку, мудрості й наполегливості.  Мирного неба та віри у перемогу!

З повагою, 
народний депутат України Максим Бурбак

... Читати далі »

Переглядів: 376 | Дата: 27.06.2015

74 роки тому, 22 червня 1941 року, розпочалася найжорстокіша і найкровопролитніша  війна, яка забрала мільйони життів, принесла лихо і горе на нашу квітучу землю, зруйнованими, сплюндрованими залишилися тисячі міст і сіл України. 

У цей день до Братської могили, що у райцентрі, прийшли діти, онуки і правнуки ветеранів, які ціною власного життя, здоров’я здобували таку потрібну і бажану перемогу. До підніжжя поклали квіти і низько схилили голови перед світлою пам’яттю полеглих воїнів, одночасно віддаючи шану живим учасникам тепер уже такої далекої війни. Пам’ять полеглих вшанували хви ... Читати далі »

Переглядів: 414 | Дата: 27.06.2015

«Готуй воза взимку, а сани — влітку» — гласить народна мудрість. Отож нині на слуху чи не найголовніша тема: як вижити в холодну, зимову пору, коли вартість газу, такого звичного і комфортного раніше, але надалі — недосяжного  для пересічного українця, сягне космічної ціни. Вихід, звичайно, є: встановити один газовий конвектор і тіснитися всій сім’ї в одній кімнаті, повернутися до дідівського методу — обігрівати хату пічками,  але є й третій варіант — більш цивілізований та набагато вигідніший, який пропонує Державна програма (ДП) енерго­ефективності разом із Ощадбанком Укра ... Читати далі »

Переглядів: 1418 | Дата: 27.06.2015

Традиційно, щороку в третю неділю червня своє професійне свято відзначають медичні працівники України. Цьогоріч свято, як ніколи, було щемним, адже думки лікарів, медичних сестер, фельдшерів та всіх працівників медичної галузі пов’язані з воєнною ситуацією на Сході України — там, де їхні колеги рятують життя військовослужбовців та мирних жителів.

Щирими словами вітали медичну еліту району голова Заставнівської райдерж­адміністрації Юрій Кітар, керівник апарату районної ради Роман Павчак, Заставнівський міський голова Ярослав Цуркан, головні лікарі: Заставнівської ЦРЛ Василь Липка, Центру ПМСД ра ... Читати далі »

Переглядів: 474 | Дата: 27.06.2015

У неділю, на стадіоні с.Дорошівці, було, як ніколи, багатолюдно. Сюди завітало багато поважних і шанованих гостей. Це — голова облдержадміністрації Олександр Фищук, віце-президент федерації футболу України Василь Орлецький, голова райдержадміністрації Юрій Кітар, його перший заступник Василь Молдован, заступник голови федерації футболу Чернівецької області Сергій Задорожняк, директор ТзОВ «Хрещатик-Агро» Микола Олексюк, голова райкому профспілки працівників освіти Володимир Воловський, сільські голови Ярослав Котик та Марія Смеречанська, щоб привітати юних футболістів Дорошовецького НВК, які 14 червня, на «Арені Львів» ... Читати далі »

Переглядів: 484 | Дата: 27.06.2015

У м.Львів відбулися міжнародні змагання «Кубок Фокстроту-2015», у яких брали участь представники клубу спортивного та бального танцю «Гранд» (тренер — С.Даньков). Результат наших земляків — вражаючий. З-поміж 87 клубів, 1207 пар, які представляли 16 областей України, заставнівчани повернулися з вагомими нагородами. У категорії «Школа 1» пречудово виступив Дмитро Коник і Віталіна Спіжавка, здобувши таку необхідну перемогу, на другій сходинці розташувалися Бронеслав Григоренко і Анастасія Григоренко,  Олександр Шендеровський і Анастасія Глинська. У «Школі А» чудову танцювальну композиц ... Читати далі »

Переглядів: 521 | Дата: 27.06.2015

«МРІЯ Агрохолдинг» успішно завершила посівну кампанію та розпочала підготовку до жнив.  Компанія готує технічний парк до збиральної кампанії: проводить її ремонт, дефектовку, закупила нові запчастини. 

