Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Це явище негативно впливає практично на всі сторони суспільного життя: економіку, політику, соціальну і правову сфери, управління, громадську свідомість, міжнародні відносини. Корупційні зв’язки фактично руйнують правові, етичні відносини між людьми і поступово перетворюються у норму поведінки.
Розв'язання цієї проблеми є надзвичайно актуальною та першочерговою справою для України.
На законодавчому рівні останнім часом вжиті заходи, спрямовані на посилення протидії корупційним проявам.
14 жовтня 2014 року ухвалено антикорупційні Закони: «Про запобігання корупції», «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки», «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів».
Законами визначено Антикорупційну стратегію держави, конк ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Дата: 11.04.2015

Чи є щось у світі гарніше за Великодній світанок! З діда-прадіда цілюща незрадлива сила наповнює кожного, хто зустріне його. Дзвони над селом виспівують на весь світ велику радість: «Христос Воскрес» — «Воістину Воскрес». Чує земля цю християнську радість та й тішиться у весняному розвої разом з людьми.
Чи є щось гарніше від Великоднього вечора? Коли молодь збиралася біля церкви, возвеличити воскресіння Христа та позабавитися великодніми іграми.
Мабуть, кожна людина упродовж всього свого життя, свято зберігає у пам’яті найсвітліші спомини про своє дитинство. Мені запали в душу ті красиві та пишні споконвічні звичаї моїх батьків, що ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Дата: 11.04.2015

Діти цікавляться усім, їх манить невідоме, творче. Вони люблять щось експериментувати, творити і, як самі кажуть, — «щось хімічити». Саме для залучення учнів 9-12 років до експериментально-дослідницьких робіт з природознавства проводиться Всеукраїнський конкурс експериментально-дослідницьких робіт з природознавства та біології «Юний дослідник», районний етап якого відбувся на базі ЕНЦДЮ. У ньому брали участь юні дослідники із 18 навчальних закладів району. Відрадно, що за роки проведення конкурсу, зріс рівень виконання робіт, майже кожен захист супроводжувався презентацією. За підсумками роботи журі відзначено кращі дослідження та їх виконавців у таких номінаціях: ... Читати далі »

Переглядів: 434 | Дата: 11.04.2015

На шпальтах нашого часопису №13 (1270) від 26.03.2015 року була опублікована думка депутата «Чому за помилки міського голови має платити громада?» (автор Василь Радиш, депутат Заставнівської міської ради). 
Як відповідь, оприлюднюємо лист, який надійшов до нашої редакції:

«Дорогі заставнівчани, жителі нашого міста та району! Дозвольте від щирого серця виявити Вам повагу та попросити вибачення за те, що в ці передвеликодні дні, з дозволу колег та тих людей, яких незаслужено періодично ображають, надати пояснення, щодо подій, які з 2012 року по теперішній час неодноразово озвучувалися та оприлюднювалися на сайтах Інтернет-мережі.
Звинувачення на адресу працівників місь­кої ради та міського голови є безпідставними. Ми є свідками того, що останніми роками в нашому місті відбулося багато змін в соціально-економічному розвитку та благоустрої. Завдяки багатьом ініціативам (моїм і депутатів) ... Читати далі »

Переглядів: 439 | Дата: 11.04.2015

2 квітня перший заступник Голови Служби безпеки України Юрій Артюхов, за участі керівників обласної та міської влади, правоохоронних і контролюючих органів представив особовому складу Управління СБУ в Чернівецькій області нового керівника – полковника Руслана Сторожука, призначеного на цю посаду Указом Президента України від 23 березня 2015 року. Юрій Артюхов наголосив, що перед регіональним органом безпеки стоять надзвичайно важливі завдання, серед яких захист територіальної цілісності держави, контррозвідувальна діяльність, боротьба з корупцією та контрабандою. «Гасло «Україна понад усе» – не просто слова, нині ми маємо відкинути все особисте і працювати на користь держави та українського народу», – зазначив він. Керівник Управління зазначив, що головним завданням особового складу є служіння українському народові та виконання завдань, визначених Президентом України та керівництвом СБУ. «Колектив Управління є дієвим боєздатним механіз ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Дата: 11.04.2015

На чергове депутатське зібрання винесли близько 20 важливих для життєдіяльності району питань, більшість з яких розглянули у режимі — запитання-відповідь. Щоправда, на окремі знадобилося багато часу, аби детально розібратися, тому робота сесії тривала близько 4 годин.

