Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 27 » ЗДАТИ КРОВ — ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ
12:00
ЗДАТИ КРОВ — ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ

Щорічно, 14 червня в Україні відзначається Всесвітній День донора. 

Здача донорської крові, її переробка, інфекційна безпека, контроль за якістю — одна з головних проблем охорони здоров’я. У нашому районі чимало донорів нагороджених відзнакою «Почесний донор України». Щороку доведені показники щодо заготівлі крові — виконуються. Цього року заготовлено 53,505 літрів крові від 117 донорів.

За цю благородну справу дякуємо добрим, милосердним, гуманним жителям нашого району, особливо: В.В.Кохан, Є.І Мединській, М.М.Петлій, М.М.Шевчук, С.В.Палагнюк та багатьом іншим. Жителям сіл: Васловівці — І.П.Бутук, Репужинці — Б.Д.Проданик, Г.П.Шумська, Вікно —  В.М.Дулеба, М.М.Загороднюк, Горошівці — Я.І.Кирилюк. Варто зазначити, що активні в роботі заготівлі крові завідувачі амбулаторіями ЗПСМ: Репужинецької — І.Б.Костенюк (заготовлено крові 13,845 л від 29 донорів), Баламутівської — Г.В.Дармограй (7,905 л від 18 донорів), Васлововецької — І.В.Ганушевська (6,510 л від 14 донорів).

Медичні працівники районної лікарні сприяють організації безкоштовного донорства родичів хворих. Найкраще це завдання виконують медпрацівники відділень анестезіології та інтенсивної терапії, жіноча консультація. Донори своєю кров’ю щорічно рятують життя багатьом жителям нашого району. Адже кров — це найцінніше з того, що людина може дати іншій людині. Це дар життя. Ваше рішення здати кров може врятувати навіть декілька життів у тому випадку, якщо з вашої крові будуть виділені окремі компоненти, які можуть використати для пацієнтів з певними захворюваннями. Донором може бути будь-яка практично здорова людина віком від 18 до 60 років, якщо вона не має протипоказів. 

Адміністрація ЦРЛ звертається до жителів району з проханням зробити гуманний крок до врятування людського життя. 

Л.ІВАНОВИЧ, голова Заставнівської РО Товариства Червоного Хреста

Переглядів: 460 | Рейтинг: 0.0/0