Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 27 » ЗВЕРНЕННЯ
12:13
ЗВЕРНЕННЯ

Голові Заставнівської райдержадміністрації 
Ю. Кітарю, голові районної ради Д. Скігарю,
Заставнівському міському голові Я. Цуркану 
копія: головному редактору газети «Голос краю» М.Калин

ЗВЕРНЕННЯ

Батьківський комітет та педагогічний колектив Заставнівської художньої школи з великою шаною та повагою ставимося до Вас. Та розуміючи складний і напружений час, який склався на сьогоднішній день у нашій державі, глибоко стурбовані подальшею долею Заставнівської художньої школи.

Школа на сьогоднішній день нараховує 70 учнів різних вікових категорій, займається з понеділка по суботу включно, є активним і постійним учасником міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів, славиться роботами батіку, гратографії, лінографії та рисунку, педагогічний колектив школи, — це люди високої культури, завдяки їхньому професіоналізму наші діти мають змогу навчатися великому і високому мистецтву образотворення. Адже завдяки навчанню в школі, мають можливість розкрити в собі неабиякі таланти, які в подальшому знадобляться не тільки для вступу у вищі навчальні заклади профільного напрямку, але і такі як, наприклад, архітектурний та деревооброблювальний відділи.

2015 рік для нашої шкоди є особливим, школа і громадськість нашого містечка 16 квітня відзначали 150-річчя відомого на весь світ українського художника, педагогічного та громадського діяча Буковини, уродженця м.Заставни — Миколи Івановича Івасюка. де педагогічним колективом школи заплановано здійснити ряд заходів з відзначення дійства із залученням не тільки відомих митців Буковини, а й із запрошенням представників Міністерства культури України.

У цьому приміщенні школа знаходиться уже понад 25 років, а точніше з 1989 року, де розташовані клас скульптури з пічкою для випалення глини, композиційний клас, три класи для групових та індивідуальних занять, кабінет директора, тобто створені всі відповідні умови для повноцінного функціонування школи. Поруч знаходяться музична школа, районний Палац культури, міський парк культури і відпочинку, ми говоримо про єдиний хороший культурний комплекс, де не їздять автомобілі, і ми, спокійні, без тривоги у душі відпускаємо наших дітей на заняття, так як є ряд дітей, які займаються і в художній, і в музичній школах, а також ходять на репетиції до Палацу культури.

Враховуючи, що наш район є дотаційним практично майже на 99%, ми розуміємо керівництво району, яке хоче залучити немалі кошти для поповнення районного бюджету завдяки створенню єдиного центру з надання адміністративних послуг, і ми тільки за! Але, шановні депутати, невже ми повинні це робити за рахунок наших з вами дітей? Адже виховання наших дітей у культурному цивілізованому суспільстві на сьогоднішній день є одним із пріоритетних питань.

Шановні депутати! Звертаємося до Вас з проханням не допустити переселення, перенесення художньої школи в інше приміщення, яке зовсім не облаштоване для повноцінного функціонування художньої школи, що, на нашу думку, спричинить соціальну напругу і неабиякий резонанс та призведе до зриву навчально-виховного процесу школи.

Дякуємо за розуміння.

З повагою, батьківський та педагогічний колективи школи.

Переглядів: 470 | Рейтинг: 0.0/0