Свої обов’язки того дня виконали тільки 45 депутатів із 68. Саме стільки (і це не вперше) прийшли, аби працювати на благо району. Решта ж ігнорують. До того ж, дуже часто. Впродовж роботи сесії із зали виходили ще декілька депутатів. Тож розгляд чи не кожного питання був на грані зриву. Але завдяки найстійкішим, сесія розглянула усі заплановані питання.
Тема, яка нині на слуху у всіх, — «новоспечені» тарифи на газо- та електропостачання, які уряд «запропонував» з 1 квітня. Звісно, небайдужі депутати не залишилися осторонь цієї проблеми. Тож ще до початку розгляду питань голова ради ... Читати далі »

Переглядів: 396 | Дата: 11.04.2015

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації здійснює повсякденну роботу із соціального захисту населення району через надання малозабезпеченим верствам населення, ветеранам війни, інвалідам різного роду виплат, адресних допомог, пільг та компенсацій; координується робота з вирішення проблем боргів із заробітної плати; з дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці на підприємствах, в установах та організаціях різних форм власності.
На 01.01.2015р. на економічно активних підприємствах району, а саме: в філії “Заставнівський райавтодор”, існувала заборгованість з виплат заробітної плати — 69,7 тис.грн.
Протягом 2014 року робочою групою з питань легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення обстежено 80 суб’єктів господарювання та приватних підприємців, виявлено 18 осіб без належного оформлення трудових відносин. За наслідками проведених перевірок офіційно працевлаштовано 9 осіб. ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Дата: 11.04.2015

Відповідно до звернення Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» від 11.03.2015 №15/002 щодо сприяння у проведенні Х щорічної Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», інформуємо наступне.
З метою формування здорового способу життя серед дітей та молоді, розвитку молодіжного та дитячого волонтерського руху у період з 1 по 26 квітня 2015 року в Чернівецькій області заплановано проведення Х щорічної Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця».
Акція полягає в суспільному зборі коштів для закупівлі медичного обладнання для дитячого реанімаційного відділення Чернівецької обласної дитячої лікарні.
За 2011-2014 роки під час проведення Акції на території області зібрано близько 200 тис. грн., за які закуплено медичне обладнання (3 інсулінових помпи, 35 слухових апаратів, офтальмоскоп, набір пробних окулярних лінз та призм).
До участі в Акції планується залучення волонтері ... Читати далі »

Переглядів: 454 | Дата: 11.04.2015

Комусь дуже хочеться розсварити українську владу за лекалами 2005-го року. З цією метою на телеекрани витягають екс-голову Держфінінспекції, який перед камерами вдає із себе «правдолюба». Прикро, що дехто вірить цьому корупціонеру.
Звільнений голова Державної фінансової інспекції (колишня КРУ) Микола Гордієнко ризикує сісти до в’язниці за корупцію аж за трьома статтями кримінального кодексу. Першу статтю він заробив за те, що надав неправдиві дані щодо свого майна, зокрема, приховав низку земельних ділянок у Київській області загальною площею 0,5 га, нежитлові приміщення в центрі Києва, де знаходиться один з найдорожчих ресторанів Києва «Княжий град», будинок площею 400 кв. м у Васильківському районі Київської області і ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Дата: 11.04.2015

З нагоди відзначення Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення, грамотою облдержадміністрації нагороджена перукар із 32-річним досвідом роботи — Валентина Миколаївна Ткач. Вітаємо!
Вагому нагороду їй вручив перший заступник голови райдержадміністрації В.Молдован.