Очікують жнив також інфраструктурні об’єкти Агрохолдингу. Зокрема, у цьому сезоні «МРІЯ Агрохолдинг» планує здійснювати зберігання врожаю на 8 власних елеваторах і 3 зерносховищах загальною потужністю одноразового зберігання  615 тис. тонн. Вже проведена діагностика і модернізація обладнання, навчений персонал. Крім того, елеватори «МРІЇ» в цьому сезоні буд ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Дата: 27.06.2015

В умовах сьогодення, коли держава започатковує нову політику, орієнтовану на підвищення економічних, соціальних і гуманітарних стандартів для кожного громадянина, нагальним стає питання забезпечення, дотримання соціальних гарантій, а саме: легалізація виплати заробітної плати. Виплата зарплати „в конвертах” та у розмірах, нижчих за мінімальні гарантії, встановлені державою, позбавляє наших громадян належного захисту на випадок непрацездатності. Крім того, несплата внесків не дозволяє зарахувати період трудової діяльності до страхового стажу і, як наслідок, громадяни мають пенсію, яка не відповідає їх сподіванням. Тому, дуже важливо, щоб всі зрозуміли, що сплачувати єдиний соціальний внесок необхідно, бо це  не лише кошти, з яких виплачують пенсії, а найголовніше — соціальний захист кожної людини.

Шановні громадяни! Подбайте про майбутню пенсію сьогодні. Поставте собі  запитання: яку пенсію ... Читати далі »

Переглядів: 467 | Дата: 27.06.2015

Вл.інф.

Про цінність грецького горіха, його поживні та лікувальні властивості в Україні знають не так багато. А ось аграрії Європи давно зацікавлені його вирощуванням, переробкою, цілющими властивостями.  

 26 червня о 9 годині на базі Придністровської дослідної станції Інституту садівництва НААН України (с.Звенячин) відбудеться науково-практична конференція «Горіх грецький: розвиток, виробництво, переробка». Організатори — Міністерство аграрної політики та продовольства України, обласна Державна адміністрація Чернівецької області ВГО «Українська горіхова Асоціація», Придністровська дослідна станція Інституту садівництва НААН України. На конференцію запрошені вчені та спеціалісти в галузі горіхівництва з України, Молдови, Польщі, Угорщини, Чехії, Італії, Білорусі, фермери-практики, садоводи, керівники розсадників, господарств ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Дата: 27.06.2015

Вкрай складна ситуація в нашій країні, частина території якої захоплена окупантом, вимагає регулярної звірки часу з нашими міжнародними партнерами. Буквально відразу після закінчення саміту Великої сімки, на якому українське питання було основним, в США з триденним візитом вирушили Прем‘єр-міністр Арсеній Яценюк і Міністр фінансів Наталія Яресько. За океаном вони провели ряд найважливіших зустрічей з першими особами Штатів, а також з вищими представниками міжнародних фінансових структур. Експерти відзначають: поїздка виявилася результативною для України як у політичному, так і фінансовому аспектах.

Не секрет, що економіка, у зв‘язку зі знищенням російсько-терористичними силами більше чверті всієї української промисловості на Донбасі, є однією з найбільш болючих для керівництва нашої країни тем. Так, у ході зустрічі з Міністром фінансів США Джейкобом Дж. Лью, сторони якраз і торкнулися економічних проблем в ... Читати далі »

Переглядів: 425 | Дата: 27.06.2015

У районному Палаці культури зібрав гостей І тур фестивалю творчості людей з особливими потребами «На крилах надії». Ведуча — О.Цимбалюк.

У рамках вищезгаданого заходу відбулася виставка робіт, автори яких мають обмежені фізичні можливості, але це їм не заважає у прагненні творити дива і дарувати радість іншим. Тут було напрочуд цікаво, навіть не вірилось, що у цих людей, у яких  непросто склалась доля, є такі таланти, як чудовий спів, майстерність у вишиванні, декламуванні власних віршів, виготовленні виробів з дерева, пластикових пляшок, представлених фотосвітлинах тощо.

