Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 16 » ЗАПИТУВАЛИ – ВІДПОВІДАЄМО
13:46
ЗАПИТУВАЛИ – ВІДПОВІДАЄМО

— Як правильно заповнювати заяву і декларацію ?

— З 1 травня 2015 року суттєво спрощено порядок призначення субсидій і форми заяви та декларації, що подаються населенням. Зазначені бланки вже розповсюджені. 
Разом із зазначеними бланками розповсюджується інструкція із заповнення цих бланків. 
Якщо заява та декларація заповненні не коректно — субсидія призначатись не буде, тому обов’язково заповнюйте всі графи документів чітко, без виправлень, не пишіть лишнього.

— В який термін подавати документи для отримання субсидій?

— Постанова Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» набирає чинності з 1 травня 2015 року. Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням.

Якщо Ви отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 років і у Вас не змінилися обставини, за яких призначалася субсидія, то на наступний період субсидія призначається на підставі раніше поданих документів, без необхідності повторного звернення до управління праці та соціального захисту населення і подання заяви та декларації

— Куди здавати заповнені документи на субсидію? Що ще необхідно для отримання субсидії?

— Заяву і декларацію щодо призначення житлової субсидії необхідно заповнити дуже уважно, відповідно до інструкції та подати до управління праці та соціального захисту населення особисто або надіслати поштою. 

Для призначення субсидії необхідно подати до управління праці та соціального захисту населення лише два документи – заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, форма яких спрощена. Не подаються довідки про доходи зареєстрованих осіб, відповідна інформація зазначається у декларації.

У випадку, коли дохід заявника зменшився порівняно з попереднім календарним роком, житлова субсидія може бути призначена на підставі доходів за останні шість місяців за умови надання довідки до органу соціального захисту населення про доходи таких осіб за цей період.

Оскільки з 1 травня отримають право на субсидію особи, які проживають у житловому приміщенні на підставі договору найму (оренди) житла, і на яких відкрито особові рахунки із сплати житлово-комунальних послуг, то разом із заявою і декларацією подається договір найму (оренди) житла.

— Якщо зареєстровані особи не проживають в будинку чи квартирі, на яку оформляється субсидія?

— У такому випадку субсидія розраховується на підставі рішень комісії з врахуванням документів, що підтверджують відсутність осіб з числа зареєстрованих, тобто необхідно представити довідки про перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідки про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні.

— На підставі чого визначатиметься склад осіб зареєстрованих у житловому приміщенні?

— Субсидія буде призначена на підставі даних, зазначених заявником, а після цього на запити управління праці буде отримано довідки від органів місцевого самоврядування про склад зареєстрованих осіб. Ці довідки будуть видані селищною та сільськими радами на підставі погосподарських книг, міською радою — згідно будинкових книг (у разі відсутності погосподарських книг).

— Що таке реєстраційний номер облікової картки платника податків?

— Це ідентифікаційний номер (код).

— Які доходи враховуються особі, що не працює?

— При розрахунку субсидії таким особам за кожний місяць включається дохід на рівні прожиткового мінімуму, тобто 1218 грн.

Переглядів: 398 | Рейтинг: 0.0/0