Переглядів: 471 | Дата: 04.04.2015

Щорічно Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартує в березні. Славні традиції проведення сягають ще в суворі роки війни. У Незалежній Україні свято відновили в 1993 році.
Дитяча книга — це беззвучний, незамінний наставник поколінь, предмет історії, культури. Все найважливіше в людині закладається ще в дитинстві. Дитяча книга — це іграшка, яка має навчити, захоплювати, зацікавлювати. І навіть у час швидкого розвитку комп’ютерних технологій, ніщо не може замінити дітям спілкування з книгою. Свято книги, проведене в Кострижівській сільській бібліотеці для учнів 1 класу, знайомить маленьких гостей з ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Дата: 04.04.2015

Вхід Господній у Єрусалим — велике християнське свято в останню неділю перед Великоднем. Його виникненню послужили біблійна історія в'їзду Ісуса до Єрусалиму на ослі з Віфагії. Люди встеляли Йому шлях пальмовим гіллям, тим самим вітаючи Спасителя. До нині збереглася в Єрусалимі «Пальмова вулиця», названа на честь цієї події. В Україні та в країнах, де пальма не типова рослина, свято має народну назву — Вербна неділя (Квітна, Шуткова, Баськова, Пальмова неділя, Неділя ваїй), пов'язану з традицією заміни пальмових гілок на гілки верби. Це велике свято у християнському році належить до числа дванадесятих. У цей день Церква згадує царське прославляння Ісуса Христа перед Його хресною смертю для того, щоб показати, що страждання Спасителя були добровільні. За християнськими тлумаченнями, усі віруючі, як і єрусалимський натовп, грішні у тому, що спочатку чулися захоплені вигуки: «Осанна!», а потім страшний крик до Понтія Пилата: «Розіпни йо ... Читати далі »

Переглядів: 392 | Дата: 04.04.2015

Кожний народ, який поважає себе і цінує свою історію, має знакові постаті, якими пишається, у складні моменти життя у їхніх доробках знаходить відповіді на найактуальніші питання сьогодення. Усі погодяться зі мною, якщо скажу, що для України таким світочем є Шевченко, Німеччини — Гете, Польщі — Міцкевич, Англії — Байрон. На Буковині до когорти славетних і знаних можна без перебільшення віднести поета-пісняра Василя Васильовича Васкана. Дивлячись на цю щиру, усміхнену, позитивну, поважну людину хочеться вірити, що на землі головна місія поетів — утверджувати життя і красу, нести заряд високої духовної сили і зігрівати душі. Маючи непересічні здібності до написання поетичних творів, цілком і повністю віддавали свій талант людям, осмислювали бачення навколишнього світу, роздумували над одвічними темами, як любов до ближнього. Напевно, Бог талант вручає для того, щоб його передати, віддавати і подарувати іншим.
Нещодавно райбібл ... Читати далі »

Переглядів: 528 | Дата: 04.04.2015

Заставнівська міська рада інформує про те, що в провадженні Чернівецького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом прокуратури Заставнівського району в інтересах держави до Заставнівської міської ради про визнання протиправним рішення №623/21-ІІ-2014 від 15.07.2014 “Про відміну рішення №314/13-І-2012 13 сесії 6 скликання від 30.11.2012 “Про затвердження технічної документації з нормативно-грошової оцінки земель м.Заставна”.
Судовий розгляд справи призначено на 14 годину 14.04.2014 року у Чернівецькому окружному адміністративному суді (суддя — В.О.Григораш)

Переглядів: 386 | Дата: 04.04.2015

У більярдному клубі с.Ржавинці відбувся чемпіонат району з більярду, у якому взяли участь 26 учасників. До фінальної частини ввійшло 8 спортсменів, які і розіграли призові місця.
Перше місце виборов Юрій Шафер (с.Ржавинці), друге — Василь Гаврилюк, третє — Іван Кременецький (обоє із с.Добринівці).
Серед команд на першому місці представники с.Добринівці, на другому — с.Ржавинці, на третьому — с.Баламутівки.
Нагородження проводив голова районної організації ВФСТ «Колос» І.Кременецький. Переможець, призери нагороджені грамотами, медалями відповідного гатунку, грошовими нагородами.