Фестиваль має на меті не лише залучити людей з обмеженими фізичними можливостями до творчості, до участі в культурно-мистецькому житті району, але й дозволяє  відпочити, демонструвати свої вміння, знання, ерудицію, обмінюватися досвідом тощо. На початку заходу пам’ять загиблих під ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Дата: 27.06.2015

Голові Заставнівської райдержадміністрації 
Ю. Кітарю, голові районної ради Д. Скігарю,
Заставнівському міському голові Я. Цуркану 
копія: головному редактору газети «Голос краю» М.Калин

ЗВЕРНЕННЯ

Батьківський комітет та педагогічний колектив Заставнівської художньої школи з великою шаною та повагою ставимося до Вас. Та розуміючи складний і напружений час, який склався на сьогоднішній день у нашій державі, глибоко стурбовані подальшею долею Заставнівської художньої школи.

Школа на сьогоднішній день нараховує 70 учнів різних вікових категорій, займається з понеділка по суботу включно, є активним і постійним учасником міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів, славиться роботами батіку, гратографії, лінографії та рисунку, педагогічний колектив школи, — це люди вис ... Читати далі »

Переглядів: 469 | Дата: 27.06.2015

Народний депутат України М.Бурбак постійно проводить особисті прийоми громадян, під час яких кожен житель Заставнівщини може звернутися до народного обранця зі своїми проблемними питаннями та цікавими ініціативами, які ретельно занотовуються, обгрунтовано вивчаються і надаються конкретні відповіді.

Житель м.Заставна, інвалід ІІ групи П.Пазюк цікавився перерахунком та індексацією пенсії. Від парламентаря почув ствердну відповідь, що індексація пенсій відбувається. Питання щодо пенсійного законодавства, змін, які в ньому передбачаються,  внесено до порядку денного сесії Верховної Ради України і незабаром народні обранці приступлять до їх розгляду.

Поважний заставнівчанин цікавився перебуванням в обласному госпіталі інвалідів, як дитина війни (належить до цієї категорії) й оплаті за надані ліки. М.Бурбак підготує відповідне звернення, щоб вивчити цю ситуацію.

... Читати далі »

Переглядів: 558 | Дата: 27.06.2015

У Львові відбувся фінал Всеукраїнських змагань з футболу на приз «Шкіряний м’яч», в яких брала участь команда Дорошовецького НВК (тренер Д.Рудейчук), яка виступала за Чернівецьку область. За першість, у фінальній частині змагань, боролося 8 команд, які розподілили на дві підгрупи. Перша підгрупа — ЗОШ №73 м.Львів, ЗОШ №14 м.Житомир, ЗОШ №29 м.Суми, НВК №1 м.Роздільна Одеської області, друга — Олександрійський колегіум Кіровоградської області, ЗОШ №1 м.Кременчук Полтавської області, НВК №26 м.Рівне і Дорошовецький НВК.

У І турі у І підгрупі  зустрілися футболісти ЗОШ №73 м.Львів і НВК №1 м.Роздільна Одеської області (2:0), ЗОШ №14 м.Житомир і ЗОШ №29 м.Суми (1:1), у ІІ підгрупі — Дорошовецький НВК і Олександрійський колегіум (2:0), НВК №26 м.Рівне та ЗОШ №1 м.Кременчук Полтавської області (0:0).

У ІІ турі гра між ЗОШ №73 м.Львів і ЗОШ №29 м.С ... Читати далі »

Переглядів: 399 | Дата: 27.06.2015

Незвичайна подія відбулася у «Заставнівській світлиці» райбібліотеки. Поважній аудиторії запропонували чергову презентацію нового і цікавого видання — «Факультет історії, політології та міжнародних відносин». Ця колективна праця побачила світ у 2012 році. Наклад — 300 примірників. Більш детально про цю роботу розповів декан вищезгаданого факультету, доктор історичних наук, професор О.Добржанський.

 Навіть побіжне знайомство з цим виданням дає підставу стверджувати, що фахівці виконали чималий об’єм роботи, яка була достовірною, дослідницькою, скрупульозною, як і належить це робити справжнім історикам-науковцям. Це —добрий подарунок рідній Альма-матер та з нагоди 75-річчя з дня створення факультету, яке відзначатимуть цьогоріч. Це видання прислужиться вченим-історикам, краєзнавцям, аспірантам, майбутнім студентам, дослідникам історії, освіти ... Читати далі »

Переглядів: 542 | Дата: 27.06.2015

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 04.06.2015 року №389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим громадянам з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї (набирає чинності з 01 липня 2015року).