І.ОНУФРАШ, провідний фахівець ВФСТ «Колос»

Переглядів: 480 | Дата: 04.04.2015

У спортивному залі ВПУ-24 відбулися фінальні змагання чемпіонату району з волейболу (чоловіки), на якому п’ядестал пошани розіграли команди Дорошівців, Товтрів, Боянчука, Веренчанки.
У цікавій і напруженій боротьбі чемпіонами стали волейболісти із с.Товтри, на другому місці — с.Дорошівці, на третьому — с.Боянчук, четвертому — с.Веренчанка.
Нагородження проводив перший заступник голови райдержадміністрації В.Молдован. Переможця нагородили кубком, грамотами, медалями найвищого гатунку і грошовою винагородою.

Переглядів: 429 | Дата: 04.04.2015

Щорічно, як тільки зійде сніг і встановиться суха тепла погода, до пожежно-рятувальної служби надходять повідомлення про загорання сухої трави на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть у містах та селах. Незважаючи на застереження у ЗМІ та численні запобіжні заходи, що вживаються співробітниками ДСНС щодо попередження пожеж, вони все ж таки завдають населенню та навколишньому середовищу значних збитків. У Чернівецькій області внаслідок спалювання сухої трави з початку року вже загинуло 5 людей.
Згідно із ст. 119 ККУ
1. Вбивство, вчинене через необережність, — карається обмеженням волі на термін від трьох до п'яти років або позбавленням волі.
2. Вбивство двох або більше осіб, вчинене через необережність, — карається позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років.

Заставнівський РС УДСНС України у Чернівецькій області

Переглядів: 455 | Дата: 04.04.2015

У м.Чернівці відбувся чемпіонат області з вільної боротьби серед чоловіків, у яких брали участь й представники Заставнівської ДЮСШ. На цих престижних змаганнях у ваговій категорії до 57 кілограмів на другу сходинку п’єдесталу пошани піднявся С.Хортюк.
Тренер — М.Хортюк.

Переглядів: 390 | Дата: 04.04.2015

Он старих в нас розвелося —
Страшно до холери!
Куди не кинь, куди поглянь —
Скрізь пенсіонери.
Від них користі немає,
А пенсію просять,
Та ще й пільги вимагають,
Бо медалі носять ... Читати далі »

Переглядів: 582 | Дата: 04.04.2015

“Душа рвонулась і застрягла в гратах,
Прозорі руки з гратами сплелись“
Л.В. КОСТЕНКО “Маруся Чурай”

В буремний час живемо нині, час потрясінь і перемог.
Нелегко зараз матері-Вкраїні, — не відвернувсь від неї лишень Бог!
Усі далекі і близькі сусіди нам співчувають (на словах)
Та хіба знають наші біди... Їм невідоме слово “страх”.
Страх за життя, страх за майбутнє, за наших змучених дітей,
Бо в ворогів серця відсутні, — за ними тисячі смертей, —
Згубили по степах донецьких пришельці-люті москалі.
Убиті горем матері вкраїнські, — синів, ховаючи в землі...
Останні гривні старі люди — собі на ліки берегли,
Здають на армію: “Хай буде! Від москаля б уберегли!”
“Ага! — подумали в столиці, — гроші в стареньких таки є ... Читати далі »

Переглядів: 460 | Дата: 04.04.2015

« 1 2 ... 29 30 31 32 33 34 35 »