1. Порядок визначає механізм реалізації права на отримання пільг з оплати послуг за користування житлом (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, вивезення побутових відходів), паливом, скрапленим газом, телефоном та послуг із встановлення квартирних телефонів, а також безоплатного одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів, виробів медичного призначення, зубопротезування (далі — пільги) залежно від середньомісячного сукупного доходу сім&r ... Читати далі »

Переглядів: 490 | Дата: 27.06.2015

Останнім часом у фінансовому середовищі України спостерігається значне пожвавлення у секторі здійснення грошових переказів. Працівникам відділень поштового зв ’язку доводиться щодень відповідати на десятки запитань. З цього приводу попросили директора Чернівецької дирекції Укрпошти Я. С. Цюпака дати офіційне роз’яснення з цієї проблематики.

— Ярославе Степановичу! У зв’язку із досить таки широкою міграцією населення людям, окрім підтримки один одного телефоном, доводиться підтримувати рідних, друзів й фінансово. Як відомо, надійним партнером у цьому завжди була пошта.

— Пошта з давніх часів була вірним і надійним помічником людям у наданні найрізноманітніших послуг, в тому числі і в доставці адресатам грошових переказів, платні за роботу.

Для пересічних українців ця фінансо ... Читати далі »

Переглядів: 1141 | Дата: 27.06.2015

4 березня Кабінет міністрів України прийняв постанову №79, згідно з якою в Україні  розпочато контроль  щодо  перевірки фактичного місця проживання переселенців. Зареєстрованим переселенцям слід в будь-який момент очікувати на візит працівників міграційної служби. Переселенцям, які вже мають довідку, протягом 2-х місяців слід чекати в гості представників міграційної служби за адресою тимчасової реєстрації. Якщо переселенців застануть вдома, тоді на зворотному боці довідки міграційна служба поставить відмітку про підтвердження реєстрації місця проживання тих осіб, які в ній зазначені. Якщо  ж підтвердити проживання на новому місці не вдасться, тоді переселенцям залишать повідомлення про необхідність у 10-денний термін звернутися до  територіального підрозділу  ДМС.

У разі, якщо переселенець не зможе підтвердити своє фактичне місце проживання, його знімуть з обліку. Також у постанові сказан ... Читати далі »

Переглядів: 414 | Дата: 27.06.2015

Для зручності суб’єктів господарювання та громадян, які телефонують до Контакт-центру ДФС з мобільних телефонів, розглядається можливість впровадження єдиного мобільного номера для абонентів мобільного зв’язку Лайф, Київстар та МТС-Україна, із збереженням існуючого багатоканального номера Контакт-центру ДФС. Вартість дзвінків до Контакт-центру ДФС на такий номер здійснюватиметься відповідно до встановлених тарифів зазначених операторів мобільного зв’язку. 

Для визначення думки суб’єктів господарювання та громадян щодо доцільності впровадження єдиного мобільного номера для отримання інформаційно-довідкових послуг Контакт-центру ДФС, на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС України у розділі «Опитування» розміщено питання та варіанти відповідей. 

Термін проведення опитування — з 22 травня до 15 червня 2015 року. 
П ... Читати далі »

Переглядів: 441 | Дата: 27.06.2015

Згідно з Указом Президента України від 9 грудня 2010 р. №1085/2010 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» утворено Державну пенітенціарну службу України (ДПтС України), що є відображенням стратегічного курсу державної політики у напрямі соціальної переорієнтації процесу виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, з урахуванням вимог і рекомендацій міжнародних стандартів у галузі захисту прав людини, дотримання принципів законності, гуманізму, демократизму та справедливості.

Вітчизняна система виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, зазнала певних позитивних змін, обумовлених прийняттям нових Кримінального кодексу України, Кримінально-виконавчого кодексу України, низки відомчих та міжвідомчих нормативно-правових актів у цій сфері. 
Важливо усвідомити, що погляд на пробацію повинен мати у собі два ключових і принципових моменти. По-перш ... Читати далі »

Переглядів: 493 | Дата: 27.06.2015

Американський білий метелик (АБМ, Hyphantria cunea Drury) — моль родини Arctiidae, поліфаг, що пошкоджує понад 300 видів різних трав’янистих, кущових та деревних культур. Найбільш улюбленими культурами є шовковиця, клен американський, айва, бузина, вишня, груша, виноград, волоський горіх, слива, хміль, яблуня.

БІОЛОГІЯ

Американський білий метелик — білосніжний, з шовковистим відливом. Іноді зустрічається з темними або жовтувато-коричневими цяточками на крилах. Живе 8-10 діб. Самки відкладають яйця на нижню частину листка, після чого гинуть. Гусениці, що відродилися, починають шкрябати епідерміс листя. Підростаючи, розповзаються деревом, а при відсутності корму, мігрують на інші. Життя гусениць — 35-45 діб, але за цей час вони встигають завдати непоправної шкоди рослинам.
Метелик розвивається у двох генераціях. Зимує у стадії лялечки на ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Дата: 27.06.2015

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
№139-р від 28 травня 2015 року
Заставнівської районної державної адміністрації
«Про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження Заставнівської райдержадміністрації» 

Відповідно до статті 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року №731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади» (зі змінами).
Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Заставнівської районної державної адміністрації від 26 липня 2006 року V 299р «Про впорядкування надання земельних ділянок для користування кар'єрами», зареєстроване в Заставнівському районному управлінні юстиції 02 серпня 2006 року за №10/273.

Зареєстроване у Заставнівськ ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Дата: 27.06.2015

До уваги мешканців багатоквартирних будинків!

Державна служба охорони при МВС України анонсує актуальну інформацію, щодо можливості колективного (2, 3 і більше) підключення квартир громадян до охоронної сигналізації, в результаті чого вартість встановлення обладнання зменшиться у 2, 3 рази.

До уваги голів об'єднання співвласників багатоквар­тир­- ­них будинків!

З метою профілактики крадіжок комунального, колективного і приватного май­на громадян Державна служба охорони здійснює обладнання засобами сигналізації та охорону технічних приміщень багатоповерхових будинків, приміщень і шаф лічильного та ліфтового обладнання.

За більш детальною інформацією прохання звертатися за телефонами Call-центру Державної служби охорони при МВС України: ... Читати далі »

Переглядів: 445 | Дата: 27.06.2015

У малому залі засідань райдержадміністрації відбулися районні змагання з шахів серед спортсменів ВФСТ «Колос», у яких, у загальнокомандному заліку, переможцями стали спортсмени із м.Заставна, другими — с.Васловівці, третіми — с.Дорошівці, четвертими — с.Добринівці.

Серед жінок найкращий результат продемонструвала Тетяна Кінзірська (с.Дорошівці), другою стала Наталія Романчук (с.Васловівці).

У чоловіків «золото» виграв Ігор Жуковський, «срібло» — ветеран спорту Володимир Агатій (м.Заставна), «бронзу» — Микола Перепелюк (с.Васловівці). Хорошу гру продемонстрували  Г.Рощенко (с.Добринівці), Д.Неборак (с.Васловівці), О.Мензелевський (с.Доб­ринівці) та ветерани спорту Д.Рудейчук і Л.Олійник.

За змаганнями спостерігали голова райдержадміністрації Ю.Кітар, голова рай ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Дата: 27.06.2015

Щорічно, 14 червня в Україні відзначається Всесвітній День донора. 

Здача донорської крові, її переробка, інфекційна безпека, контроль за якістю — одна з головних проблем охорони здоров’я. У нашому районі чимало донорів нагороджених відзнакою «Почесний донор України». Щороку доведені показники щодо заготівлі крові — виконуються. Цього року заготовлено 53,505 літрів крові від 117 донорів.

За цю благородну справу дякуємо добрим, милосердним, гуманним жителям нашого району, особливо: В.В.Кохан, Є.І Мединській, М.М.Петлій, М.М.Шевчук, С.В.Палагнюк та багатьом іншим. Жителям сіл: Васловівці — І.П.Бутук, Репужинці — Б.Д.Проданик, Г.П.Шумська, Вікно —  В.М.Дулеба, М.М.Загороднюк, Горошівці — Я.І.Кирилюк. Варто зазначити, що активні в роботі заготівлі крові завідувачі амбулаторіями ЗПСМ: Репужинецької — І.Б.Костенюк (заг ... Читати далі »

Переглядів: 459 | Дата: 27.06.2015